All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Laboratory

Laboratory: The Latest Architecture and News

Schmidt Hammer Lassen Design Zero-Carbon Headquarters for Global Chemical Company in Brussels

12:00 - 11 June, 2018
Quad campus. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen
Quad campus. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen

Schmidt Hammer Lassen has released images and details of its competition-winning design for the headquarters of Solvay, an advanced materials and chemicals company, to be located in Brussels, Belgium. Working in collaboration with Modulo Architects and VK Engineers, the Danish firm has prioritized sustainability and resilience in the zero-carbon, near-zero-energy building.

The winning team was chosen from a competitive international field including OMA, Valode & Pistre, Wilmotte & Associés, and Henning Larsen.

Night view. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Facade. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Lobby. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Interior roof park. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen + 18

Laboratory for Shihlien Biotech Salt Plant / WZWX Architecture Group

00:00 - 28 August, 2017
Laboratory for Shihlien Biotech Salt Plant / WZWX Architecture Group , Facade. Image © Louis Y.S Liu
Facade. Image © Louis Y.S Liu

East Entrance. Image © Louis Y.S Liu Main Elevation. Image © Louis Y.S Liu © Louis Y.S Liu Office. Image © Louis Y.S Liu + 23

  • Architects

  • Location

    Huaian, Jiangsu, China
  • Category

  • Architect in Charge

    Stephen Wang, Richard Wang, Chiou-Huei Lin
  • Design Team

    Teresa Yeh, Jian Zhang, Jianfei Cheng, Menglin Cao
  • Area

    900.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

Perkins Eastman Update SOM-Designed Laboratory at the University of Chicago

16:05 - 22 July, 2016
Perkins Eastman Update SOM-Designed Laboratory at the University of Chicago, Southwest Facade After. Image Courtesy of Perkins Eastman
Southwest Facade After. Image Courtesy of Perkins Eastman

Perkins Eastman has released plans for a two-story expansion and redesign of the SOM-designed Laboratory for Astrophysics and Space Research at the University of Chicago campus in Chicago, Illinois. Construction on the 63,500 square foot building has just begun, and once completed, will serve as the renewed home of the University’s Department of Physics. The addition and renovation will create a new physics hub on campus that will allow students of different sub-disciplines to collaborate under the same roof for the first time.

Soutwest Facade Before. Image Courtesy of Perkins Eastman Northwest Facade After. Image Courtesy of Perkins Eastman Northwest Facade Before. Image Courtesy of Perkins Eastman Aerial Perspective After. Image Courtesy of Perkins Eastman + 6