We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

  1. ArchDaily
  2. Changsha

Changsha: The Latest Architecture and News

Artificial Intelligence Technology Valley / Shenzhen Huahui Design

Standardized outer wall system. Image © Chao ZhangA spatial integration of circular corridors, cubes and courtyards. Image © Chao ZhangWater courtyard: inverted reflection of structures in the water and sky. Image © Chao ZhangBamboo courtyard. Image © Chao Zhang+ 38

The Assembled Market· Fresh Mart / LUKSTUDIO

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

© Dirk Weiblen© Dirk Weiblen© Dirk Weiblen© Dirk Weiblen+ 22

  • Interior Designers: LUKSTUDIO
  • Area Area of this architecture project Area:  670
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020

Hunan Art Museum / Huajian Group Shanghai Architectural Design & Research Institute

© ACF studio© ACF studio© ACF studio© ACF studio+ 38

Changsha, China

Changsha Insun International Cinema / One Plus Partnership

© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud+ 10

  • Area Area of this architecture project Area:  5980
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019

Yunxi Urban Complex / Aedas

Southeast view. Image Courtesy of AedasEast view of the project. Image Courtesy of AedasNotheast view of the project. Image Courtesy of AedasLED screen. Image Courtesy of Aedas+ 23

  • Architects: Aedas
  • Area Area of this architecture project Area:  122154
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019

Innovation Hunan Conference Center / DXH Studio

aerial view. Image © Yilong Zhaoperspective. Image © Yilong Zhaoperspective. Image © Yilong Zhaoperspective. Image © Yilong Zhao+ 43

Changsha, China
  • Architects: DXH Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  1700
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019

Rsun Sales Center / BENJAI Architectural Design

© Jianghe Zeng© Jianghe Zeng© Jianghe Zeng© Ripei Qiu+ 36

Changsha, China

White Box Office / Zhibai Design Studio

© Xuwei Xia© Xuwei Xia© Xuwei Xia© Xuwei Xia+ 17

  • Interior Designers: Zhibai Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  101
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: GRIGHT, HIH, MI

Hunan University Tianma New Campus Complex / WCY Regional Studio

The Graduate School. Image © Digital Photography StudioThe Graduate School. Image © Digital Photography StudioThe Graduate School. Image © Digital Photography StudioThe Graduate School. Image © Digital Photography Studio+ 38

Changsha, China
  • Area Area of this architecture project Area:  29012
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016

Tian Han Cultural Park / WCY Regional Studio

College of Art. Image © Li Yao
College of Art. Image © Li Yao

College of Art. Image © Li YaoCollege of Art. Image © Li YaoArt Gallery. Image © Li YaoOpera Street. Image © Biao Hu+ 79

  • Area Area of this architecture project Area:  12432
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018

Reedom Bookstore / Cao Pu

© Zhang Zheming© Zhang Zheming© Zhang Zheming© Zhang Zheming+ 26

  • Architects: Cao Pu
  • Area Area of this architecture project Area:  60
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016

Colorful New Shopping District "Joytown" Under Construction in Changsha, China

AGA Architects have designed a new mixed-use development which is currently under construction in the Hong Xing district of Changsha, China. The project is set to become the first prototype of a combined leisure park and shopping mall in the country. A mix of retail, office, residential and hotel space is interspersed with "joyful" elements such as a sky walking corridor, 360-degree restaurant and a sky pool which overlooks the complex. Integrated landscape and a focus on sustainability transform the center into what the architects call a "green park mall."

Courtesy of AGA Courtesy of AGA Courtesy of AGA Courtesy of AGA + 17

Reedom Bookstore / CaoPu studio

© Zhang Zheming© Zhang Zheming© Zhang Zheming© Zhang Zheming+ 27

  • Architects: CaoPu studio
  • Area Area of this architecture project Area:  60
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Toto

The Noodle Rack / Lukstudio

© Peter Dixie for LOTAN Architectural Photography© Peter Dixie for LOTAN Architectural Photography© Peter Dixie for LOTAN Architectural Photography© Peter Dixie for LOTAN Architectural Photography+ 19

  • Architects: Lukstudio
  • Area Area of this architecture project Area:  50
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015

ChangSha Vanke Club House / Tsushima Design Studio

© Masao Nishikawa© Masao Nishikawa© Masao Nishikawa© Masao Nishikawa+ 9

Changsha, China

KSP Designs Floating 'Urban Helix' for Changsha

KSP Jürgen Engel Architekten International has been awarded first prize for their proposal of a new "urban helix" in Changsha, China, that extends public space from the city center into Lake Meixi. The concept serves as a catalyst, marking a termination point on a new street axis that culminates into a pedestrian ramp symbolically spiraling 30 meters above a 20,000 square meter artificial island.

NEXT Architects Win Competition for Changsha Bridge

NEXT architects has been awarded first prize in an international competition to design a pedestrian bridge for Meixi Lake in Changsha. Designed to be “more than just a connection,” the footbridge will serve as a key public space for a new lake district within the Dragon King Harbor River development. Recreational, ecological and touristic programs will be integrated into the 150 meter-long, 24 meter-high elevated parkway.

Dawang Mountain Resort / Coop Himmelb(l)au

One of Coop Himmelb(l)au's latest competition winning designs is the Dawang Mountain Resort near Changsha, China, a combination of an entertainment ice world with an indoor ski slope, a water park and supporting restaurant and shopping facilities. Positioned directly on top of a historical cement mining quarry pit and lake, this proposal aims to combine "striking landscape with ambitious design" in a way that could redefine the idea and aesthetics of recreation for the south-central Chinese city.