the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions

Landscape

Call for Submissions: Request for Qualifications for Design of Thomas Paine Plaza

16:16 - 16 October, 2018
Call for Submissions: Request for Qualifications for Design of Thomas Paine Plaza, Thomas Paine Plaza
Thomas Paine Plaza

The City of Philadelphia’s Department of Public Property is requesting qualifications for the redesign of the Municipal Services Building’s Paine Plaza.

The City of Philadelphia is seeking a designer to give Thomas Paine Plaza a unique identity as a civic square for today’s Philadelphia.

The modernist Municipal Services Building and plaza were designed by Vincent Kling in 1961 as a symbol of a new government during a transformative era in urban planning, adjacent to City Hall on a site that had long been used as a public gathering space. Over the following fifty years, the plaza

Mountain / Zhaohong Zhang

23:00 - 12 September, 2018
 Mountain / Zhaohong Zhang, © Li Zhou
© Li Zhou

© Li Zhou © Li Zhou © Li Zhou © Li Zhou + 26

  • Architects

  • Location

    Tea Valley Entrance, Yu An District of Lu an, Anhui Province , China
  • Architect

    Zhaohong Zhang
  • Design Team

    Zhaohong Zhang, Zheng Wu, Peng Li, Yiran Zhou, Hang Yuan, Haobin Ding, Xingxing Shi
  • Project Management

    Xiangzhong Meng , Guangxin Xu, Qiang Tu, Zhang Chen
  • Project Planner

    Zheng Wu
  • Area

    13000.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

17 Contemporary Brazilian Landscape Architects

08:00 - 8 September, 2018
17 Contemporary Brazilian Landscape Architects, Fio House / Studio MK27. Image © Fernando Guerra
Fio House / Studio MK27. Image © Fernando Guerra

Landscape architecture is responsible for the transformation and resignification of the landscape, either by enriching architecture or by bringing forth the history of the site. As with buildings, when we design with vegetation it allows us to work a series of stimuli, qualities, and functions.  

International Design Competition for Landscape of Columnar Jointing area, Jeju, South Korea

08:56 - 22 August, 2018
International Design Competition for Landscape of Columnar Jointing area, Jeju, South Korea, banner
banner

The city of Seogwipo is holding the “International Design Competition for Landscape of Columnar Jointing Area, Jeju” to improve the stunning scenery of the columnar jointing area near Jungmun Daepo Coast that reveals Jeju’s unique geological features, culture, and natural landscape.
It will be conducted in the form of an international competition with 5 to 7 invited teams. Refer bellow for competition outlines.

MAD's Yabuli Conference Centre Celebrates the Rugged, Snow-Capped Terrain of Northeastern China

14:00 - 26 July, 2018
MAD's Yabuli Conference Centre Celebrates the Rugged, Snow-Capped Terrain of Northeastern China, © MIR
© MIR

The groundbreaking ceremony has occurred for MAD Architects’ China Entrepreneur Forum Conference Centre, settled in the mountains of Yabuli in Northeastern China. A snow-capped mountainous landscape known for its rugged terrain and freezing temperatures, Yabuli is home to the annual summit of the China Entrepreneur Forum (CEF) considered to be the “Davos of Asia.”

MAD’s scheme, also referred to as the “Yabuli Conference Centre” seeks to embody and showcase the “ambitions, ideologies, and forward critical thinking of CEF members” through a tent-like structure defined by soft, sloping lines.

© MIR © MIR © MIR © MIR + 12

Vietnam’s Daring Golden Bridge Takes a “Hands-On” Approach to Tourism

14:00 - 25 July, 2018
Vietnam’s Daring Golden Bridge Takes a “Hands-On” Approach to Tourism, via News Examiner
via News Examiner

In the mountains above Da Nang, Vietnam sits a unique piece of bridge design. Winding its way around a 150-meter course lined with flowers, a golden bridge shimmers against the Ba Na Hills, supported by a pair of giant hands.

The Golden Bridge opened to visitors in early June, in the tourist retreat of Thien Thai Garden. The bridge sits 1,400 meters above sea level, an altitude which creates the illusion of a silk strip hiding in the clouds above Da Nang.

via News Examiner via News Examiner via News Examiner via News Examiner + 9

Henning Larsen Release New Renders of Their Luxurious Spa Hotel in the Georgian Mountains

08:00 - 21 July, 2018
Henning Larsen Release New Renders of Their Luxurious Spa Hotel in the Georgian Mountains, Courtesy of Henning Larsen Architects
Courtesy of Henning Larsen Architects

New renders have been released of Henning Larsen’s “luxurious hideaway in the Georgian mountains” after construction started on the 25000m², 135 room hotel earlier this year. The new Agobili Hotel is located at the Abastumani spa resort in Georgia, which itself has been a health retreat for both the Tsar family and general public alike. The new building hopes “to create a story about the magnificent place it inhabits.”

Courtesy of Henning Larsen Architects Courtesy of Henning Larsen Architects Courtesy of Henning Larsen Architects Courtesy of Henning Larsen Architects + 7

Call for Submissions: Six Sites Another Landscape, Design Workshop on Contemporary Landscape 2018

18:00 - 19 June, 2018
Call for Submissions: Six Sites Another Landscape, Design Workshop on Contemporary Landscape 2018, Six Sites Another Landscape Call Poster 2018
Six Sites Another Landscape Call Poster 2018

The Chinese Culture University, Taiwan, in collaboration with the municipality of Maccagno con Pino e Veddasca, Italy, is offering to a limited number of architecture and landscape architecture students the opportunity to take part in a seven-day design workshop in Maccagno, organized by the Landscape architecture department, College of Environmental Design, the Chinese Culture University as part of the CCU summer 2018 workshops program. This workshop is the third and last installment of the collaboration between CCU and the municipality of Maccagno con Pino e Veddasca, that began with the August 2016 workshop and repeated with the August 2017 workshop, involving more than 50 students.

Bee Breeders Announce Winners of the Iceland Northern Lights Rooms Competition

08:00 - 10 June, 2018
Courtesy of Bee Breeders, In-Visible
Courtesy of Bee Breeders, In-Visible

Bee Breeders have announced the winners of the Iceland Northern Lights Rooms competition, where entrants were tasked with designing a series of guest houses that framed the beauty of the surrounding context. In response to the delicate landscape, Mývatn Lake in Iceland, the brief outlined a number of restrictions. These included no permanent construction within 200m from the lake, and that all guest houses were to be movable. Shared themes throughout all the successful proposals were specific material experimentation, “distinct interaction with the site and sky,” scalable design, irand cost-conscious solutions.

Courtesy of Bee Breeders, Northern Lights Courtesy of Bee Breeders, In-Visible Courtesy of Bee Breeders, Bleikur Courtesy of Bee Breeders, Northern Lights + 80

Fushengyu Hotspring Resort / AIM Architecture

22:00 - 29 May, 2018
Fushengyu Hotspring Resort / AIM Architecture, Spa Building. Image © Dirk Weiblen
Spa Building. Image © Dirk Weiblen

Villa. Image © Dirk Weiblen Long Roof Pool. Image © Dirk Weiblen Spa Indoor Pool. Image © Dirk Weiblen Spa Indoor Pool. Image © Dirk Weiblen + 23

  • Architects

  • Location

    Mianyang, Sichuan, China
  • Design Team

    Wendy Saunders, Vincent de Graaf, German Roig, Leonardo Colluci, Allan Yin, Claudia Juhre, Zoe Zhu, June Deng, Andrew Irwin, Shelley Mock, Dongker, Liat Goldman, Toni Pavic, Ted Zhang, Jiaoyan
  • Area

    24000.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

Bamboo Theatre / DnA

02:00 - 25 May, 2018
© Ziling Wang
© Ziling Wang

© Ziling Wang © Ziling Wang © Dan Han © Dan Han + 13

  • Architects

    DnA
  • Location

    Hengkengcun, Songyang, Lishui, Zhejiang, China
  • Lead Architects

  • Client

    Songyang Tourism Development Co., Ltd.
  • Project Year

    2015
  • Photographs

Shanghai Jiabei Country Park West - Visitor Center / ECADI of Arcplus Group

20:00 - 21 May, 2018
© Wenyi Liu
© Wenyi Liu

© Wenyi Liu © Wenyi Liu © Wenyi Liu  © Wenyi Liu + 29

Pine Park Pavilion / DnA

00:00 - 21 May, 2018
Pine Park Pavilion / DnA, © Ziling Wang
© Ziling Wang

© Ziling Wang © Ziling Wang © Ziling Wang © Ziling Wang + 25

  • Architects

    DnA
  • Location

    Huangweicun, Songyang, Lishui, Zhejiang, China
  • Lead Architect

  • Client

    Songyang Department of River Control and Reservoir Management
  • Area

    197.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

MAU Architecture Plans an Urban and Landscape Regeneration of Fier's City Center in Albania

06:00 - 18 May, 2018
MAU Architecture Plans an Urban and Landscape Regeneration of Fier's City Center in Albania, Courtesy of MAU Architecture
Courtesy of MAU Architecture

In the nineteenth century, hundreds of artisans and shoppers would crowd around the Gjanica River in Fier, Albania on market day. Today, the river is nearly invisible, covered in some parts by overgrown greenery and at others obscured by tall buildings illegally constructed too close to the riverbank. A plan from Italian firm MAU Architecture termed “RI-GJANICA” reimagines Fier’s waterfront as the central element of their scheme for a new city center. Their project involves reopening connections between the urban core and the river through bike paths, pedestrian bridges, amphitheaters, and integrated mixed-use buildings.

Courtesy of MAU Architecture Courtesy of MAU Architecture Courtesy of MAU Architecture Courtesy of MAU Architecture + 23

Architecture For Landscape: The Natural Environment as the Stage for Design

Sponsored Article
Architecture For Landscape: The Natural Environment as the Stage for Design

Architecture for Landscape: YACademy’s high-level training course offers 8 scholarships, and internships in internationally-renowned architectural firms. 110 hours of lessons, a 60-hour workshop and internships/lectures in internationally-renowned architectural firms like Eduardo Souto de Moura, Jean Nouvel Design, Snøhetta, HHF, Duque Motta & AA, Stefano Boeri Architetti.

AD Classics: Suzhou Museum / I.M. Pei + Pei Partnership Architects

08:00 - 11 May, 2018
AD Classics: Suzhou Museum / I.M. Pei + Pei Partnership Architects, © Chenxing Mi
© Chenxing Mi

As one of the latest built works of acclaimed Pritzker architect I.M. Pei, Suzhou Museum was built in the heart of his hometown, Suzhou, China. As one of the last surviving modernists, the architect strove to bring together both his modernist sensibilities as well as the Suzhou vernacular. Sited on the northeast section of the historic quarter of Suzhou, the museum is adjacent to the landmarked Zhong Wang Fu, a complex of 19th-century historical residences, and the Garden of the Humble Administrator, a 16th-century garden listed as a UNESCO World Heritage site. [1]

Images in this article were captured in 2016 by Rome-based photographer, Chenxing Mi. Read the full article after the break.

© Chenxing Mi © Chenxing Mi © Chenxing Mi © Chenxing Mi + 26

Damushan Valley Teahouse / DnA

02:00 - 8 May, 2018
Damushan Valley Teahouse / DnA, © Hao Chen
© Hao Chen

© Ziling Wang © Hao Chen © Ziling Wang © Ziling Wang + 28

  • Architects

    DnA
  • Location

    Songyang Damushan Tea Valley, Lishui, Zhejiang, China
  • Lead Architect

    Tiantian Xu
  • Client

    Songyang Tourism Development Co., Ltd.
  • Lighting Design

    Zhang Xin Studio, Architecture Department of Tsinghua University
  • Area

    478.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

Sky Farm / VRAP

19:00 - 1 May, 2018
Sky Farm / VRAP, minimal intervention. Image © Jiang Wang
minimal intervention. Image © Jiang Wang

productive spaces back to village in city. Image © Minjie Si minimal intervention of black boxes. Image © Lei Yang birdview. Image © Lei Yang effective production space and unique consumer space. Image © Jiang Wang + 25

  • Architects

  • Location

    Nantou Village, Shenzhen, Guangdong, China
  • Lead Architects

    Minjie Si, Lei Yang, Jiang Wang
  • Design Team

    Weixiong Jiang, Jingyi Du, Yunlu Hong, Huan Zhang, Jun Ma, Xinfei Guo, Chi Ma
  • Area

    400.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs