the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions

Wenzhou

Olink Office / NINE PICK Design

21:00 - 6 September, 2018
© ALONG
© ALONG

© ALONG © ALONG © ALONG © ALONG + 32

  • Interiors Designers

  • Location

    Wen Chang Lu, Wenzhou Shi, Zhejiang Sheng, China
  • Lead Architect

    Wangsi Chen
  • Design Team

    Chuanda Fang, Changquan Lin, Chunyi Li
  • Client

    Zhejiang Guoji Internet
  • Area

    6084.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Benoy Releases Images of New Waterfront Development in Wenzhou, China

12:00 - 21 June, 2018
Benoy Releases Images of New Waterfront Development in Wenzhou, China, Courtesy of Benoy
Courtesy of Benoy

Benoy has released images of their competition-winning design for a waterfront development in Wenzhou, China. INCITY MEGA will form part of the Central Green Axis masterplan, a dramatic landscaped district cutting through the urban fabric of Wenzhou.

The 2.6 million square foot (250,000 square meter) INCITY MEGA scheme will occupy two of the eight plots on the Central Green Axis, with a mixed-use program including retail, movie theaters, plazas, and gyms. The scheme is in response to a rapidly-growing consumer population in Wenzhou and will join the ranks of previous schemes in the region by Hammer Schmidt Lassen, UNStudio, and HENN.

Courtesy of Benoy Courtesy of Benoy Courtesy of Benoy Courtesy of Benoy + 8

Wenzhou MiFang Industry Park / FAX ARCHITECTS

05:00 - 25 November, 2017
Wenzhou MiFang Industry Park / FAX ARCHITECTS, © Long
© Long

© Long © Long © Long © Long + 37

  • Architects

  • Location

    Wenzhou, Zhejiang. China
  • Lead Architect

    Chenguang Fang
  • Area

    35885.89 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Wenzhou Dalton Elementary School / FAX ARCHITECTS

00:00 - 22 November, 2017
Wenzhou Dalton Elementary School / FAX ARCHITECTS, Courtesy of FAX ARCHITECTS
Courtesy of FAX ARCHITECTS

Courtesy of FAX ARCHITECTS Courtesy of FAX ARCHITECTS © Sicong Sui Courtesy of FAX ARCHITECTS + 40

  • Architects

  • Location

    Wenzhou, Zhejiang, China
  • Lead Architect

    Chenguang Fang
  • Project Team

    Wenshi Tao, Tingliang Wang, Leilei Zhou, Yingying Wang, Xingu Zhang, Shifeng Bao, Chengyu Gu, Xueran Lin
  • Executive Architect

    ZheJiang Huayue Architectural Design Institute
  • Landscape Design

    ZheJiang Lvjian Design Institute
  • Clients

    Wenzhou Dalton Elementary School
  • Area

    28089.32 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Winning Design Revealed for New College of Architecture and Design in China

14:00 - 3 July, 2016
Winning Design Revealed for New College of Architecture and Design in China, Courtesy of Moore Ruble Yudell And Tongji Architectural Design and Research Institute
Courtesy of Moore Ruble Yudell And Tongji Architectural Design and Research Institute

A team comprised of Moore Ruble Yudell (MRY), Tongji Architectural Design and Research Institute and SWA Landscape have proposed the winning design for the new College of Architecture and Design at Wenzhou-Kean University in Wenzhou, China. Their design is made up of a series of rectangular volumes, at the core of which lies a large forum, central to both the building and the university as a whole. Prominently sited at the entrance to the campus, the new College presents a grand portico to welcome visitors into the university through the formal entry quad.

Courtesy of Moore Ruble Yudell And Tongji Architectural Design and Research Institute Courtesy of Moore Ruble Yudell And Tongji Architectural Design and Research Institute Courtesy of Moore Ruble Yudell And Tongji Architectural Design and Research Institute Courtesy of Moore Ruble Yudell And Tongji Architectural Design and Research Institute + 7

Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China

08:00 - 18 May, 2016
Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China, © Beauty & The Bit
© Beauty & The Bit

Schmidt Hammer Lassen Architects has been awarded first prize in the competition to design the Student Center and Library for the Wenzhou-Kean University in Wenzhou, China. Set on 500 acres of land in a rural mountainous region, the 25,000 square meter project will provide learning and living space for 8,500 students.

Wenzhou-Kean University is cooperatively run by Wenzhou University, in China, and Kean University, in New Jersey, USA, and aims to merge Chinese and American teaching methodologies. Thus, the new Student Center and Library is focused on embracing diversity, interaction, and the sharing of knowledge.

Michael Graves School of Architecture to Open in 2015

00:00 - 30 October, 2014
Michael Graves School of Architecture to Open in 2015, Graves-designed University building planned for Wenzhou. Image © Michael Graves School of Architecture
Graves-designed University building planned for Wenzhou. Image © Michael Graves School of Architecture

Kean University has announced plans to open a new architecture school based on the design philosophy of Michael Graves. Following the footsteps of a man who laments the “loss of drawing,” the new Michael Graves School of Architecture will prioritize hand drawings as a key to design process.

“In our technologically savvy world, to this day, Michael Graves’ philosophy is to draw by hand first so that the students see, ‘feel’ and experience the new building spatially. Then, only after the drawing is complete will the students transfer the design to a computer so that the computer becomes an execution tool, not an ideation tool,” describes acting dean and former student of Graves, David Mohney.

HENN Wins Competition to Design Wenzhou High-Rise

00:00 - 10 April, 2014
HENN Wins Competition to Design Wenzhou High-Rise, © HENN
© HENN

HENN has been selected to design a 160-meter, mixed-use tower for a new Central Business District in the eastern China metropolis of Wenzhou. Located in close proximity to the Ou Jiang river, on the district’s southern edge, the Wenzhou Tower hopes to serve as the gateway to the new city development.

Yongjia World Trade Centre / UNStudio

01:00 - 19 July, 2013
Yongjia World Trade Centre / UNStudio, Courtesy of UNStudio
Courtesy of UNStudio

Courtesy of UNStudio Courtesy of UNStudio Courtesy of UNStudio Courtesy of UNStudio + 13

  • Architects

  • Location

    Wenzhou, China
  • Architects in Charge

    Ben van Berkel, Astrid Piber
  • Design Team

    Hannes Pfau, Ger Gijzen, Juliane Maier, Martin Zangerl and Sontaya Bluangtook, Amanda Chan, Albert Gnodde, Jan Kokol, Patrik Noome, Mo Lai, Jan Rehders, René Rijkers, Stefano Rocchetti, Shuang Zhang
  • Project Year

    2013

UNStudio Wins Yongjia World Trade Center Competition in Wenzhou

00:00 - 18 July, 2013
UNStudio Wins Yongjia World Trade Center Competition in Wenzhou, © moka-studio
© moka-studio

Dutch architecture firm UNStudio has announced that their proposal for the Yongjia World Trade Center Competition has been selected as the winning entry. Unlike the typical world trade center—which usually represents only a concentration business or financial programs—UNStudio has incorporated recreational and cultural facilities and residential units into their plan. For the site in the riverside city of Wenzhou, located in the southeastern Zhejiang province of China, UNStudio identified the driving force behind the project as the "notion of precious objects on a tray...where the continuous podium landscape occupies the entire site and serves as a tray-like, green plain for the towers."

Central Business District Wenzhou / HENN ARCHITEKTEN+HENN Studio B

17:00 - 19 November, 2010
Courtesy of HENN Studio B
Courtesy of HENN Studio B

HENN ARCHITEKTEN‘s design and research studio, HENN Studio B, has been awarded first prize in the international competition to design the new central Business District in Wenzhou, China. They have kindly chosen to share with us their winning proposal, providing additional images and a succinct description after the break.