All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Temporary Installation

Temporary Installation: The Latest Architecture and News

An Ornamental Shade and a Desert Sauna for Burning Man 2019

This year’s theme for the famous annual Burning Man festival revolves around the notion of “Metamorphosis”. Taking place in the Black Rock Desert of Nevada, from the 25th of August till the 2nd of September, each year artists and architects from around the world get creative and imagine installations and pavilions responding to one general question.

For the 2019 edition, Burning Man has already revealed the design for the Central Temple by Geordie Van Der Bosch. Read on to discover more about 2 interventions, taking part in this year's event, an Ornamental Shade from San Francisco and a Desert Sauna from Finland.

Future Materiality Pavilion / Pravda

© Ivan Erofeev
© Ivan Erofeev
 · 
Moscow, Russia
  • Architects Authors of this architecture project Pravda
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2019

On Cottesloe Beach, Gjøde & Partnere Arkitekter Create a Floating Desert Island for Sculpture By The Sea

On The Desert Island in Cottesloe Beach, Australia, a 72-meter wall of mirrors partitions out a section of the sand, creating a cove of its own. The wall faces the Indian Ocean, and the curved reflection of sand merging with the soft-blue waters and the horizon beyond creates an illusion of an enclosed space; a desert island floating in an endless sea.

Conceived of by the Danish architecture studio Gjøde & Partnere Arkitekter, the installation was part of the annual Sculpture By The Sea exhibition in Australia last month. It is the largest free public sculpture exhibition in the world, and anyone can submit their ideas. As beachgoers stumbled upon this panorama of the shore upon sand, they danced, took photos, and watched the sunset from the wavering reflections of the mythical island.

© David Dare Parker © Richard Watson © Richard Watson © Gjøde & Partnere Arkitekter + 15