All
Projects
Products
Events
Competitions

Schmidt Hammer Lassen Architects

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

HU University of Applied Sciences / SHL

© Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk + 36

Studio Malmö / SHL

© Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk + 22

Offices  · 
Malmö, Sweden

The Royal Library / SHL

© Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk + 27

Library  · 
Copenhagen, Denmark

NIO House / SHL

© SchRAN © SchRAN © SchRAN © SchRAN + 19

Showroom  · 
Hangzhou, China

Vanke Times Center / SHL

© Yuzhu Zheng
© Yuzhu Zheng

© Yuzhu Zheng © Yuzhu Zheng © Yuzhu Zheng © Yuzhu Zheng + 34

Chaoyang, China

Schmidt Hammer Lassen Design Zero-Carbon Headquarters for Global Chemical Company in Brussels

Quad campus. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen
Quad campus. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen

Schmidt Hammer Lassen has released images and details of its competition-winning design for the headquarters of Solvay, an advanced materials and chemicals company, to be located in Brussels, Belgium. Working in collaboration with Modulo Architects and VK Engineers, the Danish firm has prioritized sustainability and resilience in the zero-carbon, near-zero-energy building.

The winning team was chosen from a competitive international field including OMA, Valode & Pistre, Wilmotte & Associés, and Henning Larsen.

Night view. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Facade. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Lobby. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Interior roof park. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen + 18

Schmidt Hammer Lassen's Overlapping Box Scheme Wins Competition for Sports and Community Center in Aarhus

The team led by Schmidt Hammer Lassen Architects has been selected as the winners of a competition to design a significant new Sports and Culture Campus in the Gellerup neighborhood of Aarhus, Denmark. Covering an area of 10,000 square meters (107,640 square feet), the new complex will contain a wide variety of athletic and leisure facilities aimed at becoming “an inspiring, welcoming and open destination for city residents and visitors.”

Schmidt Hammer Lassen Breaks Ground on Glass Box Headquarters of Creative Incubator in China

Schmidt Hammer Lassen Architects has revealed the design of the new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai as the project breaks ground. Taking the form of three stacked glass volumes with terraces in-between, the center is devised as a series of indoor/outdoor shared spaces that will allow budding hi-tech firms to connect with local graduates and spur innovation of new technology in China.

Supported by the government, the project is sited on the edge of the Shanghai Caohejing Hi-Tech Park, a state-sponsored economic and technological development area located 9 miles (14.5 kilometers) east of downtown Shanghai. The CaoHeJing Guigu Creative Headquarters will add to the nearly 1200 domestic and international companies already operating in the Park.

Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects © Beauty and the Bit + 15

Schmidt Hammer Lassen Architects Unveil Landmark Mixed-Use Development for Downtown Detroit

Schmidt Hammer Lassen Architects has unveiled the design of their first-ever project in the United States: the Monroe Blocks, a new mixed-use development that will become an iconic symbol of the rejuvenation and future development of downtown Detroit. Prioritizing public access both indoors and out, SHL’s scheme will consist of Detroit’s first new highrise office tower in decades, more than 480 residential units and a network of new public plazas and green spaces.

Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects + 20

C.A.R.L. Auditorium at RWTH Aachen University / Schmidt Hammer Lassen Architects + Höhler+Partner Architekten

© Michael Rasche © Margot Gottschling © Margot Gottschling © Margot Gottschling + 17

University  · 
Aachen, Germany

Schmidt Hammer Lassen to Lead $88 Million Renovation of Melbourne's State Library of Victoria

The State Library of Victoria in Melbourne has tapped Schmidt Hammer Lassen Architects with local partners Architectus and Andronas Conservation Architecture to lead in the design of a $88.1 million redevelopment plan, Vision 2020. The scheme will return 40% more space to public use, aiming to “unlock possibilities, create connections and act as a framework” for the future evolution of Australia’s oldest and busiest library.

Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects + 7

Vendsyssel Theatre / schmidt hammer lassen architects

© Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk + 25

theater  · 
Hjørring, Denmark

Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for Mixed-Use Tower and Urban Plan in Stavanger, Norway

Schmidt Hammer Lassen Architects has won an international competition for the design of an urban redevelopment plan and high-rise in Stavanger, Norway. Beating out entries from Snøhetta, UNStudio, Dark Arkitekter and Eder Biesel Arkitekter, the winning proposal, “Breiavatnet Lanterna,” features a dynamic scheme to support the proliferation of sustainable and creative work environments throughout the city.

The project encompasses a new public center, the transformation of an existing park and a new 101 meter (331 foot) tall tower that will contain 18,170 square meters (195,580 square feet) of highly-flexible space for offices, restaurants, conferences and exhibitions. Both the ground and top floors of the high-rise will be publicly accessible, ensuring the building will remain an asset for the entire community.

© Schmidt Hammer Lassen Architects © Schmidt Hammer Lassen Architects © Schmidt Hammer Lassen Architects © Schmidt Hammer Lassen Architects + 14

CaoHeJing Innovation Incubator / Schmidt Hammer Lassen Architects

© Peter Dixie © Peter Dixie © Peter Dixie © Peter Dixie + 15

Shanghai, China

Schmidt Hammer Lassen Architects Design Floating "Cloud Pavilion" on Shanghai's Waterfront

The success of a temporary pavilion has seen Danish architects Schmidt Hammer Lassen (SHL) commissioned to realise a more permanent version of their original design. Situated on the HuangPu riverside in the West Bund district of Shanghai, the new arts and events space - dubbed the "Cloud Pavilion" - has been designed to appear as if it is floating along the waterfront. Comprised of two white surfaces and 20, 000 pieces of white rope, the pavilion has a sense of weightlessness and ephemerality which contrasts to the heavy industrial machinery nearby.

Photography by Peter Dixie. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Visualisation of the Cloud Pavilion by SHL. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Photo of the completed Cloud Pavilion by Peter Dixie. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects Photography by Peter Dixie. Image Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects + 18

Schmidt Hammer Lassen Wins Competition for New Student Center and Library in China

Schmidt Hammer Lassen Architects has been awarded first prize in the competition to design the Student Center and Library for the Wenzhou-Kean University in Wenzhou, China. Set on 500 acres of land in a rural mountainous region, the 25,000 square meter project will provide learning and living space for 8,500 students.

Wenzhou-Kean University is cooperatively run by Wenzhou University, in China, and Kean University, in New Jersey, USA, and aims to merge Chinese and American teaching methodologies. Thus, the new Student Center and Library is focused on embracing diversity, interaction, and the sharing of knowledge.

Schmidt Hammer Lassen to Design New Facility for University in Utrecht

Schmidt Hammer Lassen Architects is part of the winning SPARK consortium to design the new educational facility for the University of Applied Sciences Utrecht in the Netherlands. The new educational facility completes the existing ‘Kasbah’ master plan and will provide space for over 6,500 students, staff and visitors, as well as house seven institutes.

"It forms a strong and clear mark on the site, where it will activate and support the dynamic life on the campus," says the architects.

schmidt hammer lassen Designs Mixed-Use Development in Central Stockholm

Schmidt Hammer Lassen Architects has won the international competition to design a new mixed-use development in the heart of Stockholm, Sweden: Hästen 21. The new development will comprise retail, office and residential spaces, creating a “central artery” for the area with a strong visual presence adapted to the history and skyline of the existing city.