Boathouse / TYIN tegnestue

© Pasi Aalto

Architects: TYIN tegnestue
Location: More og Romsdal,
Project Area: 2011
Photographs: Pasi Aalto

WBF Lab / Flad Architects

©

Architect: Flad Architects
Location: , California
Project Year: 2010
Photographs: Flad Architects 

Isernia Golf Club / Medir Architetti

Courtesy of Medir Architetti

Architects: Medir Architetti
Location: ,
Project Year: 2010
Photographs: Courtesy of Medir Architetti

House in Pirque / 332 Arquitectos

©

Architects: 332 Arquitectos
Location: , Santiago, Chile
Project team: Paola Adrovez, Daniel Díaz and Rafael Bas
Project Year: 2007
Project Area: 69.70 sqm
Photographs: Fran Parente

Polymorphic / Columbia University GSAPP

Courtesy of Jennifer Chang

Ten architecture students from Columbia University GSAPP have recently completed Polymorphic, a kinetic installation utilizing an innovative design and engineering solution inspired by the kinetic action of a see-saw and the reverberating motion of a slinky.

Project Team: Graduate School of Architecture, Planning and Preservation, Columbia University / Charlie Able, Alexis Burson, Ivy Chan, Jennifer Chang, Aaron Harris, Trevor Hollyn-Taub, Brian Lee, Eliza Montgomery, Vernon Roether, and David Zhai.
Location: , ,
Photographs: Courtesy of Jennifer Chang

Slice House / Procter-Rihl Architects

Courtesy of Procter-Rihl Architects

Architects: Procter-Rihl Architects
Location: ,
Collaborators: Dirk Anderson, James Backwell, Johannes Lobbert
Structural Engineer: Glass and Steel: Michael Baigent MBOK
Structural Engineer: Concrete: Antonio Pasquali
Foundation Engineer: Vitor Pasin
Services Engineer: Flavio Mainardi
Site Architect: Arq. Mauro Medeiros
Project Area: 210 sqm
Photographs: Sue Barr, Marcelo Nunes

Multifunctional Center and Development of the Natural Environment / Bordallo y Carrasco Arquitectos

Multifunctional Building: Rendering

While these are two separate projects, they are connected through a common concept. From the understanding of the location as a big natural park surrounded by the city of Yecla, it derives an intervention strategy with a main gaol: To achieve the introduction of the activity with no impact, building a new symbiotic relationship where the man inhabits the forest without violence and the landscape obtains usability. After visiting the location we stated that the best option is an intervention without transforming the forest, keeping a responsible intervention strategy, respecting the forest and avoiding big earthworks which may break the continuity of the vegetation cover and natural cycles.

City Cottage / Verstas Architects

© Andreas Meichsner

Architects: Verstas Architects
Location: , Finland
Project Area: 14 sqm
Photographs: Andreas Meichsner

Forest Pavilion / nArchitects

© Iwan Baan

On May 22nd, 2011, framed by green vaults, Taiwanese President Ma Ying-jeou stood at a podium inside Forest Pavilion to inaugurate the Masadi Art Festival. Facing a crowd of celebrators, designers, and protesters, President Ma delivered his administration’s vision for a low carbon future.

nARCHITECTS’ Forest Pavilion - completed in May 2011 – serves as a shaded meeting and performance space for visitors to the Da Nong Da Fu Forest and Eco-park in Hualien province, Taiwan. The project was conceived within the context of an art festival curated by Huichen Wu of Artfield, Taipei for Taiwan’s Forestry Bureau with the object of raising public awareness of a new growth forest that is being threatened by development. The pavilion is comprised of eleven vaults built with freshly cut green bamboo, a material first used by in the internationally acclaimed 2004 Canopy for MoMA P.S.1. As an extension of techniques developed in 2004’s Canopy for MoMA/P.S.1, the 60’ diameter and 22’ tall pavilion is built with green bamboo. Forest Pavilion was chosen to host the opening and closing ceremonies of the art festival, becoming a focal point for the park.

Parking Attendant’s Pavilion / Jean-Luc Fugier

© Philippe Piron

Architects: Jean-Luc Fugier
Associate Architects: FeST Architecture
Location: ,
Project Year: 2010
Project Area: 30 sqm
Photographs: Philippe Piron

House Strekov I / 3+1 architekti

©

Architects: 3+1 architekti / Pavel Plánička, Matěj Páral, Bruno Panenka
Location: , Czech Republic
Project Year: 2011
Project Area: 148 sqm
Photographs: 3+1 architekti / Pavel Plánička

Cedar House / Omar Gandhi Architect

© Greg Richardson Photography

Architects: Omar Gandhi Architect
Location: ,
Clients: Dr. Lynda Earle and Dr. Andy Blackadar
Project Year: 2011
Project Area: 1000 sqf addition
Photographs: Greg Richardson Photography

Nettleton 195 / SAOTA

Courtesy of

Architects: SAOTA
Location: Cape Town,
Mechanical Engineers: Spoormaker & Partners
Electrical Engineers: MAC Consulting Engineers (Pty) Ltd
Project Year: 2010
Project Area: 1,005 sqm
Photographs: Courtesy of SOATA

Cassie Campbell Community Centre / Perkins+Will

© Lisa Logan Architectural Photography

Architect: Perkins+Will
Location: Brampton,
Project Area: 165,000 sqf
Project Year: 2008
Photographs: Lisa Logan Architectural Photography

Heartland Community Church / 360 Architecture

© 360 Architecture

Architect: 360 Architecture
Location: Olathe, ,
Project Year: 2009
Photographs: 360 Architecture

360 Architecture accepted a big challenge when they took on a project transforming a big box store for Heartland Community Church. The church sought a nontraditional worship space, and 360 Architecture revamped the former furniture store into a space representative of the contemporary church and its mission.

House of Kashiba / Horibe Naoko Architect Office

© Kei Sugino

Architects: Horibe Naoko Architect Office / Naoko Horibe
Location: , Japan
Project Area: 85.58 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Kei Sugino

Guest House Tokyo / KINO Architects

© Hiroyuki Hirai

Architects: KINO Architects /  Masahiro Kinoshita
Location: ,
Collaborator : SAK Architects / Yu Sakuma
Structural Engineer: Yasushi Moribe
Project Area:  45.72 sqm
Photographs: Hiroyuki Hirai

Rounded Loft / A1 Architects

© A1Architects – MgA. David Maštálka

Architects: A1 Architects
Location: Prague,
Project Year: 2011
Photographs: A1Architects – MgA. David Maštálka