1. ArchDaily
  2. Exhibition Center

Exhibition Center: The Latest Architecture and News

Büro Ole Scheeren Wins Competition to Design a Winemakers Campus and Tourism Complex in Yibin, China

Büro Ole Scheeren has designed a new campus and experience center located in the historical city of Yibin, a region known for its rich cultural heritage and the geographical source of the Yangtze River. The campus was commissioned by Wuliangye, one of China’s leading winemakers. The project represents a large development inspired by the shape of a natural canyon, with two dynamic parallel structures defining a central space. On either side of this structure, called the Wuliang Interstice, are the Wuliangye World and the Wine Culture Exhibition Center respectively. Wuliangye World is an experience center where visitors can engage with the tradition of winemaking, while the exhibition center tells the story of wine culture through a series of themed exhibition halls.

Büro Ole Scheeren Wins Competition to Design a Winemakers Campus and Tourism Complex in Yibin, China - Imagen 1 de 4Büro Ole Scheeren Wins Competition to Design a Winemakers Campus and Tourism Complex in Yibin, China - Imagen 2 de 4Büro Ole Scheeren Wins Competition to Design a Winemakers Campus and Tourism Complex in Yibin, China - Imagen 3 de 4Büro Ole Scheeren Wins Competition to Design a Winemakers Campus and Tourism Complex in Yibin, China - Imagen 4 de 4Büro Ole Scheeren Wins Competition to Design a Winemakers Campus and Tourism Complex in Yibin, China - More Images+ 5

Aedas Reveals Design of Exhibition and Convention Centre in New Delhi

Aedas Reveals Design of Exhibition and Convention Centre in New Delhi - Featured Image
Courtesy of Aedas

Aedas reveals plans to transform the Pragati Maidan, an important civic space in New Delhi, into an exhibition and convention centre intended as a new city icon. Transformed into a national exhibition space in 1972, the site located on the bank of Yamuna River and neighbouring a series of cultural and historical venues was the subject of a 2016 international design competition that sought a contemporary upgrade to the programme. Aedas’ and Arcop’s winning project proposes a circular convention centre framed by an extensive landscaped public space, capitalizing on accessibility.

Aedas Reveals Design of Exhibition and Convention Centre in New Delhi - Image 1 of 4Aedas Reveals Design of Exhibition and Convention Centre in New Delhi - Image 2 of 4Aedas Reveals Design of Exhibition and Convention Centre in New Delhi - Image 3 of 4Aedas Reveals Design of Exhibition and Convention Centre in New Delhi - Image 4 of 4Aedas Reveals Design of Exhibition and Convention Centre in New Delhi - More Images

Winning Proposal for Thessaloniki's Fairground Redesign Introduces a Series of Pavilions within a Green Landscape

The winning proposal for redesigning Thessaloniki’s ConfEx fairground features a series of pavilions with large overhanging roofs that float within a park, creating the infrastructure for international events while providing locals with a robust public space. Designed by Sauerbruch Hutton, together with Gustafson Porter + Bowman as landscape architects and Elena Stavropoulou, the project builds on the existing network of landmarks creating a new hybrid landscape that caters to the Northern Greek city’s goal of becoming the region’s primary business and tourist attraction.

Winning Proposal for Thessaloniki's Fairground Redesign Introduces a Series of Pavilions within a Green Landscape - Image 1 of 4Winning Proposal for Thessaloniki's Fairground Redesign Introduces a Series of Pavilions within a Green Landscape - Image 2 of 4Winning Proposal for Thessaloniki's Fairground Redesign Introduces a Series of Pavilions within a Green Landscape - Image 3 of 4Winning Proposal for Thessaloniki's Fairground Redesign Introduces a Series of Pavilions within a Green Landscape - Image 4 of 4Winning Proposal for Thessaloniki's Fairground Redesign Introduces a Series of Pavilions within a Green Landscape - More Images+ 3

Herzog & de Meuron Completes its Concrete ST / Songeun Building in Korea

Herzog & de Meuron’s first realized project in Korea is completed and is set to open to the public in September 2021. Situated in the heart of Cheongdam Dong, one of the most commercial areas of Seoul, the ST International HQ and SongEun Art Space will offer non-commercial art spaces, a variety of new exhibition spaces, and offices for ST International both above and below ground, creating an inviting space for the public to engage with contemporary art. The first inaugural exhibition is expected to be on the 28th of September, and will be curated by the Swiss architecture firm in collaboration with SongEun Art and Cultural Foundation.

Herzog & de Meuron Completes its Concrete ST / Songeun Building in Korea  - Image 1 of 4Herzog & de Meuron Completes its Concrete ST / Songeun Building in Korea  - Image 2 of 4Herzog & de Meuron Completes its Concrete ST / Songeun Building in Korea  - Image 3 of 4Herzog & de Meuron Completes its Concrete ST / Songeun Building in Korea  - Image 4 of 4Herzog & de Meuron Completes its Concrete ST / Songeun Building in Korea  - More Images

Sou Fujimoto Architects Design "Garden in a Box" as Shenzhen's New Exhibition Hall

Japanese studio Sou Fujimoto Architects alongside Chinese office Donghua Chen Studio have designed a large scale exhibition complex in the heart of Futian District. The Shenzhen Reform and Opening-up Exhibition Hall adopts the city's characteristics as a contemporary entrepreneurial hub, welcoming innovative international businesses in a garden-inspired structure wrapped with white perforated facades. The design proposal was the winning entry of an international competition in Futian, and will be a part of the Shenzhen Ten Cultural Facilities of New Era promoted by the Municipal Government, once completed.

Sou Fujimoto Architects Design "Garden in a Box" as Shenzhen's New Exhibition Hall - Image 1 of 4Sou Fujimoto Architects Design "Garden in a Box" as Shenzhen's New Exhibition Hall - Image 2 of 4Sou Fujimoto Architects Design "Garden in a Box" as Shenzhen's New Exhibition Hall - Image 3 of 4Sou Fujimoto Architects Design "Garden in a Box" as Shenzhen's New Exhibition Hall - Image 4 of 4Sou Fujimoto Architects Design Garden in a Box as Shenzhen's New Exhibition Hall - More Images+ 2

Architectural Film by Laurian Ghinitoiu and Arata Mori Explores OMA's Recently Inaugurated MEETT

In their newly released architectural film, photographer Laurian Ghinitoiu and filmmaker Arata Mori take viewers on a visually compelling tour of OMA’s MEETT Exhibition and Convention Centre, Toulouse’s new mega-scale parc des expositions. Exploring the design’s multiple facets, from the monumental to the mundane, the film constructs a detailed vision of the project sitting at the intersection of architecture, infrastructure, masterplan and public space.

Architectural Film by Laurian Ghinitoiu and Arata Mori Explores OMA's Recently Inaugurated MEETT - Films & ArchitectureArchitectural Film by Laurian Ghinitoiu and Arata Mori Explores OMA's Recently Inaugurated MEETT - Films & ArchitectureArchitectural Film by Laurian Ghinitoiu and Arata Mori Explores OMA's Recently Inaugurated MEETT - Films & ArchitectureArchitectural Film by Laurian Ghinitoiu and Arata Mori Explores OMA's Recently Inaugurated MEETT - Films & ArchitectureArchitectural Film by Laurian Ghinitoiu and Arata Mori Explores OMA's Recently Inaugurated MEETT - More Images

A Psychiatric Hospital and an Alternative Public Workspace: 10 Unbuilt Projects Submitted by our Readers

Focusing on competition entries, this week’s curated selection of the best-unbuilt architecture from our readers' submissions, highlights projects from across the globe, presented part of international contests. Some are winners, some are not but all of the featured schemes have an intriguing conceptual approach, and a different story to tell.

Tackling diverse programming, the entries include an urban public housing proposal in South Korea, the Dianju Village Library in China and a new Future-Oriented Neighborhood in Finland combining urban and sustainable living. Moreover, the article showcases rare and unconventional functions like a hospital for psychiatry & neurological diseases in Turkey and an intervention on a famed Oscar Niemeyer site.

Tham & Videgård Win Competition to Design +One Tower in Sweden

Architectural firm Tham & Videgård won the international competition to elaborate a new addition for the Swedish Exhibition and Congress Centre in Gothenburg. The selected proposal puts in place a new hotel tower and a main entrance for the venue.

Tham & Videgård Win Competition to Design +One Tower in Sweden - Image 1 of 4Tham & Videgård Win Competition to Design +One Tower in Sweden - Image 2 of 4Tham & Videgård Win Competition to Design +One Tower in Sweden - Image 3 of 4Tham & Videgård Win Competition to Design +One Tower in Sweden - Image 4 of 4Tham & Videgård Win Competition to Design +One Tower in Sweden - More Images+ 7

Exhibition Center of Beijing Poly Future Metropolitan / BIAD

Exhibition Center of Beijing Poly Future Metropolitan / BIAD - Museums & Exhibit , Facade, LightingExhibition Center of Beijing Poly Future Metropolitan / BIAD - Museums & Exhibit , Garden, FacadeExhibition Center of Beijing Poly Future Metropolitan / BIAD - Museums & Exhibit , Patio, Facade, Table, ChairExhibition Center of Beijing Poly Future Metropolitan / BIAD - Museums & Exhibit , Facade, Table, ChairExhibition Center of Beijing Poly Future Metropolitan / BIAD - More Images+ 23

Heatherwick Studio and SPPARC Transform 19th Century London Exhibition Hall into Creative Hub

Heatherwick Studio and SPPARC Transform 19th Century London Exhibition Hall into Creative Hub - Image 2 of 4
Courtesy of Heatherwick Studio / SPPARC

New images have been released of the $925million (£700million) redevelopment of west London’s Olympia Exhibition Centre, designed by Heatherwick Studio and SPPARC Architecture. The project will see an extensive renovation of the existing exhibition halls, and the addition of creative offices, studios, and co-working space.

The 130-year-old center will be transformed into a creative hub with 2.5 acres of public space, intended to “support ambitious enhancement to focus on creative industries, entrepreneurship, and new green space for community and visitors.”

Perkins+Will is Creating a Whole New World for the Suzhou Science & Technology Museum

Perkins+Will is Creating a Whole New World for the Suzhou Science & Technology Museum - Sustainability & Green Design
Courtesy of Perkins+Will

Perkins+Will is creating a whole new world 62 miles northwest of Shanghai for the Suzhou Science & Technology Museum. Inspired by shan sui, the Chinese phrase for "mountain-water,” the complex lies at the foot of Lion Mountain and adjacent to Shishan Lake. The 600,000 square foot museum will be the focal point of a new cultural neighborhood in Shishan Park.

Jiaxing Innovation Park Exhibition Center / BIAD

Jiaxing Innovation Park Exhibition Center / BIAD - Exhibition Center, FacadeJiaxing Innovation Park Exhibition Center / BIAD - Exhibition Center, FacadeJiaxing Innovation Park Exhibition Center / BIAD - Exhibition Center, FacadeJiaxing Innovation Park Exhibition Center / BIAD - Exhibition Center, FacadeJiaxing Innovation Park Exhibition Center / BIAD - More Images+ 33

Jiaxing City, China

Tianjin Sino-Canadian Ecological Exhibition & Reception Center / CCDI Progressive Atelier

Tianjin Sino-Canadian Ecological Exhibition & Reception Center / CCDI Progressive Atelier - Landscape, Facade, Beam
© Arch-Exist

Tianjin Sino-Canadian Ecological Exhibition & Reception Center / CCDI Progressive Atelier - Landscape, Facade, HandrailTianjin Sino-Canadian Ecological Exhibition & Reception Center / CCDI Progressive Atelier - Landscape, Stairs, Facade, HandrailTianjin Sino-Canadian Ecological Exhibition & Reception Center / CCDI Progressive Atelier - Landscape, Facade, HandrailTianjin Sino-Canadian Ecological Exhibition & Reception Center / CCDI Progressive Atelier - Landscape, Facade, DoorTianjin Sino-Canadian Ecological Exhibition & Reception Center / CCDI Progressive Atelier - More Images+ 28

  • Area Area of this architecture project Area :  3419
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Bo yesun, Hunter Douglas, KIKUSUI

Nanjing Eco-Tech Island Exhibition Center / NBBJ + Jiangsu Provincial Architectural Design & Research Institute

Denmark's Largest Exhibition Center to Be Expanded by Schønherr and Cubo Arkitekter

A competition for the expansion of the MCH Messecenter, Denmark’s largest exhibition hall, has been won by the team consisting of CC Contractor with Schønherr, Cubo Arkitekter, and engineering firm Midtconsult. Given the center’s importance within Herning, the competition called for a new approach to the site’s physical organization, to provide more coherent and functional relationships with the surrounding context in order to host larger events in the future and serve as an even bigger tourist attraction.

Within a masterplan created by Schønherr, a new admissions building designed by Cubo Arkitekter will incorporate a distinctive façade with a homogenous character to directs visitors from the new arrival area to the Jyske Bank Boxen arena, exhibition Hall M, and the arcade that extends towards the rest of the MCH Messecenter.

Denmark's Largest Exhibition Center to Be Expanded by Schønherr and Cubo Arkitekter - Extension, FacadeDenmark's Largest Exhibition Center to Be Expanded by Schønherr and Cubo Arkitekter - ExtensionDenmark's Largest Exhibition Center to Be Expanded by Schønherr and Cubo Arkitekter - ExtensionDenmark's Largest Exhibition Center to Be Expanded by Schønherr and Cubo Arkitekter - Featured ImageDenmark's Largest Exhibition Center to Be Expanded by Schønherr and Cubo Arkitekter - More Images+ 2