LEMVIG Skatepark / EFFEKT

Courtesy of

Architects: EFFEKT
Location: Lemvig,
Area: 2,200 sqm
Year: 2013
Photographs: Courtesy of EFFEKT

Livsrum – Cancer Counseling Center / EFFEKT

© Quintin Lake

Architects: EFFEKT
Location: Næstvedgade, 2100 , Denmark
Area: 740.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Quintin Lake, Thomas Ibsen, Courtesy of EFFEKT

Vinge Masterplan Proposal / EFFEKT + Henning Larsen Architects

Courtesy of EFFEKT +

Designed by EFFEKT + Henning Larson Architects, in collaboration with Marianne Levinsen Landscape and Moe consulting engineersVinge is set to be a brand new town planned in the scenic natural surroundings just 30 minutes from . A large project both on the regional and international level, Vinge will house around 10.000 residents and employ 4.000 people. The city will have its own train station and a new highway will take its residents rapidly to and from Copenhagen. More images and architects’ description after the break.

The New Urban School, Mixed Use Sports Complex Proposal / EFFEKT + Rubow

Courtesy of EFFEKT + Rubow

Designed by EFFEKT + Rubow, the Mixed Use Sports Complex, in connection with the urban school, combines the planning of the new school district with the transformation of existing historical buildings and new plazas into one united and modern project. Located in , , the idea is to create an open, integrated and modern educational environment that’s both educationally visionary and creates a new and attractive urban district for the city and its inhabitants. More images and architects’ description after the break.

Cancer Counseling Center Proposal / EFFEKT

Courtesy of

The first prize winning proposal in the competition for a new cancer counseling center by EFFEKT, in collaboration with Hoffmann and Lyngkilde, is designed as a cluster of seven small houses around two green outdoor spaces. Each house has its own specific function and together they form a coherent sequence of different spaces and functions such as a library, kitchen, conversation rooms, lounge, shops, gym, and wellness facilities. More images and architects’ description after the break.

Nature Centre / EFFEKT

Courtesy of

Danish architects EFFEKT shared with us their project Nature Centre, a portal to the forest of Hareskoven in . The Nature centre was recently voted winner in the 7th cycle in the world architecture community, and shortlisted for WAF2010 in the category Future Projects: Education. You can see more images and architect’s description after the break.