All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Landscape
  4. China
  5. antao
  6. 2019
  7. Landscape Desigen of Langting House / antao

Landscape Desigen of Langting House / antao

  • 23:00 - 16 August, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Landscape Desigen of Langting House / antao
Landscape Desigen of Langting House / antao, © Xiao Wang
© Xiao Wang

© Xiao Wang © Xiao Wang © Xiao Wang © Xiao Wang + 21

  • Landscape design

  • Location

    Qingdao, Shandong, China
  • Category

  • Lead Architects

    Min Zhan
  • Design Team

    Jian Chen, Jiao Fen, Bin Huang, Jing Xu, Hangtian Sun, Chengwen Chen, Qucheng Wu, Zijie Xie
  • Area

    5000.0 m2
  • Project Year

    2019
  • Photographs

  • Client

    Yuzhou Property
  • Structure

    Zao Jiang, Jiayin Xu, Xiaolin Lin, Junxiong Zhou, Zhengyi Sheng, Junshi Fang
  • Landscape

    Jian Chen, Jiao Feng, Bin Huang, Jin Xu, Hangtian Sun, Chengwen chen, Qucheng Chen, Zijie Xie
  • More Specs Less Specs
© Xiao Wang
© Xiao Wang

Text description provided by the architects. When it refers to the buildings and environments of Chinese style, we can’t help connecting them with slope crest, courtyard, the courtesy order, axis and the accompanying sense of ritual. When they are changed by the design, the more stable these conventional elements are, the more obvious the innovation effects are. In Chinese ancient city, Jimo, the new community landscape designed by Antao, uses imaginative form language and technological means to challenge the inherent cognitions about Chinese traditional architecture symbols and opens a road of cloud plains to the future.

© Xiao Wang
© Xiao Wang

The project is in ancient city, Jimo. The combination of cloud plains and mountains make this city have unique temperament. The designers choose the cloud as the core of the place and use five main scenes to realize the space flowing: enter the “Front Gate”, step on the “Cloud Bridge”, pass by the Cloud Houses, walk into the “Cloud Plains”, go to the “Academy” and wander among the “Green Valley”.

Option 5
Option 5

Changing the traditional courtesy order of deep courtyard and axial symmetry, we use a fluent moving line to make the life scenes in series, having the new possibility of rebuilding a new Chinese style. In the future plan of this demonstration area, the place will be transformed into a kindergarten. We also consider it into the design.

© Xiao Wang
© Xiao Wang

The main entrance, “Front Gate” is the result of modern extraction and transformation of traditional cornices. It shows the new form of eave by two overlapped grey tiles of raking cornices. We use clear frosted glass to replace the gable wall. The thick and heavy eave changes into light overhanging eaves to present the change of light and shadow from inside out.

© Xiao Wang
© Xiao Wang

Entering the “Front Gate”, we can see an arc “Cloud Bridge” to connect the gate and the academy. The match of glass handrail and terrazzo floor shows a sense of pure and clear.

© Xiao Wang
© Xiao Wang
© Xiao Wang
© Xiao Wang

Before entering the “Cloud Plains” from the “Cloud Bridge”, the switching point of the space, changes into the eave above the clouds.

© Xiao Wang
© Xiao Wang

This “Cloud House” continues the form of sloping roof. One side is grey tile sloping roof while another is the glass illuminating surface. It shows the internal structure outside and purely presents the beauty of mechanical structure. From the morning to the evening, the light and shadow change constantly.

© Xiao Wang
© Xiao Wang
© Xiao Wang
© Xiao Wang

Above the “Cloud House”, there is a pure and clear picture. The up and down of the white curve grids form the shape of the clouds. Wandering among them is a kind of wonderful experience.

© Xiao Wang
© Xiao Wang
© Xiao Wang
© Xiao Wang

The shape of Moon Pool changes the form of centraxonial big water surface, surrounding the “Academy” in a sinuous curve. A breeze blows over and the stone wind chimes in the shape of clouds tinkle. They lead people to the sunken “Green Valley” in the clouds. The center lawn as the blank of the space becomes the activity spatial carrier of experience zone.

© Xiao Wang
© Xiao Wang

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Landscape Desigen of Langting House / antao" 16 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/922682/landscape-desigen-of-langting-house-antao/> ISSN 0719-8884
© Xiao Wang

青岛禹洲•朗廷府景观设计 / 安道设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.