We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

MyZeil Shopping Mall / Studio Fuksas

© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn

Architects: Studio Fuksas - Massimiliano and Doriana Fuksas Interior Design: Fuksas Design Location: Frankfurt, Germany Address: Grosse Eschenheimer Strasse 10-14 Period: 2002-2009  Client: PalaisQuartier GmBH & CO., KG Surface:  Built Surface – 77,000 sq.m., Facade – 8,500 sq.m., Cover – 13,000 sq.m. Engineering:  Structures – Knippers-Helbig Beratende Ingenieure, Stuttgart; Krebs und Kiefer Beratende Ingenieure für das Bauwesen GmbH, Darmstadt | Realization of the façade and covering – Waagner Biro Stahlbau AG, Wien

© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn
© Karsten Monnerjahn

Diagonal Tower / SOM

© SOM / Crystal CG
© SOM / Crystal CG

SOM’s new 64-storey Diagonal Tower to be located in the developing commercial and mixed-use Yongsan International Business District in the heart of Seoul, South Korea, exudes a modern take on structural expressionism.  The tower progressively addresses the critical issues associated with skyscraper design in an iconic and refined manner. From structural and energy efficiency to reduced construction costs that the tower must meet, SOM have strove to integrate these aspects holistically into the overall aesthetics. More details after the break.

© SOM / Crystal CG © SOM / Crystal CG © SOM © SOM

Flashback: Glen Murcutt on Sustainability

In reference to Living Steel‘s 3rd International Architecture Competition for Sustainable Housing, Glen Murcutt discusses his ideas surrounding the issue of sustainability. He emphasizes the strategies employed by the top contenders such as the planning of orientation, thermal performance, and human effort in addition to other variables involved in sustainable architecture. One particular method that Murcutt stresses is using materials that can dissolve back into the earth, citing earth walls as an excellent medium to build with and their inherent thermal mass qualities. Each team was invited to present their ideas in person, a variation from previous years which Murcutt believes led to the highest quality of work and diversity of the competition series.

In Progress: Louisiana State Museum and Sports Hall of Fame / Trahan Architects

Courtesy of Trahan Architects - Renders by By-Encore
Courtesy of Trahan Architects - Renders by By-Encore

The Louisiana State Museum and Sports Hall of Fame (LSMSHOF) celebrates two seemly disconnected subjects within one contemporary venue, combining North Louisiana’s profound history with its influential world of sports. Designed by Trahan Architects, in coordination with Method Design and CASE, the new $12.6 million venue will house donated memorabilia that embodies “the contributions of the diverse cultures that have shaped the state and are crucial to understanding the unique traditions and legacy of Louisiana and the Gulf South.” A complex design, generated with the help of BIM technology, reflects the disparate subjects in one fluid structure encased within a locally inspired facade. Continue reading for more information and images.

Courtesy of Trahan Architects - Renders by By-Encore Courtesy of Trahan Architects Courtesy of Trahan Architects Navis Model - Courtesy of Trahan Architects

Burma School Competition Proposal / Site-Specific

The proposal by Site-Specific for the Burma School competition aims at escaping from social depression, as Karen people are searching for freedom and are displaced from their homes. They are residing on a borrowed piece of land which they can never owned. They are living in a country that they are not considered parts of society – many of them without citizenship. So they believe that the right kind of architecture can create the sense of belonging and the sense of ownership in the hearts of the displaced Karen community members. They want to create a school that this community can say ‘made by us’ and ‘made for us’. Thus, this school can become the center of the community. More images and architects’ description after the break.

International Competition Winner of Government Building in Sejong City / Tomoon Architects & Engineers

main view rendering
main view rendering

The 3-1 Zone of Government Building in Sejong City is a symbolic gate of the central administration town. The Urban Gate, where nature and citizen are together, and the Urban Plaza, which anybody can freely use, are planned for here. It is designed as a comfortable and cozy resting place shaped after nature. It will be used for various events including festivals and various culture and art activities. In terms of urban scale, the linear shape of existing master plan had been maintained.

Beijing Core Area Plan / Brininstool, Kerwin, + Lynch

© Brininstool, Kerwin, & Lynch
© Brininstool, Kerwin, & Lynch

Designed by Brininstool, Kerwin, and Lynch, the Beijing Core Area Master Plan is a massive civic proposal of over 27 million square feet of building area and an additional 1.5 million square feet of public space design for the Central Business District of Beijing, China.  More images and architect’s description after the break.

Batman's rumored new home for The Dark Knight Rises : Welcome to the Batcave (maybe)!

© Nepotu.ro
© Nepotu.ro

Batman’s rumored new home in the upcoming The Dark Knight Rises is none other than the long awaited arrival of the batcave. Located in Turda Romania, the abandoned Turda Salt Mine is flooding the internet with buzz that this will be the location where filming will take place for the batcave. Leaving fanboy’s everywhere lusting for more information that this is in fact where batman will store his batsuit, batmobile, and all of his other gadgets. While filming for The Dark Knight Rises has already begun, it is with high hopes that the Turda Salt Mine will be added to the filming locations and serve as batmans’s new home.

© Nico Cherciu © Nico Cherciu © Nico Cherciu © Alpinet.org

In Progress: Phoenix International Media Center / BIAD UFo

Courtesy of BIAD UFo
Courtesy of BIAD UFo

Architects: BIAD UFo Location: Beijing, China Client: Phoenix Satellite Television Project Year: 2009-2012 Project Area: 64973 sqm Photographs: Courtesy of BIAD UFo

Rendering Courtesy of BIAD UFo Rendering Courtesy of BIAD UFo

Greenland Zhengzhou Towers / Brininstool, Kerwin, + Lynch

© Brininstool, Kerwin, & Lynch
© Brininstool, Kerwin, & Lynch

The Greenland Zhengzhou Towers are unbuilt towers designed by Brininstool, Kerwin and Lynch in 2010.  According to the architect description, the unique forms are “rooted in cultural influence, in which the massing is identifiable with the mountain formations found outside of Zhengzhou. The expression is balanced between historical symbolism and contemporary innovation.” With an area that exceeds 6.5million square feet, this massive mixed-development was proposed to house a variety of programs, including office space and a five-star boutique hotel that occupies the top floors of the shorter tower on the south site.  BKL was involved with the design of the complex on all scales, from the site considerations the lighting design of the hotel units.  In addition to the typical hotel amenities afforded by luxury hotels (ballrooms, lap pools, spa, fitness center, etc.), the complex is decidedly Eastern, with meditation gardens and outdoor terraces. More after the break.

In Progress: King's Cross Station / John McAslan + Partners

© Hufton Crow
© Hufton Crow

“It’s incredible to watch the reinvention of the station taking shape into a compelling piece of place-making for London. You can already see how the Western Concourse – Europe’s largest single span station structure and the heart of the development – reconnects this much-loved Victorian terminus to its context. It’s immensely satisfying to see the project move forward at such pace and we look forward to celebrating the project’s completion in 2012 for the London Olympics.”-John McAslan, Chairman John McAslan + Partners

© Hufton Crow © Hufton Crow Courtesy of John McAslan + Partners © Hufton Crow

Architect: John McAslan + Partners Location: London, England Photographs: Courtesy of John McAslan + Partners, Hufton Crow, John Sturrock

Isabella Stewart Gardner Expansion / Renzo Piano Building Workshop

Opening in 2012, the $118 million steel, glass, and copper-clad expansion to Boston’s Isabella Stewart Gardner Museum by Renzo Piano Building Workshop will more than double the size of the current facility. Included in the project are a new entrance, music hall, gallery space, and other amenities for an institution that has remained largely unaltered since opening in 1903.

Providence River Pedestrian and Cyclist Bridge Competition Winner / inFORM Studio

© inFORM Studio
© inFORM Studio

The Providence River Pedestrian Bridge is a unique urban proposal in that the basis of its proposition is an exchange of transit medium. The relocation of a substantial, vehicular only conduit in favor of a pedestrian oriented connector will completely transform the spatial character of the Jewelry District/Old Harbor. Given this significant urban transformation, the project should envision a potential much larger than a pure connector. The proposed Providence River Pedestrian Bridge can become a spatial mediator between urban and ecological spaces and function as an integrated series of programs into the waterfront public spaces, allowing east and west to become a singular meandering public space. With this perspective, the proposal is better understood less as a bridge and more as an urban intervention. More about inFORM Studio‘s Providence River Pedestrian and Cyclist Bridge submission after the break.

reOrder / Situ Studio

© Keith Sirchio
© Keith Sirchio

On display until January 2012 in the Brooklyn Museum is reOrder, an architectural installation by Situ Studio of Brooklyn. reOrder is located in the Great Hall of the McKim, Mead & White designed museum. The stately historical building served as both inspiration and site for Situ Studio’s imaginative spatial transformation.

© Keith Sirchio © Keith Sirchio © Situ Studio © Keith Sirchio