Restaurant by Yuanxiang Lake / Atelier Z+

Courtesy of

Architects: Atelier Z+
Location: Jia ding, Shanghai,
Architects: Zhang Bin, Zhou Wei
Design Team: Li Qin, Jin Yanlin, Wang Jiaqi, Li Yin
Area: 500 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of Atelier Z+

Hongqiao Business District Winning Proposal / MVRDV

Courtesy of

Upon recently winning the competition, MVRDV‘s design for the Hongqiao Business District recently started construction. The plan comprises ten office towers, an underground shopping center, cultural program, parking and a sunken plaza which will bring a more intimate form of urban life into an area currently dominated by large boulevards and urban expressway’s. Located near the fourth busiest airport in all of mainland , the 4.5ha site is divided into a small northern plot of 8,409 m2 and a larger southern plot. More images and architects’ description after the break.

Shanghai Roche Master Plan & Office Building / EXH Design

Courtesy of

Architects: EXH Design
Location: , China
Area: 16,700 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of EXH Design

Anting Culture and Sports Activity Centre / Atelier Z+

Courtesy of

Architects: Atelier Z+
Location: Anting, Jiading,
Architects: Zhang Bin, Zhou Wei
Design Team: Wang Jiaqi, Lu Jun, Li Ying, Li Qin, Zhuang Sheng, Guo Yue
Area: 16,171 sqm
Year: 2010
Photographs: Courtesy of Atelier Z+

Community Pavilion at Jintao Village / Scenic Architecture

Courtesy of Scenic Architecture

Architects: Scenic Architecture Office
Location: Shanghai,
Year: 2010
Photographs: Courtesy of Scenic Architecture

Zhujiajiao Museum of Humanities & Arts / Scenic Architecture

© Iwan Baan

Architects: Scenic Architecture
Location: ,
Architect In Charge: Zhu Xiaofeng
Design Team: Li Qitong, Xu Lei, Dong Zhiping, Zhang Hao
Client: Shanghai Dianshanhu Newtown Development Ltd.
Structural & Mep: Shanghai Xiandai Huagai Architectural Design Ltd.
Area: 1,818 sqm
Year: 2008
Photographs: Iwan Baan

Zhou Chunya Art Studio / TM Studio

Courtesy of

Architects: TM Studio
Location: Shanghai,
Project Architects: Tong Ming, Huang Xiaoying
Client: Zhou Chunya
Area: 3000.0 sqm
Year: 2008
Photographs: Courtesy of TM Studio

The Lotus Courtyard / TM Studio

Courtesy of

Architects: TM Studio
Location: Jiading, Shanghai,
Architect: Tong Ming, Huang Xiaoying
Area: 450 sqm
Year: 2011
Photographs: Courtesy of TM Studio

Xin Hua Pudong Waterfront Development Winning Proposal / Inbo + NITA

Courtesy of +

Huangpu River Banks Development just selected Inbo and NITA‘s proposal as the winning design for the master plan for the sustainable large scale Xin Hua Pudong waterfront development in the very heart of Shanghai. Located on the Huangpu River, their low-cardon, 45ha development entails a marina and a green riverside park with a mixed urban program as the green fingers of the park penetrate and interact with the surrounding urban area. More images and architects’ description after the break.

Jade Museum / Archi-Union Architects

© Xia Zhi

Architects: Archi-Union Architects
Location: Xuhui District, ,
Architect In Charge: Philip F. Yuan
Design Team: Alex Han, Fuzi He
Client: Jade Museum
Area: 1,000 sqm
Year: 2013
Photographs: Xia Zhi

Shanghai Cultural Center Competition Entry / BKK Architects + Brearley Architects & Urbanists

Courtesy of + Brearley Architects & Urbanists

Designed by BKK Architects, in collaboration with Brearley Architects & Urbanists, Normal University’s new Cultural Center aims to create an intensive and richly mixed-use building by applying the lessons of the city and drawing upon the cloister typology. Arranged around an activated central courtyard, the project will provide a new focus for campus life, accommodating a broad range of cultural, retail, hospitality, and leisure activities. More images and architects’ description after the break.

Pavilion 4 / HMA Architects & Designers

© Lvfeng photography Studio

Architects: HMA Architects & Designers
Location: ,
Collaborators: Tongji Architectural Design (Group)
Area: 10,200 sqm
Year: 2010
Photographs: Lvfeng photography Studio, Gengtao, Li Xuefeng

Shanghai Wuzhou International Plaza Winning Proposal / Synthesis Design + Architecture Inc. & Shenzhen General Institute of Architectural Design and Research

Courtesy of &

Synthesis Design + Architecture Inc. and Shenzhen General Institute of Architectural Design and Research Co. Ltd have been awarded first place in the invited international design competition for the Shanghai Wuzhou International Plaza. Their scheme, entitled “Urban Canyon”, embodies the energy and vibrancy of the cities distinct urban environment. Inspired by traditional Chinese concepts of Yin and Yang, the project is organized as two nested rock-like volumes which have been broken apart to reveal a flowing canyon condition which connects the project to the urban fabric of the city. More images and architects’ description after the break.

Tony’s Farm / Playze

© Bartosz Kolonko

Architects: Playze
Location: ,
Team: Mengjia He, Pascal Berger, Marc Schmit, Meijun wu, Liv Xu Ye, Ahmed Hosny, Andres Tovar, Sebastian Hefti, Maggie Tang
Area: 1,060 sqm
Year: 2011
Photographs: Bartosz Kolonko

Shanghai Vanke Headquarters / Tsushima Design Studio

© Masao Nishikawa

Architects: Tsushima Design Studio
Location: , Changning,
Design Architects: Tsushima Design Studio (TDS), Kobayashi Maki Design Workshop, Inc. (KMDW)
Principal: Mr. Toshio Tsushima (TDS), Mr. Hiroto Kobayashi/Mrs. Naomi Maki (KMDW)
Collaborators: Shanghai Vanke: Shikyo Fu (Design Director)
Landscape: Studio On Site
Area: 15,000 sqm
Year: 2007
Photographs: Masao Nishikawa

Roche Canteen / EXH Design

Courtesy of

Architects: EXH Design
Location: , China
Design Team: Erich Diserens, Zhang Xi
Area: 3,500 sqm
Year: 2009
Photographs: Courtesy of EXH Design

Jiading Office Complex / Damian Donze (Tongji Architectural Design and Research Institute)

Courtesy of Tongji Architectural Design and Research Institute

As part of the new Tongji Science and Technology Park in Jiading, , the aim for the design by Damian Donze of Tongji Architectural Design and Research Institute was to create a high level office complex with a commercial street on the ground floor. The irregular form of the building is not just to make an impression, but creates high end office spaces with access to exterior space. The building stretches along Huang Du Lü Yuan Road and extends the commercial street coming from the North. More images and architects’ description after the break.

BGO Headquarters / ///byn

© Jiang Yong

Architects: ///byn
Location: Tianlin Road, Shanghai,
Design Team: Nicolas Salto Del Giorgio, Bittor Sanchez-Monasterio
Collaborators: Gonzalo Fernandez, Tian Miao, Irene Perez, Li Min
Construction: Shanghai Laijiang Decorate Design CO, LTD.
Area: 750 sqm
Year: 2012
Photographs: Jiang Yong