Yucca Crater / Ball Nogues Studio

Courtesy of Ball-Nogues Studio

Each fall High Desert Test Sites invites artists to create experimental projects adjacent to ’s Joshua Tree National Park. This year HDTS invited Ball Nogues Studio to create a structure in a remote region of the Mojave Desert. This presents a unique opportunity to draw upon an unfettered landscape at a grand scale. Expanding on theories developed by earthwork artists Yucca Crater will re-imagine these concepts through new methods of production linked to their cross-disciplinary artistic, architectural, design and fabrication practice.

The Korea Teachers Pension Head Office / Tomoon Architects and Engineers

Courtesy of Tomoon Architects and Engineers

The new office building of The Teachers Pension Head Office was established to bring the unification of three bodies for the stability and efficiency of educational pursuits: Teachers, The Korean Teachers Pension Head Office and the country.  Tomoon Architects and Engineers have designed this facility with these three organizations in mind to achieve this goal in Naju, . Read on for more on this project after the break.

House in Tainan / FCHY Architect Lab

© Yang Hsiu Chuan

Architects:
Location: Tainan,
Design team: Yang Hsiu Chuan +Kao Ya Feng + Shih Chi Han
Project area: 400 sqm
Project year: 2011
Photographs: Yang Hsiu Chuan

House Fregowerra / null8 Architektur

© Love Weber

Architects: null8 Architektur – Marc Bühler
Location: ,
Project area: 180 sqm
Project year: 2010 – 2011
Photographs: Love Weber

Extension of the National Maritime Museum / C. F. Møller Architects

© National Maritime Museum

Architects: C. F. Møller Architects
Location: ,
Project Area: 7,300 sqm
Project Year: 2011
Photographs: Julian Weyer, National Maritime Museum

Triplex House in Nakano / LEVEL Architects

© Kai Nakamura

Architects: LEVEL Architects
Location: , Japan
Project Year: 338.55 sqm
Project Area: 2010
Photographs: Kai Nakamura

Extending the Louvre / Carl Fredrik Svenstedt Architecte

day view 01

In response to a public debate about rebuilding the historic wing of the Louvre in , Carl Fredrik Svenstedt Architecte shared with us their initiative to extend the Louvre. Destroyed by the French Republic at the end of the 19th century as a symbol of royal and imperial power, this proposal aims to build a more democratic building better suited to the site and our times. More images and architects’ description after the break.

NO99 Straw Theatre / Salto AB

© Martin Siplane

Architects: Salto AB
Location: Tallinn, Estonia
Project Year: 2011
Photographs: Martin Siplane, Karli Luik

Pacific Sixteen / Smart Design Studio

© Sharrin Rees

Architects: Smart Design Studio
Location: , Australia
Project team: William Smart, Zig Peshos, Derek Chin, Troy Melville
Project year: 2010
Photographs: Sharrin Rees

Teenage Cancer Trust YPU / Two Create

© John Selby

London based Two Create were commissioned to design the latest Teenage Cancer Trust Unit in the brand new state of the art Queen Elizabeth Hospital in . Known as the Teenage Cancer Trust YPU (Young Persons Unit) the 12 patient ward consists of four single bed bays, two four bed bays and three social spaces including a study room, cinema room and kitchen/day room.

Patients were consulted throughout the design process and a ‘Boutique Hotel’ theme emerged. Each room is styled differently to the next so that patients returning for treatment are able to stay in different environments each time they visit, such as the 1960’s inspired ‘Pop’ room or New York styled ‘Loft’. Standard fittings were cleverly utilized or adapted like the metal clad wall panels at the bed heads, where Two Create designed die-cut sheet magnets used by patients to personalise their rooms with personal artifacts such as posters and photographs.

Designers: Two Create
Location: The New Queen Elizabeth Hospital, Birmingham,
Client: Teenage Cancer Trust
Creative Directors: Lucy & Tobie Snowdowne
Designers: Lucy Snowdowne, Tobie Snowdowne, Felix Trunk, Melanie Graf
Photographs: John Selby

Department Store Roof Garden / YKH

rendering

Recently opened, SOM designed, Lotte Department Store Gwangbok branch in Busan, requested Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab (YKH) to modify the existing ‘roof garden’ to allow and amplify users to enjoy the spectacular view of Busan Port. Additionally, the client requested us to find a way to increase ‘brand identity’ and ‘sales volume’. Existing conditions of roof garden with two separate observatories were not efficiently designed and more importantly were not connected; there were a possibility to increase two floors of additional retail area. have come up with a new idea called, ‘Way-Pod’; Way Pod is derived from I-Pod, creating a hardware that could evolve with time. Way-Pod is comprised of ‘Way’ – free of charge, elevated view corridor – and ‘Pod’ – with charge, entertainment hardware for fun, culture and event.

Single Family House / Lucio Serpagli

© Olinto Malpeli

Architects: Lucio Serpagli
Location: Parma,
Project Year: 2006
Project Area: 280 sqm
Photographs: Olinto Malpeli

In Progress: Red Apple Apartment Building / Aedes Studio

rendering

The surrounding neighborhood consists mostly of apartment blocks that date back from the 70’s. The buildings are large with enough space in-between and plenty of greenery. Because the whole area is built in relatively short period of time and not very long ago, it lacks the typical historic layers of the city center. Here the connection to nature is direct enough, the access to all city-conveniences – fast enough and easy, what makes the area nice to dwell. In spite of that it still lacks history, (memories of) the past and atmosphere.

Architect: Aedes Studio
Location: , Bulgaria
Photographs:

Optic Store in Olot / CUBUS Taller d’Arquitectura

Ignasi Pujol / Ambar Fotografía

Architects: CUBUS Taller d’Arquitectura
Location: Girona,
Project Year: 2011
Project Area: 80 sqm
Photographs: Ignasi Pujol / Ambar Fotografía, Estel Ortega

Winner of the Building to Building Pedestrian Bridge Challenge / sanzpont [arquitectura]

DSSH Bridge by sanzpont [arquitectura

We are pleased to announce that the Dynamic ShapeShifting Helix Bridge by sanzpont [arquitectura], Sergio Sanz Pont and Victor Sanz Pont, has won the latest DesignByMany challenge: “Building to Building Pedestrian Bridge”, sponsored by HP and media partner ArchDaily. The challenge asked professionals and students in the architectural, engineering and construction (AEC) community to submit a proposal to design a pedestrian bridge between to two existing buildings.

The DSSH Bridge was chosen by a select group of judges, including: Andrea Graziano from DigitAG&, Ezra Groskin from Wilkinson Eyre Architects, and Robert Mencarini from SOM.

For winning the HP-supported challenge, Sergio Sanz Pont and Victor Sanz Pont will take home a brand-new HP Designjet T790 24″ PostScript ePrinter. This solution is one of the latest additions to the HP web-connected ePrinter portfolio, making large-format printing easy and offering instant file access to design professionals. With the HP Designjet T790 ePrinter, users can simply plug and print directly from a USB thumb drive or connect a laptop directly to the device to print with driverless printing. Users can also print directly from the web without a computer and preview projects through the large-format industry’s only color touchscreen interface.

A video of DSSH Bridge, as well as the runner up projects following the break.

Envisioning Urban Futures: Winning Machelen-Diegem Masterplan / Maxwan Architects + Urbanists

Courtesy of

Maxwan Architects + Urbanists shared with ArchDaily their winning proposal for the  masterplan.  This urban area is located in Brussels, Belgium and is filled with historic value.  The site, located between the arteries of the capital of Europe (surrounded by airport, road and rail infrastructure), in the vicinity of strategic economic development, near a large city, yet affordable living in a green environment, Machelen and Diegem is a very interesting area. The nature of the site poses a variety of challenges for the designers.

Read on for more on the resolutions of this urban plan after the break.

Les Cabanyes Pre School and Primary School / Arqtel

© Eugeni Pons

Architects: Arqtel
Location: Barcelona,
Project area: 2,434 sqm
Project year: 2008 – 2010
Photographs: Eugeni Pons

Henderson River Hub / P-A-T-T-E-R-N-S & UK COD

rendering

This project is a bold public-private initiative to support energy, business and culture. The project aims to synthesize an interest in energy, business and culture by generating a new public and transformative icon along the Ohio River. By re-functionalizing HMP1 and bringing new public amenities to the site, the proposal intends to revitalize a decaying and neglected waterfront and therefore have a positive effect in business and tourism and the region at large.