All
Projects
Products
Events
Competitions

White Box Office / Zhibai Design Studio

White Box Office / Zhibai Design Studio

© Xuwei Xia © Xuwei Xia © Xuwei Xia © Xuwei Xia + 17

Changsha, China
  • Interiors designers: Zhibai Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area: 101.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Xuwei Xia
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: GRIGHT, HIH, MI
© Xuwei Xia
© Xuwei Xia

Text description provided by the architects. Zhibai Design Research Office intends to create a comfortable office space, and use the tonality of space to reflect the design idea of “Knowledge White”. White is nothing, white is white, white is empty. Just as Richard Meyer understands white, white is a symbol of purity, transparency, and perfection. White is rich, contains all colors, can best enjoy the performance of light and shadow, and express the spatial structure more clearly. In the original 8.5M*8.5M building standard column spanning unit modulus space, the basic geometry of the block insertion and cutting method is divided to form different functional areas and accommodate multiple functions in a small space block. Different spatial styles create different spatial feelings, satisfying the use of space and also integrating brand meaning.

Entrance
The space treatment at the entrance is a patchwork combination of 3 boxes, and the LOGO position directs the line of sight to the corridor. The top stainless steel extends all the way to the ceiling to the office area, defining the flow of traffic lines and releasing the height of the space in space, allowing the space to be visually extended.

© Xuwei Xia
© Xuwei Xia
© Xuwei Xia
© Xuwei Xia

Workspace
A large area of space is made of high-purity white, grayscale stainless steel is used in the moving space, and black is used as the auxiliary color in the function space, which emphasizes the nature of space. Space is free and open, and the use of linear light emphasizes The structure of the space.

© Xuwei Xia
© Xuwei Xia
© Xuwei Xia
© Xuwei Xia

The environment affects people's emotions, and emotions drive people's moods. The large white color in the space is matched with the gray color to make space change the emotion. White is colorless, white and all colors. Natural light through the louvers has a bit of rhythm in the pure space. The green under the sun gives the space an interpretation of life.

© Xuwei Xia
© Xuwei Xia

Meeting room
Space is the symbol of solidification. Just as design creates a larger imagination with multiple explorations, the creation of space has unlimited possibilities. While exploring the combination of function and aesthetics, let the people in the middle feel like two different scenes through the general experience, sound-absorbing cotton. The space package gives the entire space a good sound absorption, thus ensuring privacy.

© Xuwei Xia
© Xuwei Xia
© Xuwei Xia
© Xuwei Xia

Toilet & Material Room
The concept of continuous layout between the bathroom and the material is intended to create a sense of interspersed space in the space, forming two opposite color block contrasts from the material to the bathroom.

© Xuwei Xia
© Xuwei Xia

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Desiqin Square, No. 18 Xiangfu Middle Road, Changsha, Hunan, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "White Box Office / Zhibai Design Studio" 26 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/917087/white-box-zhibai-design-studio/> ISSN 0719-8884
© Xuwei Xia

白色盒子 / 知白设计研究室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.