the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions

Vancouver

Langara Student Union / Teeple Architects in association with IBI/HB Architects

00:00 - 17 March, 2011
Langara Student Union / Teeple Architects in association with IBI/HB Architects, © Shai Gil Photography
© Shai Gil Photography

© Shai Gil Photography © Shai Gil Photography © Shai Gil Photography © Shai Gil Photography + 8

  • Architects

    Teeple Architects Inc in association with IBI/HB Architects
  • Location

    Vancouver, BC, Canada
  • Principal In Charge

    Stephen Teeple (OAA, FRAIC )
  • Project Team

    Myles Craig, Luc Bouliane, William Elsworthy, Rob Cheung, Jeff Christiansen, Billy Quan, Martin Bruckner
  • Geo Tech

    Geo Pacific
  • Electrical

    Genivar
  • Leed

    Enermodal Engineers
  • Cost

    Bird Construction Company
  • Code

    LMDG
  • Construction Manager

    Bird Construction Company
  • Owner

     Langara College
  • Area

    17900.0 m2
  • Project Year

    2009
  • Photographs

Library and Classroom Building, Langara College / Teeple Architects

00:00 - 4 March, 2011
Library and Classroom Building, Langara College / Teeple Architects, © Shai Gil Photography
© Shai Gil Photography

© Shai Gil Photography © Shai Gil Photography © Shai Gil Photography © Shai Gil Photography + 7

  • Architects

  • Location

    Vancouver, British Columbia, Canada
  • Architect

    Teeple Architects
  • Principal In Charge & Project Architect

    Stephen Teeple (OAA, FRAIC)
  • Project Team

    Cheryl Atkinson, Myles Craig, Luc Bouliane
  • Associate Architect

    IBI/HB Architects
  • Structural Engineer

    Glotman, Simpson
  • Landscape Architect

    Phillips Farevaag Smallenberg
  • Mechanical Engineer

    Cobalt Engineering
  • Electrical Engineer

    Spantek
  • General Contractor

    Bird Construction
  • Area

    80000.0 ft2
  • Photographs

Thomas Haas Patisserie / Bricault design

00:00 - 3 March, 2011
Thomas Haas Patisserie / Bricault design, © Farah Nosh
© Farah Nosh

© Farah Nosh © Farah Nosh © Farah Nosh © Farah Nosh + 13

Vancouver Circus School / Marianne Amodio Architecture Studio

00:00 - 2 March, 2011
Vancouver Circus School / Marianne Amodio Architecture Studio, Courtesy of  marianne amodio architecture studio
Courtesy of marianne amodio architecture studio

Courtesy of  marianne amodio architecture studio Courtesy of  marianne amodio architecture studio Courtesy of  marianne amodio architecture studio Courtesy of  marianne amodio architecture studio + 7

Center for Digital Media / MCM Partnership

17:00 - 21 January, 2011
Courtesy MCM Partnership
Courtesy MCM Partnership

MCM Partnership has shared with us their design for the Great Northern Way’s new campus building, the Center for Digital Media. Follow after the jump for additional rendering, graphics and a description from the architect.

Video: UBC Centre for Interactive Research on Sustainability

12:30 - 4 December, 2010

The Centre for Interactive Research on Sustainability (CIRS) at the University of British Columbia in Vancouver is on track to open in the summer of 2011. CIRS aims to be the most innovative and high performance building in North America, a “living laboratory” where professors, students and partners demonstrate leading-edge research and develop sustainable design practices, products, systems and policies. The building will push the frontiers of sustainable construction materials and building techniques. It will draw much of its heat from the ground, electricity from the sun, ventilation from the wind, water from the rain–all while reducing the university’s energy use and carbon footprint.

Yaletown Loft / Kelly Reynolds

00:00 - 22 November, 2010
Yaletown Loft / Kelly Reynolds, © Chad Falkenberg
© Chad Falkenberg

© Chad Falkenberg © Chad Falkenberg © Chad Falkenberg © Chad Falkenberg + 20

Crosstown Loft / Campos Leckie Studio

00:00 - 18 November, 2010
Crosstown Loft / Campos Leckie Studio, © John Sinal
© John Sinal

© John Sinal © John Sinal © John Sinal © John Sinal + 12

  • Architects

  • Location

    Crosstown, Vancouver, Canada
  • Site Characteristics

    Urban split-level loft
  • Program

    Convertible spaces – 2 bdrm, nursery, 1.5 bath, kitchen, living, dining, roof deck
  • Area

    2000.0 ft2
  • Project Year

    2009
  • Photographs

Unleashed Dog Spa / Square One Interiors

00:00 - 7 November, 2010
Unleashed Dog Spa / Square One Interiors, © Ihor Pona
© Ihor Pona

© Ihor Pona © Ihor Pona © Ihor Pona © Ihor Pona + 9

BC Hyrdo Energy Experiment

09:00 - 14 October, 2010

To promote their Power Smart month of October, BC Hydro has launched an interesting public campaign for energy efficiency by converting two shipping containers into live experimental spaces in Vancouver. For fours day, actors will live in the 3×6 meter containers “to showcase how – and how not – to live and work in an energy-efficient manner.” The two containers are meant to depict the extreme opposites of energy consumption and show the simple steps people can take to increase their efficiency. As the containers are fully glazed on one side, passersby can see how the actors go about their daily routines – one completely wasteful with a constantly blasting television and all the lights on, while the other actor uses natural daylight for illumination and adds extra layers of clothing for warmth. Displays are fixed to the exterior of each container to provide simulated consumption readings, allowing the public to see the difference in the energy use when comparing energy-efficient living to inefficient and wasteful behavior.

More about the experiment after the break.

Floating Dining Room / Goodweather Design & Loki Ocean

00:00 - 3 August, 2010
Floating Dining Room / Goodweather Design & Loki Ocean, Courtesy of  goodweather design & the school of fish foundation
Courtesy of goodweather design & the school of fish foundation

Courtesy of  goodweather design & the school of fish foundation Courtesy of  goodweather design & the school of fish foundation Courtesy of  goodweather design & the school of fish foundation Courtesy of  goodweather design & the school of fish foundation + 13

  • Architects

  • Location

    Vancouver, BC, Canada
  • Project Team

    Michael Lis, Matt Kirk-Buss, Larraine Henning
  • Client

    School of Fish Foundation
  • Area

    24.0 m2
  • Project Year

    2010