All
Projects
Products
Events
Competitions

Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center / Bohlin Cywinski Jackson

Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center / Bohlin Cywinski Jackson

© He Lian © He Lian © He Lian © He Lian + 19

Qingdao, China
  • Architects Authors of this architecture project Bohlin Cywinski Jackson
  • Area Area of this architecture project
    22000.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2012
© He Lian
© He Lian

Text description provided by the architects. Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center is developed in Qingdao, the most high-end international Mid-Levels villa project, close to Zhushan National Forest Park, surrounded by mountains, south to the sea, the natural environment is excellent.

© He Lian
© He Lian

Vanke Qingdao small town tourist center is the largest single domestic heavy wood structure project. Project pre-function is as a Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center, due to its unique design and space flexibility, the project will be used as a small Pearl Hill Park Visitor Center. The architectural design of the project was designed by Robert Miller, designer of Bohlin Cywinski Jackson Architects, and the structural design of the building was designed by Fast + EPP. The project started in May 2012 and opened in October of the same year.

© He Lian
© He Lian

The biggest feature of the whole building is its unique structure, the use of "wooden truss roof structure + tree heavy wood structure", undulating roof, echoed with the trend of the mountain, the building and the mountain formed a dialogue, making The building is truly integrated into the natural environment. Unique tree structure, to the architectural form and structure of a high degree of unity, as the load at the same time, rhyme sense of the tree structure of people on the forest association, which at a higher level into the natural

Diagram
Diagram

The building is also a highlight of its three-dimensional surface of the wooden roof design. The roof ceilings are made of Canadian Class J SPF wood and are supported by SPF glued wood. The roof structure of the roof can make its roof without additional steel beam support.

© He Lian
© He Lian

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Qingdao, Shandong, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center / Bohlin Cywinski Jackson" 02 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/876934/vance-tsing-tao-pearl-hill-visitor-center-bohlin-cywinski-jackson/> ISSN 0719-8884
© He Lian

万科青岛小镇游客中心 / Bohlin Cywinski Jackson 建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.