PWFERRETTO Propose an “Active Monument” as Seoul’s Seosomun Memorial Park

Memorial Wall. Image Courtesy of PWFERRETTO / ESOU Architects

PWFERRETTO, a practice split between London and Seoul, have won second place in a to design the National Park and Memorial in the Republic of Korea’s capital. In materialising the boundary of the site into an “active monument” that reconnects the forgotten history of the park into “a memorial for the Catholic martyrs who lost their life fighting for their beliefs,” the design hinges around the site’s constant struggle between belonging and being excluded from the city it is a part of. This paradoxical “inclusive / exclusive” premise is the starting point for the designers’ conceptual approach.

“Expansion and Conflict”: 13th International Docomomo Conference 2014

Courtesy of International

How has the advancement of the Modern Movement design ethos, through geo-political expansion from the Western world, challenged the cultural foundation and aesthetic heritage of Asia?

The 13th International Docomomo Conference, hosted in Asia for the first time, seeks to explore the powerful complexities of expansion and conflict. Examining the effects of the expansion of a Eurocentric design philosophy into distinctly individual, pre-existing yet violently colonized cultures, the organization declares that “conflict is not necessarily a pejorative but…a challenge for the future.”

Joseph Rykwert among the Winners of the 2014 UIA Prizes

© Pawel MazurI CC Krakow

At the UIA World Congress last week, Joseph Rykwert was awarded the Jean Tschumi Prize for his work in architectural criticism and teaching over the past six decades. The prize adds to a fantastic year for Rykwert in which he received the RIBA Gold Medal and was awarded a CBE by the Queen. Read on after the break for all the winners of the 2014 Prizes.

KPF’s Lotte World Tower Jeopardized by Mysterious Sinkholes

Courtesy of DBOX Branding & Creative for

Construction is well underway for KPF’s Lotte World Tower in Seoul, however the mysterious appearance of sinkholes in the surrounding area – as reported by CNN - has brought on a slew of safety concerns. Authorities have been unable to determine the cause of the sinkholes which have appeared in a number of locations around ’s Songpa District, although they have ruled out sewerage as a possibility. To learn more about the bizarre phenomenon putting the 123-story tower under scrutiny, click here.

UNStudio Revamps Hanwha Offices with Shimmering LED Facade

Exterior View- Night. Image ©

With a glittering exterior that benefits both the interior and the exterior, UNStudio’s renovation proposal for Hanwha headquarters has recently won them first place in a competition to redesign the company’s office tower. Located in Seoul, South Korea, the tower is sited in the busy Cheonggyecheon district of the city. The new design will help to visually reestablish Hanwha as a leader in environmental technology, both in Korea and internationally.

Mondang / AnLstudio

© Inigo Bujedo Aguirre

Architects: AnLstudio
Location: Jongno 5(o)-ga, 124-8 Jongno 5(o)-ga, Jongno-gu, Seoul,
Area: 34.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Inigo Bujedo Aguirre

Tree-Like Skyscraper Takes Urban Farming to Next Level

Courtesy of Aprilli Design Studio

Urban farming is nothing new, but Aprilli Design Studio‘s proposal for a completely open-air skyscraper does put a novel spin on the sustainable ideal. Instead of tacking greenery onto roofs and balconies, they incorporate agriculture into  by dedicating entire buildings to the cause. To learn more about the tree-like design, check out Fast Company’s article here.

The Power of Paint: Three Case Studies on Colour in Architecture

Based at the Architectural Association school of Architecture and linked to the Phd research program at UIAV, Saturated Space takes a comprehensive look at the “grammar” and history of colour in architecture, the perceptual and phenomenological principles of colour in relation to the human subject, and the socio-political aspects of colour as a culturally active agent. This article, written by architect and CLOG editor Jacob Reidel, originally appeared as “Powerful Colours” on Saturated Space‘s website, a forum for the sharing, exploration, and celebration of colour in Architecture.

Let’s admit it, architects are suspicious—if not a little scared—of colour. How else to explain the default contemporary architect’s preference for exposed finishes such as concrete, brick, COR-TEN steel, stone, and wood? Perhaps this is because an architect’s choice of applied colour may often seem one of the most subjective—and hence least defensible—decisions to be made over the course of a project.* Indeed, applied colour seldom performs from a technical standpoint, and it is the architect’s taste, pure and simple, which is often on the line whenever a specific colour is proposed to the client. Or perhaps architects’ mistrust of applied colour owes something to the profession’s well-known controlling tendencies and the fact that colour is one of the most mutable aspects of a building; better, we architects are instructed, to focus on “important” and “architectural” decisions such as form, space, materials, program, and organization. Indeed, it is far easier for a future owner to repaint a wall than it is to move it.

Dobongsan Car Park / Jae Kim | CoDeAU + Namoa Architects

© Kwang Sik Jung

Architects: Jae Kim | CoDeAU,
Location: Seoul,
Architect In Charge: Jae K. Kim, Joonbok Lee
Year: 2013
Photographs: Kwang Sik Jung, Sungmin Yoon

War & Women’s Human Right Museum / Wise Architecture

© Kim Doo-Ho

Architects: Wise Architecture
Location: Mapo-gu, Seoul,
Design Team: Sook Hee Chun, Young Chul Jang, Jiyong Park, Kuhyeon Kwon, Aram Yun
Area: 785 sqm
Photographs: Kim Doo-Ho

SAI Playground / Moon Hoon

© Nam Goong Sun

Architects: Moon Hoon
Location:Gangnam-gu, , South Korea
Design Team: Kim Sung, Kim Taehyeong
Area: 330 sqm
Year: 2013
Photographs: Nam Goong Sun

Danuri Kangnam Store / Hyunjoon Yoo Architects

© Youngchae Park

Architects: Hyunjoon Yoo Architects
Location: Seolleung-ro, Gangnam-gu, , South Korea
Design Team: HyunjoonYoo, Jinsung Heo, Jeahong Kim, Munchul Choi, Sungeun Hwang, Hyuntak Cho, Seungho Ham
Area: 257 sqm
Year: 2013
Photographs: Youngchae Park, Courtesy of

International Competition for Rehabilitating Mapo Oil Depot into a Cultural Depot Park

The Mapo Oil Depot is a valuable industrial legacy of but has been forgotten for quite some time since its original purpose was terminated. In an era of economic growth in Korea, a fresh approach is needed regarding this industrial legacy, which, ironically can survive in having been forgotten.

Deviating from conventional attitude, demolishing the old city and constructing the new, it is time to try to keep the memory and history of this old structure and to revive its uniqueness. As an attempt to get back not only the old structure but also the territory having been closed for decades to the people of Seoul, this project will be a meaningful beginning. The  expects proposals that recover the existing facilities and territory, not only grant a series of programs onto the old structure. In this sense, the organization hopes that the International for Culture Depot Park by Rehabilitating Mapo Oil Depot can show the direction to where architecture in Seoul should go.

The jury includes Toyo Ito, and the winning entry will be awarded with a design contract. Entries can be submitted until August 12. For more information please go to the competition’s official website.

ABC Building / Wise Architecture

© Chin HyoSook

Architects: Wise Architecture
Location: 695-39 Yeoksam-dong, Gangnam-gu, ,
Project Manager: Lee Jeong Hoon
Area: 163.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Chin HyoSook

Gilmosery / Kim in-cheurl+ARCHIUM

© Wansoon Park

Architects: Kim in-cheurl+ARCHIUM
Location: 42 Seocho-daero 46-gil, Seocho-gu, Seoul,
Architect In Charge: Jo joonyoung
Area: 1029.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Wansoon Park

5 Years Later, A Look Back on OMA’s Prada Transformer

© Iwan Baan

Today marks the fifth anniversary of the opening of OMA’s Prada Transformer. This fantastical temporary structure, erected in 2009 adjacent to Gyeonghui Palace in Seoul, Korea, is one of Rem Koolhaas’ most popular projects to date. Composed of a stark white membrane stretched across four steel frame shapes, The Transformer was often referred to as an “anti-blob” –a hexagon, a rectangle, a cross, and a circle leaning against each other to create a tetrahedron-like object reminiscent of a circus tent.  The name Transformer came from the idea that any one of the ’s sides could serve as the building’s floor, allowing for four unique spaces in one building devoted to exhibitions of modern art, fashion and design.

The Prada Transformer played host to four such events, being lifted up and repositioned onto a different face each time via crane. The first was a garment exhibition, displayed using the hexagonal  floor plan.  The second, a film festival that took place on the rectangular floor plan.  A fashion show was staged using the Transformer’s circular floor plan, and an art installation was shown using the cruciform floor plan.  As patron Miuccia Prada stated in an interview with The New York Times, “In my mind they [the arts] may be mixed but I want to keep them separate… So the Transformer concept was not for a generic space, but to be very specific, with all things separate in one building.”

We asked ’s Vincent McIlduff to tell us more about this project. See his answers, a photo gallery and a time-lapse video of the transformation after the break!

UNStudio’s Responsive Facade to Transform Seoul Office Tower

© UNStudio

UNStudio has won a to remodel the Hanwha headquarters in . With an aim to transform a building into a symbol of the leading environmental technology company’s values, UNStudio’s winning scheme will replace the skyscraper’s opaque panelling and single layer of dark glass with an animated facade designed to reduce solar gain, increase natural light, generate energy, and interact with its surrounding. 

Urban Hive / ARCHIUM

© Park, Young-chae

Architects: ARCHIUM
Location: Seoul,
Architect In Charge: Kim In-cheurl
Area: 10,166 sqm
Year: 2008
Photographs: Park, Young-chae