Vanke Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center / Bohlin Cywinski Jackson

© Nic Lehoux

Architects: Bohlin Cywinski Jackson
Location: , Shandong,
Design Team: Robert Miller, FAIA – Principal, Jeremy Evard, AIA – Project Manager, Alan Dodson, 
Adam Pazan
Contractor: StructureCraft, SKF
Area: 22000.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Nic Lehoux, Courtesy of Bohlin Cywinski Jackson

Vanke Pavillion in Tsingdao World Horticultural Exposition 2014 / Slow Architecture

Courtesy of

Architects: Slow Architects
Location: Qingdao, Shandong,
Designer: Slow Architects
Area: 300 sqm
Year: 2013
Photographs: Courtesy of Slow Architects

Steven Holl Wins Competition for Qingdao Culture and Art Center

©

Steven Holl Architects has been selected as winner, besting OMA and Zaha Hadid Architects, in an invited competition for the new Culture and Art Center of City. Located in the heart of ’s new extension, which is planned for a population of 700,000, the two million-square-foot winning proposal features a conglomerate of four art museums situated amongst a landscape of reflecting pools and gardens which are all connected by a continuous “Light Loop” that moves visitors throughout the site.

Read on for the architect’s description…

In Progress: The Qingdaobei Station / AREP Architect + MaP3 Structural Engineering

Courtesy of MaP3

Architects: AREP Architect , MaP3 Structural Engineering
Location: Licang, Qingdao, Shandong,
Structural Analysis And Inspection: SSDI
Construction Documents: BIAD
General Contractor: CSCEC
Photographs: Courtesy of MaP3

Nanjing Road Mixed Use Area Proposal / RTA-Office

Courtesy of

With the aim to create a new and contemporary urban space. the Nanjing Road Mixed Use Area proposal by RTA-Office distributes the volumes on the parcel in order to get an open public space and an intimate one simultaneously. The many passages throughout the 200,000 square-meter project offers walk paths for residents and visitors as it occupies an entire block of the city of . More images and architects’ description after the break.

Grand Theater Qingdao / gmp architekten

© Christian Gahl

Architects: gmp architekten
Location: , Shandong,
Design Team: Meinhard von Gerkan, Stephan Schütz, Nicolas Pomränke
Project Year: 2010
Project Area: 60,000 sqm
Photographs: Christian Gahl

World Horticultural Expo Pavilion / UNStudio + !Melk

©

Architect: UNStudio
Landscape Architect: !Melk Landscape Architecture
Location: , China
Client: Office of 2014 Qingdao World Horticultural Expo Executive Committee
Building site: 35.000m2
Program: Main Expo Pavilion with integrated Landscape Design
Status: Awarded Competition 

For the International Horticultural Expo 2011 in Xi’an, we followed the design, construction and completion of Plasma Studio’s geometric design that extended from the grounds into the water.  Currently, Qingdao, a major city in the Shandong province of Eastern China, is preparing for the 2014 Expo under the thematic notion “Let life walk into nature.”  The event, which will be held from April through October, will feature  three different pavilions (a theme pavilion, plant pavilion and garden culture center) and seven different themed areas that will display local horticulture and allow visitors to experience international gardens, such as displays from Europe, America and Oceania.   The focal point of the Expo will be marked by a 28,000 m2 thematic pavilion designed by UNStudio and !Melk Landscape Architecture.  The design focuses on the relationship between Science and Nature, using scientific achievement as a source of inspiration to “communicate the essential generative and structural principles of nature through architectural gesture,” explained the firm.

More about the pavilion after the break.

Qingdao Master Plan / HAO + Archiland

Courtesy of HAO +

The design for the Master Plan, designed by HAO/Holm Architecture Office + Archiland, seeks to further develop and expand the existing elements of the city. Situated within the city of Qingdao and conveniently located five minutes from the airport, the site is divided into three main areas. To take advantage of this, the design takes its starting point around a sunken cultural path that leads visitors through the entire programmatic experience of the new master plan. More images and architects’ description after the break.

Horticulture Expo in Qingdao / HKS

Courtesy of HKS Architects

This unique landscape and future landmark for the city of , is a first place project, submitted by the Los Angeles office of HKS Architects, for the design of the Conservatory by the Office of 2014 Qingdao World Horticultural Expo Executive Committee. The winning proposal was selected from an international selection of projects and was shared with us by HKS. Read on for more after the break.

Chinese/German Eco-Park / gmp Architekten

Courtesy of

An ecologically designed city quarter for living and working is currently being developed in China’s , on the coast of the Yellow Sea, to plans by architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp). The construction of the Chinese/German Eco-Park in Qingdao goes back to an agreement between the two countries, which was signed by the Federal Ministry for Economics and the Federal Ministry for the Environment during Angela Merkel’s state visit in July 2010; it is scheduled for completion in 2015. More images and project description after the break.

Qingdao Science and Technology City / KSP Jürgen Engel Architekten

Courtesy of

KSP Jürgen Engel Architekten were awarded first place in the international competition for the Qingdao Science and Technology City the company’s design for the approx. 600-hectare site in the north of the port city of .  The primary objective of the project was to create a sustainable urban living space for the 100.000 inhabitants, in which a high quality of life with ecological equilibrium is achieved.  Come back after the break for more about this project.

Qingdao Exhibition Center / NBBJ

©

The first phase of the Water City development at Aoshan Bay, designed by the Los Angeles office of NBBJ, will include a new exposition center of 1,940,000 sf. As the ocean sits to one side of the site, and a wetland on the other, a strong emphasis has been placed on how the exposition is shaped by its interaction and proximity to the water.

More images and more about the exhibition hall after the break.