the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions

Mvrdv

Submit Your Project for the 2018 World Architecture Festival Awards

03:05 - 20 February, 2018
Submit Your Project for the 2018 World Architecture Festival Awards

It's time to get your applications ready! Now in its 11th year, the World Architecture Festival will take place in Amsterdam from  November 28 to 30. Organizers expect nearly 500 architectural practices to compete for prizes in over 30 categories. The event moves to the historic Dutch city following two years in Berlin.

The Festival is the world's largest live architecture awards event--all shortlisted architecture projects are presented in person by the architects to an esteemed panel of judges. And this year, nearly half of the 120 judges are expected to be women. 

Beyond the Viral Images: Inside MVRDV’s Tianjin Binhai Library with #donotsettle

09:30 - 16 February, 2018

#donotsettle is an online video project created by Wahyu Pratomo and Kris Provoost about architecture and the way it is perceived by users. They visit buildings, make videos and write extended stories in their exclusive column on ArchDaily, #donotsettle Extra.

Yes, that library. The images of the Tianjin Binhai Library have appeared everywhere, from architecture blogs and news broadcasts to going completely viral on social media. We had to go see it and show you what the space is really like. So, we teamed up with MVRDV who sent us to Tianjin to see it up close.

Tianjin Binhai Library, designed by MVRDV, is part of the bigger master plan for the new Binhai Cultural Center (masterplanned by Germany’s GMP). The building has seen phenomenal success on social media reaching all corners of the world. Since the opening, the number of visitors has been constantly increasing, with many of them coming from way beyond Tianjin. It is a library as destination point, redefined.

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 8

12 Exhibition Design Projects that Show Architecture Doesn't Have to Be Permanent to Be Powerful

14:00 - 10 February, 2018
12 Exhibition Design Projects that Show Architecture Doesn't Have to Be Permanent to Be Powerful, Minding the Digital / MVRDV. Image © Zhang Chao
Minding the Digital / MVRDV. Image © Zhang Chao

Thinking broadly of architecture, the masterpieces of the past inevitably come to mind; buildings constructed to withstand the passage of time, that have found an ally in age, cementing themselves in the history of humanity. Permanence, however, is a hefty weight to bear and architecture that is, due to its program, ephemeral should not be cast aside as "lesser-than."

HASSELL + MVRDV's Proposal to Improve the Bay Area's Resilience in the Event of a Disaster

08:00 - 9 February, 2018
HASSELL + MVRDV's Proposal to Improve the Bay Area's Resilience in the Event of a Disaster, Courtesy of MVRDV and HASSELL+
Courtesy of MVRDV and HASSELL+

Following recent natural disasters including the Northern California wildfires, the HASSELL + team have been inspired to reimagine the San Francisco Bay Area as a vibrant community hub, equipped to provide temporary facilities in an emergency. As part of the competition Resilient by Design, the ten teams were asked to provide solutions for the waterfront through site-specific conceptual design and collaborative research projects.

Courtesy of MVRDV and HASSELL+ Courtesy of MVRDV and HASSELL+ Courtesy of MVRDV and HASSELL+ Courtesy of MVRDV and HASSELL+ + 13

MVRDV Wrap Curving Retail Plinth Around Landmark Office Tower in Lodz

14:30 - 2 February, 2018
MVRDV Wrap Curving Retail Plinth Around Landmark Office Tower in Lodz, © MVRDV
© MVRDV

MVRDV has revealed their design for Fabryczna Offices, a new mixed-use office and retail complex to be located in the heart of Łódź, Poland.

Fitting into the city’s master plan for development around the new central station, Fabryczna Offices “connects past to present” with its distinct, rhythmic facade and gently curving forms. A 4-story plinth wraps around the perimeter of the site to create an inner courtyard, from which a 60-meter-tall office tower will rise. This orientation allows daylight to reach all levels of the building, while maximizing the space for the publicly-accessible courtyard area.

© MVRDV © MVRDV © MVRDV © MVRDV + 5

MVRDV Design "Crystal-Rock" Facade for Mixed-Use Building in Esslingen

14:00 - 30 January, 2018
MVRDV Design "Crystal-Rock" Facade for Mixed-Use Building in Esslingen, © MVRDV
© MVRDV

MVRDV has revealed the design of The Milestone, a new mixed-use office building to be built in the city of Esslingen, Germany. Featuring a distinct, part-reflective “crystal rock” facade and a hollowed-out pixelated core, the building will become a standout new landmark and public amenity for the city.

© MVRDV © MVRDV © MVRDV © MVRDV + 8

MVRDV References Moscow's Historic Architecture with Competition-Winning Mixed-Use Design

10:50 - 22 January, 2018
MVRDV References Moscow's Historic Architecture with Competition-Winning Mixed-Use Design, Winter Street View. Image © MVRDV
Winter Street View. Image © MVRDV

MVRDV has been selected as the winner of an international competition for a new mixed-use complex to be located near several important historic buildings in the city center of Moscow, Russia. Known as Silhouette, the complex will pack 52,000 square meters (560,000 square feet) of commercial, retail and residential space into its pixelated, geometric volume. 

Oslo's Barcode Project Showcased in Stunning Photo Series by Rainer Taepper

09:30 - 1 January, 2018
© Rainer Taepper
© Rainer Taepper

Situated behind Snøhetta's iconic Oslo Opera House is another set of buildings which mark out Oslo as a cutting-edge architectural hub. The Barcode Project is a masterplanning project consisting of a row multi-purpose high-rise buildings which largely make up the skyline of Oslo. Each of the buildings is the creation of different combinations of European architecture firms; however, together they form an enticing composition with the gaps between them creating the impression of a barcode—hence the project’s clever nickname.

Each of the resulting buildings pushes the idea of what a high-rise building can be. Whether they take the form of a giant staircase or resemble a 3D version of Tetris, each of the buildings has its own peculiarities. The firms involved in the project included Dark Arkitekter, A-labMVRDV, and Snøhetta adding their stamp on the architecture of Oslo. Read on to see German architectural photographer Rainer Taepper’s stunning set of photographs on the Barcode Project.

© Rainer Taepper © Rainer Taepper © Rainer Taepper © Rainer Taepper + 45

MVRDV Unveils Pixelated Mixed-Use Community Around BIG-Designed Plaza in Abu Dhabi

10:31 - 5 December, 2017
MVRDV Unveils Pixelated Mixed-Use Community Around BIG-Designed Plaza in Abu Dhabi, Courtesy of MVRDV
Courtesy of MVRDV

MVRDV has teamed up with local architects Dewan Architects + Engineers to create Pixel, a 76,000-square-meter (818,000-square-foot) mixed-use residential development that will serve as a centerpiece of Abu Dhabi’s new Makers District.

Also featuring a landscape and public realm design by BIG, Pixel will become MVRDV’s first constructed project in the United Arab Emirates upon its scheduled completion in 2020.

Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV + 11

MVRDV Collaborates With School Children to Complete Graphic Public Play Space for Gwangju Folly Festival

12:00 - 30 November, 2017
MVRDV Collaborates With School Children to Complete Graphic Public Play Space for Gwangju Folly Festival, © Gwangju Biennale Foundation
© Gwangju Biennale Foundation

MVRDV has collaborated with Korean school children to complete a new permanent urban installation tor the third edition of the Gwangju Biennale Foundation’s Gwangju Folly Festival. 

Aimed at exploring how architecture contributes to urban regeneration through both decorative and functional means, the I LOVE STREET was developed through a participatory process that asked students from Seosuk Elementary School to contribute drawings expressing their desires for the street. The end result was a graphic, sensory-stimulating design featuring zones in multitude of materials including grass, fountain, sand, wood, a trampoline and a giant chalk board.

© Gwangju Biennale Foundation © Gwangju Biennale Foundation © Gwangju Biennale Foundation © Gwangju Biennale Foundation + 10

MVRDV Clad Flexible, Mixed-Use Munich Building in Giant German Slang Words

12:00 - 22 November, 2017
MVRDV Clad Flexible, Mixed-Use Munich Building in Giant German Slang Words, Courtesy of MVRDV
Courtesy of MVRDV

MVRDV has unveiled the design of an adaptable building to be located at the center of Munich’s Knödelplatz square adorned with 5-meter-tall (16-foot-tall) German internet slang words as a homage to the neighborhood’s graffiti culture. To be known as WERK12, the building will house flexible entertainment, restaurants, office space and a multi-story fitness center within a highly transparent envelope, allowing the building to become a vertical extension of the plaza.

Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV + 17

MVRDV-Designed Auditorium Features Sound Absorbing, Moss-Like Fabric Walls

16:00 - 11 November, 2017
MVRDV-Designed Auditorium Features Sound Absorbing, Moss-Like Fabric Walls, © Jut Group
© Jut Group

The JUT Foundation in Taipei has recently had its 240-square-meter lecture hall by MVRDV transformed into a mossy art installation with a textile artwork that spans not just edge to edge, but up the walls, by Argentinian artist, Alexandra Kehayoglou. The lecture hall hosts a number of talks and events and requires versatility. The custom moss-inspired carpet adds a level of comfort and interest to what otherwise could have been a monotonous space.

A First Glimpse into MVRDV's Mind-Boggling Tianjin Binhai Library

16:15 - 31 October, 2017
A First Glimpse into MVRDV's Mind-Boggling Tianjin Binhai Library, © Instagram <a href='http://https://www.instagram.com/p/BavtqI0Fhes/?tagged=%E5%9B%BE%E4%B9%A6%E9%A6%86'>user momokowild</a>
© Instagram user momokowild

MVRDV and the Tianjin Urban Planning and Design Institute’s spectacular Tianjin Binhai Library has opened to the public in Tianjin, China, and is already offering up some spectacular images across the social-mediasphere.

Located within the new Binhai Cultural District, the library provides storage for as many as 1.2 million books on sweeping, terraced bookshelves in the building’s central atrium. At the center of the room, an enormous mirrored sphere houses an auditorium and reflects the miles of bookshelves around it, creating a dazzling atmosphere for reading and studying.

Check out some first looks at the interior from social media below, and be on the lookout for professional photos later this week.

MVRDV Designs Multicolored Tetris Hotel for Dutch Design Week 2017

06:00 - 26 October, 2017
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

Hoping to answer the question "what does the future city look like?" at Dutch Design WeekMVRDV (definitive design and construction drawings) and think tank The Why Factory (Research and concept design) have fabricated a multicolored, tetris-like hotel in Eindhoven. The future brings decreasing resources, increasing population, and climate change, reasons MVRDV, and with these limitations in mind, they believe futuristic architecture needs one important quality: flexibility.

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 13

15 Eye-Popping Projects That Don't Apologize For Using Color: Photos of the Week

12:00 - 22 October, 2017
15 Eye-Popping Projects That Don't Apologize For Using Color: Photos of the Week, © Julien Lanoo
© Julien Lanoo

This week, colorful projects are here to steal the show. Few architects have dared to use color in their works, however, when done so the results can be incredible. Here is a selection of 15 images from prominent photographers such as Gregori CiveraJulien Lanoo and Subliminal Image that show us the huge potential of color.

© Nicolas Borel © Luke Hayes © Imagen Subliminal © Imagen Subliminal + 16

MVRDV Create Park-Topped Community Center for Shanghai Neighborhood

14:10 - 17 October, 2017
MVRDV Create Park-Topped Community Center for Shanghai Neighborhood, © MVRDV
© MVRDV

MVRDV, in collaboration with ISA Architecture, has revealed the designed of the Zhangjiang Future Park, a park and community center for the workers and residents of Zhangjiang Hi-Tech Park in Pudong, Shanghai, China. Fully integrated into a rolling park landscape will be a library, an art centre, a performance centre and a sport center – four civic programs that are currently lacking in the neighborhood.

© MVRDV © MVRDV © MVRDV © MVRDV + 10

Resilient by Design Announces Ten Winners Set to Re-Imagine The Bay Area

14:00 - 23 September, 2017
Resilient by Design Announces Ten Winners Set to Re-Imagine The Bay Area

From a pool of over fifty submissions, Resilient by Design have chosen ten winning teams to collaborate with engineers, climate change experts, designers, architects and community members to imagine a better future for The Bay Area in the face of potentially devastating climate change. The winning teams AECOM, BIG, Bionic, TLS, Field Operations, HASSELL, Mithun, Base Landscape, SCAPE and Gensler will spend the next year on a combination of collaborative research projects and site-specific conceptual design solutions.

Resilient by Design Announces Ten Winners Set to Re-Imagine The Bay Area Resilient by Design Announces Ten Winners Set to Re-Imagine The Bay Area Resilient by Design Announces Ten Winners Set to Re-Imagine The Bay Area Resilient by Design Announces Ten Winners Set to Re-Imagine The Bay Area + 7

MVRDV and BSK To Add Timber Framed Structure to Historic Warehouse in Gothenburg

15:30 - 6 September, 2017
MVRDV and BSK To Add Timber Framed Structure to Historic Warehouse in Gothenburg, © MVRDV
© MVRDV

MVRDV, with co-architects BSK Arkitekter, has revealed the design of Magasin 113, a mixed-use transformation and extension of a 16,500-square-meter riverfront warehouse in Gothenburg, Sweden. Located within the planned Frihamnen RiverCity district – the largest ongoing urban development project in Scandinavia – the building will inject contemporary program in the existing warehouse structure, including flexible office spaces, an arts center, a cafe, pop-up shop spaces, retail shops, a restaurant and artist studios.

© MVRDV © MVRDV © MVRDV © MVRDV + 8