1. ArchDaily
  2. Tilburg

Tilburg: The Latest Architecture and News

Bus Station Tilburg / architectenbureau cepezed

© cepezed | Lucas van der Wee© cepezed | Lucas van der Wee© cepezed | Lucas van der Wee© cepezed | Lucas van der Wee+ 20

Proyecto Roble / Équipe Voor Architectuur En Urbanisme

© René de Wit I Équipe© René de Wit I Équipe© René de Wit I Équipe© René de Wit I Équipe+ 23

  • Interior Design:Équipe voor architectuur en urbanisme
  • Garden Design:Studio Van Helvoirt
  • Architect In Charge:Huib van Zeijl, Daniëlle Segers
  • Employees:Adam Murray
  • City:Tilburg
More SpecsLess Specs

LocHal Library / CIVIC architects + Braaksma & Roos architectenbureau + Inside Outside + Mecanoo

© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert+ 41

  • Architects: CIVIC architects, Braaksma & Roos architectenbureau, Inside Outside, Mecanoo
  • Area Area of this architecture project Area:  7000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Jansen, Mombarg, Breedveld Paneelwanden, Facadis Gevelbouw, Gieskes, +5

CUBE / KAAN Architecten

© Simone Bossi© Sebastian van Damme© Simone Bossi© Sebastian van Damme+ 51

  • Architects: KAAN Architecten
  • Area Area of this architecture project Area:  11000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018

Piushaven Harbour Pavilion / Civic Architects

© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert© Stijn Bollaert+ 24

  • Architects: Civic Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  260
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AkzoNobel, Alcoa, Pine Waxed wood

Van Spaendonck Enterprise House / architectenbureau cepezed

© Lucas van der Wee© Lucas van der Wee© Lucas van der Wee© Lucas van der Wee+ 34

Willem II Passage / Civic Architects

© Stijn Bollaert© Pieter de Ruijter © Richard Boerop© Kees Hummel+ 25

  • Architects: Civic Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  3500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Lustlab, Storax, Van Tetterode

Construction Begins on Project to Transform Railway Hangar into a Mixed-Use Library in The Netherlands

Construction has begun on the LocHal, a new mixed-use complex in Tillburg, The Netherlands. Designed by CIVIC Architects (a submember of The Cloud Collective) in collobaration with Braaksma & Roos architecten, Arup and Inside Outside, the project will be located in a former Dutch Railways hangar and maintenance facility, serving as a catalyst for the redevelopment of the city’s 75 hectare railway district. Opening up the area to the public, LocHal will offer visitors a large public hall and plaza, work spaces, conference areas, galleries, a library, a music hall and restaurant.

© 3d studio Prins & Civic architects© 3d studio Prins & Civic architects© 3d studio Prins & Civic architects© 3d studio Prins & Civic architects+ 14

Shoesme / Joris Verhoeven Architectuur

© John van Groenedaal       © John van Groenedaal       © John van Groenedaal       © John van Groenedaal       + 22

  • Area Area of this architecture project Area:  340
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Pilkington, MHB SL30-ISO

Riel Estate / Joris Verhoeven Architectuur

© John van Groenedaal © John van Groenedaal © John van Groenedaal © John van Groenedaal + 29

Museum De Pont Expansion and New Entrance Gate / Benthem Crouwel Architects

© Jannes Linders© Jannes Linders© Jannes Linders© Jannes Linders+ 19

  • Area Area of this architecture project Area:  1100
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: TDE-lighttech, Lignatur, TBA

Houtloods / Bedaux de Brouwer Architects

© Inpetto Fotografisch © Inpetto Fotografisch © Inpetto Fotografisch © Inpetto Fotografisch + 18

  • Area Area of this architecture project Area:  998
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: VELUX Commercial, Functionals

Villa H in Brabant / Coenen Sättele Architecten

© Arthur Bagen© Arthur Bagen© Arthur Bagen© Arthur Bagen+ 19

  • Architects: Coenen Sättele Architecten
  • Area Area of this architecture project Area:  380
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014

Beatrix College Tilburg / architecten|en|en

© BASEPHOTOGRAPHY© BASEPHOTOGRAPHY© BASEPHOTOGRAPHY© BASEPHOTOGRAPHY+ 21

Bedaux-Nagengast Residence / Bedaux de Brouwer Architects

© Filip Dujardin© Filip Dujardin© Filip Dujardin© Filip Dujardin+ 22

  • Architects: Bedaux de Brouwer Architects
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013

Primary School De Vuurvogel / Grosfeld van der Velde Architecten

© René de Wit
© René de Wit

© René de Wit© René de Wit© René de Wit© René de Wit+ 27

Duikklok / Bedaux de Brouwer Architecten

© Tim Van de Velde© Tim Van de Velde© Tim Van de Velde© Tim Van de Velde+ 30

TOPOS Eco-Retail Development Proposal / Shift Architecture Urbanism

square
square

Dutch firm Shift Architecture Urbanism is the winner of a first prize, two second prizes and a third prize in the competition for an eco-retail development, the Groene Kamer, in Tilburg, the Netherlands. The aim of the development is to create a new type of country estate where eco-retail, nature and recreation are brought together in an innovative way; A place where city and countryside meet, both physically and programmatically. The competition’s goal was to select the designers of four different building typologies which will populate the masterplan designed by Fabric and Lola landscape architects. Shift’s design, Topos, makes use of a topographic approach that allows for a profound integration of architecture and landscape. More images and architects’ description after the break.