the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China

Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China

Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China
Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China, © Beauty & The Bit
© Beauty & The Bit

Schmidt Hammer Lassen Architects has been awarded first prize in the competition to design the Student Center and Library for the Wenzhou-Kean University in Wenzhou, China. Set on 500 acres of land in a rural mountainous region, the 25,000 square meter project will provide learning and living space for 8,500 students.

Wenzhou-Kean University is cooperatively run by Wenzhou University, in China, and Kean University, in New Jersey, USA, and aims to merge Chinese and American teaching methodologies. Thus, the new Student Center and Library is focused on embracing diversity, interaction, and the sharing of knowledge.

© Beauty & The Bit
© Beauty & The Bit

Located in the heart of the university, the new building will connect the educational facilities in the south and student residences in the north.

At the ground and first level, the building will house a student activity center designed as a central marketplace, which will feature a café, theater, dance and music studios, exhibition space, sport and games areas, and spaces for informal gathering. The third to ninth floors of the building will be occupied by the library and study spaces, which are organized around a central book stack. The book stack culminates in a large reading room on the top level.

Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects

The exterior of the building is inspired by Wenzhou’s mountainous terrain and local bamboo constructions, and is thus wrapped in a semi-transparent glass covered in an abstract fritted pattern.

Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects
Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects

News via Schmidt Hammer Lassen Architects.

View the complete gallery

Cite: Sabrina Santos. "Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China" 18 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787533/schmidt-hammer-lassen-wins-competition-for-new-student-center-and-library-in-china/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Beauty & The Bit

北欧事务所赢得温州肯恩大学新学生中心和图书馆设计竞赛