Wuxi Sales Center / UDG China

© Yao Li

Architects: UDG China
Location: Yangshan Avenue, Wuxi, Jiangsu,
Architect In Charge: Qian Qiang
Design Team: Simone De Gradi, Zhang Dan, Li Chencheng, Wang Shuliang, Gu Kewei
Area: 1,337 sqm
Year: 2014
Photographs: Yao Li

Jiangyin Primary & Secondary School / BAU Brearley Architects + Urbanists

© Shu He

Architects: BAU Brearley Architects + Urbanists
Location: Yushanwan Garden, Furong Avenue Side Road, Jiangyin, , Jiangsu,
Area: 56000.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Shu He

Jiahe Boutique Hotel / Shangai Dushe Architecture Design

© Shengliang Su

Architects: Shangai Dushe Architecture Design
Location: Jiangyin, , Jiangsu, China
Architects In Charge: Kege Ling, Yijia Liu
Area: 7,000 sqm
Year: 2013
Photographs: Shengliang Su

UDG China Breaks Ground on Wuxi Kindergarten

© UDG

The United Design Group (UDG) China has begun construction the “Xieli Garden” resettlement community kindergarten in . The three-story building, designed as a “spiraling elliptical ring,” aims to create an ideal learning environment for children with ample natural light and a direct connection to outdoor space. 

Wuxi Memsic Semiconductor Headquarter / UDG China

Courtesy of

Architects: UDG China
Location: Xishan, , Jiangsu, China
Architect In Charge: Qian Qiang, Li Xiaojian, Chi Xiaoyu
Area: 14,057.36 sqm
Photographs: Courtesy of UDG China

SENSO Convention Center / MINAX

© Lu Zhigang

Architects: MINAX
Location: Binhu, Wuxi, Jiangsu,
Design Team: Lu Zhigang, Li Ruiyin, Li Jun
Area: 1,200 sqm
Year: 2010
Photographs: Lu Zhigang

Taihu New Town Primary School / MINAX

© Lu Zhigang

Architects: MINAX
Location: ,
Area: 32,830 sqm
Year: 2012
Photographs: Lu Zhigang

Wuxi Masterplan: Mixed Use Building Complex Proposal / ATENASTUDIO

© ATENASTUDIO

ATENASTUDIO, in collaboration with Archmaster studio, has developed a masterplan for a new district in , which takes a 200,000 sqm buildable zoning lot to present two main keywords which are the base of all design choices and that can be defined as generator elements of all the project: landscape and waterscape. The intention is to emphasize to the maximum the presence of water making it become a diffuse system, introducing it inside the area and in every part of the project, and using it as if it was a “3D liquid material”. More images and architects’ description after the break.

Aedas Receives 8 Honors at the Asia Pacific Property Awards

Oasis mall - Courtesy of Aedas

Aedas recently won 8 prestigious awards at the Asia Pacific Property Awards presentation ceremony, which was held on April 28 in Kuala Lumpur. Center 66 from Hang Lung Properties, a mixed use development of 376,800 sqm straddling across two sites conjoined by a public plaza hosting a cluster of heritage buildings in , PRC, won “5 Star Award, Best Mixed Use Architecture for ”, and subsequently won “Best Mixed Use Architecture Award for Asia Pacific”. More information on their awards after the break.

Wuxi Xidong Park Bridge / L&A Design Group

Courtesy of L&A Design Group

L&A Design Group has developed an exciting contemporary bridge design as an architectural highlight of Xidong Park, located in Jiangsu province, . The bridge is planned to be the main connection between the north and south foreshores of the parks lake and allows visitors access to a small island destination that commands views over the water as well as café facilities and pocket gardens. More images and architects’ description after the break.

Wuxi Civic Centre / Serie Architects

Courtesy of Serie Architects

Serie Architects has been awarded first prize by the competition Technical Committee for the Xishan Civic Centre in . Serie saw off strong competition from a high-powered international shortlist which included NihonSekkei, GMP Architekten, AS Architecture-Studio, and Arte Charpentier.

The scheme is oriented around a large public plaza which is intended to form the centre of public life and expression within the Civic Centre. This unadorned open space hosts public gatherings and events, government displays and temporary exhibitions. The importance of symmetry within the composition of the plan is expressed in the strong axial relationship to the main entrance. More images and architects’ description after the break.

Wuxi Elementary School Re-Design / Atelier XÜK

Courtesy

Collaborating with Tongji Architecture Design & research Institute , Atelier XÜK has won a design competition for a renovation project of a historical elementary school in . Additional images of XÜK’s winning design after the jump.