ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions

Look Inside a Selection of Danish, Finnish, Norwegian and Swedish Architecture Offices, Photographed by Marc Goodwin

04:00 - 9 March, 2016
Look Inside a Selection of Danish, Finnish, Norwegian and Swedish Architecture Offices, Photographed by Marc Goodwin, Inside the studios of Jägnefält Milton. Image © Marc Goodwin
Inside the studios of Jägnefält Milton. Image © Marc Goodwin

Architectural photographer Marc Goodwin has recently completed "the ultra-marathon of photoshoots:" twenty-eight architectural offices in twenty-eight days, spread across four capital cities – Oslo, Stockholm, Copenhagen, and Helsinki. His aim was to understand what sort of spaces architects in the Nordic countries operate in, and how they differ between each respective country. From former boathouses to stables and coal deposits, Goodwin has captured some of the most unique working environments the profession has to offer.

Studiopuisto. Image © Marc Goodwin Tham & Videgård. Image © Marc Goodwin Leth & Gori. Image © Marc Goodwin Norrøn. Image © Marc Goodwin +33

Sweden Pavilion for Shanghai World Expo 2010

12:30 - 2 February, 2010

As the key words “Sustainability, Innovation and Communication” cornerstones, the Swedish Pavilion, designed by SWECO, showcases how the nation’s spirit of innovation solves problems, improves the urban environment and living standards, and demonstrates the importance of communication under the new technology situation.

The pavilion comprises four cube-like structures that are arranged to form a cross-like space between them — a shape much like Sweden’s flag when seen from above.The outside walls show a city-like grid; the inside walls are covered with images of nature. These cubes are connected by elevated walkways, and house the exhibition,VIP areas, a shop, a café, and a large covered courtyard — room enough for everyone.

More images and description after the break.