We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

  1. ArchDaily
  2. Zhuhai

Zhuhai: The Latest Architecture and News

Hengqin International Financial Center / Aedas

the tower spirally rising as emerging dragons. Image © CreatAR Imagesperfectly realised three-dimensional curve. Image Courtesy of Aedasperfectly realised three-dimensional curve. Image Courtesy of Aedasperfectly realised three-dimensional curve. Image Courtesy of Aedas+ 28

  • Architects: Aedas
  • Area Area of this architecture project Area:  218955
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020

Gymnasium in Zhuhai Campus, Sun Yat-Sen University / BIAD South Center

southeast facade. Image © Kaijian Li, Yifei Chensouthern entrance space. Image © Kaijian Li, Yifei Chenoutdoor grand stairs. Image © Kaijian Li, Yifei Chensouth facade. Image © Kaijian Li, Yifei Chen+ 37

Zhuhai, China
  • Architects: BIAD South Center
  • Area Area of this architecture project Area:  25300
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017

Zhuhai Museum / gmp Architects

© CreatAR Images© CreatAR Images© CreatAR Images© CreatAR Images+ 22

  • Architects: gmp Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  55807
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020

A Looping, Green Sky Bridge Connects Four Unique Towers in Aedas' Recent Proposal

Punctuated by four towers of varying size, Aedas’ new design for a mixed-use scheme in Zhuhai, China, uses a looping, layered path to connect the individual structures with a ‘three-dimensional, vertical landscape’. Hoping to become the centerpiece of the city, the Hengqin CRCC Plaza uses strategic positioning and form to both maximize economic output and create a strong community core, where generous open space serves the surrounding workspaces.

Courtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of Aedas+ 8

Headquarters For Traditional Chinese Medicine Science and Technology Industrial Park / Aedas

Courtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of Aedas+ 15

  • Architects: Aedas
  • Area Area of this architecture project Area:  68000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018

Zhuhai Hengqin Tianhu Hotel Development / Aedas

Aedas has been selected as the winners of a competition to design a new luxury resort located on Hengqin Island in Zhuhai, China. Inspired by the lush natural scenery of the island and by the traditional Lingnan architectural style, the resort promises to offer “a haven of comfort and relaxation amidst the bustling city life.”

Courtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of Aedas+ 12

10 DESIGN Wins Competition for Massive Urban Development in Zhuhai

10 DESIGN has won a competition to design China Resources Land’s (CR Land) "Hengqin Wanxiang World," a 2.3 million square meter (25 million square foot) mixed used development to be located in Zhuhai, China. The complex will include destination retail locales centered around an “Experience Central Square,” which will serve as a venue for a variety of cultural and performance programs. Construction on the massive development is set to begin this month.

Lotus Square Art Center / Raynon Chui Design

Courtesy of Raynon Chui DesignCourtesy of Raynon Chui DesignCourtesy of Raynon Chui DesignCourtesy of Raynon Chui Design+ 19

  • Architects: Raynon Chui Design
  • Area Area of this architecture project Area:  3000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014

Competition Entry: WVA’s Zhuhai Observation Tower

WVA's “Zhuhai JIANFENG Bridge East Square Landscape Tower” proposal received third place in the Zhuhai Doumen Observation Tower Competition, held in July 2014. Their project began with a rigorous analysis of the surrounding geographical, cultural and socio-political context. Located at the junction of two rivers in Zhuhai, China, the Zhuhai Observation Tower is sited in an intersection of neighbourhoods: a place of destination and circulation for locals and tourists.

Exterior Rendered View. Image Courtesy of WVA ArchitectsExterior Night Rendered View. Image Courtesy of WVA ArchitectsInterior Rendered View. Image Courtesy of WVA ArchitectsAerial Rendered View. Image Courtesy of WVA Architects+ 12

RMJM Designs Fish-Inspired Tower Clad with Aluminum Scales

RMJM's Shenzhen studio has just been awarded the contract to build a 93 metre public observation tower inspired by the importance of water in the historic Doumen District, Guangdong Province, China. Perched at the confluence of two rivers, the Doumen Observation Tower will rise from the waterfront of the Zhuhai, and is inspired by the form of a fish soaring above the water, clad in aluminum scales to protect from the hot Chinese sun. The tower will occupy a minimal footprint and will be surrounded by a large public plaza.

Check out the complete specs of Doumen Observation Tower after the break.

Ábalos + Sentkiewicz Arquitectos Design Museum with Climate-Controlling Trees

Sited in the city of Zhuhai, China, this museum by Ábalos + Sentkiewicz Arquitectos seeks to combine the opposing ideas of a festive, airy aesthetic with the need for a protected and enclosed space to showcase artwork. To that end, they have created a structure that resembles a landscape with sculptural tree-like forms emerging from publicly accessible courtyards. These “trees”, while an important aspect of the building’s visual identity, also play a major role in the climate control of the museum.