1. ArchDaily
  2. Visitor Center

Visitor Center: The Latest Architecture and News

Cantilevered Visitor Center by Fabric.a Overlooks Botan Valley

The Botan Valley in eastern Turkey has been attracting thousands of tourists annually due to its unique rock formations and canyon-like topography.

To further promote the area's scenic landscape, Turkish architecture firm Fabric.a Architects have proposed the ‘Botan Visitor Center’, an observation pavilion and restaurant overlooking the rocky landscapes of the Botan Valley.

© Fabric.a Architects© Fabric.a Architects© Fabric.a Architects© Fabric.a Architects+ 6

Visitor Center of the Grand-Canal in Hangzhou / The Architectural Design& Research Institute of Zhejiang University

aerial view. Image © ZYARCH Photographer Studioan overview from the Grand-Canal. Image © ZYARCH Photographer Studioatrium and garden. Image © ZYARCH Photographer Studiocorridor space. Image © ZYARCH Photographer Studio+ 19

Hangzhou, China

Shanghai Jiabei Country Park West - Visitor Center / ECADI of Arcplus Group

© Wenyi Liu
© Wenyi Liu

© Wenyi Liu© Wenyi Liu© Wenyi Liu © Wenyi Liu+ 29

RIBA Announces Competition Shortlist for Innovative Nature and Wellbeing Center in Sevenoaks

The shortlisted schemes for the RIBA Competition to design the new Innovative Nature and Wellbeing Center, located in Sevenoaks Wildlife Reserve, are now on display to the public. The competition launched last October by Kent Wildlife Trust, in partnership with The Royal Institute of British Architects (RIBA), as an open design competition "seeking worldwide architects and teams to put forward designs that promote learning, wellbeing, curiosity and nature" for a new visitor center at Sevenoaks.

Stavenger's New Visitor Center and Brewery / Cobe

Soon the people of Stavanger, Norway will get to see the LERVIG beer brewing process at the new 11,000 square meter visitor center and brewery designed by Danish architects COBE. An iconic focal point on what was once an industrial pier, the building will offer many new amenities to central Stavanger. The brewery will be encircled by public spaces such as a harbour bath and Norway’s first west-coast ‘street-food’ market, complete with a green roof above. From these periphery spaces, guests will be able to view the brew tanks and fermentation process happening in the heart of the building.

Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center / Bohlin Cywinski Jackson

© He Lian© He Lian© He Lian© He Lian+ 19