All
Projects
Products
Events
Competitions

The Sales Center in Wenzhou TOD New Town / NAN Architects

The Sales Center in Wenzhou TOD New Town / NAN Architects
© FangFang Tian
© FangFang Tian

© FangFang Tian © FangFang Tian © FangFang Tian © FangFang Tian + 21

Showroom  · 
Wenzhou, China
  • Architects: NAN Architects
  • Area Area of this architecture project Area: 1500.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: FangFang Tian
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 上海博丽, 亚铝, 南玻
  • Structural Consultant

    Zhun Zhang
  • Collaborator

    VANSN
  • Curtain Wall Consultant

    Zhejiang Zhongnan
  • Interior Design

    LSDCASA
  • Landscape Design

    LANDAU
More Specs Less Specs
© FangFang Tian
© FangFang Tian

Text description provided by the architects. TOD International New City sales office is an experimental architecture piece designed by NAN Architects. The project is located next to the S1 Railway Technology City Station, at the intersection of Wenzhou Avenue and Yongle Road. It is an undeveloped land. The site is divided into north and south two parts, by the commercial street leading to the railway. The project is located on the northwest side of the site, facing the railway, surrounded by multi-level commercial streets, subway stations, parking lots and other functional areas. "How to create an organic connection between people and city through porosity is the leading concept of this project.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

On the flat land, the project adopts the traditional simple box structure. The large box is divided into three flat boxes and then stacked and staggered to form open terraces, which also resolves the heaviness and depression of the large-scale volume. The vertical atrium enhances the permeability of the building, allowing sunlight and air to penetrate into the building, making people surrounded by nature.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

Unique façade pattern features the identity of this building. The hollow façade is made of gold-brown aluminum plate.The structure is consisted by well jointed concave hexagon, takes 1.2m as the structure span. The façade structure is self-contained and self-supported. The rhythmic façade created by the change in the width of the hexagons not only ensures the integrity of the building but also well fulfills the ventilation and lighting requirement.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

The opening and closing on the facade perfectly work in concert with publicity and privacy of the interior space. The relatively public space, such as the model exhibition area, the VIP rooms and the activity center correspond to the sparse façade opening, thereby enhancing the penetration with the external environment; Private spaces such as offices and bathrooms correspond to façades with relatively low opening densities.

Analysis diagram
Analysis diagram

The organic rhythm of the façade forms a landscape, which intervolves the light, shadow, city, street and people. It has successfully transformed the sales office into an active corner of the urban community, connecting people and the city in a dynamic way.

© FangFang Tian
© FangFang Tian
Structure diagram
Structure diagram
© FangFang Tian
© FangFang Tian

On the left side of the sales office, there is a coffee bar for customer leisure. The model exhibition area is located in the atrium of the hall and connected to the second floor. Visitors can reach the VIP room and offices through either stairs or elevators. The terraces provide open space for outdoor activities.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

The third floor space is used as youth activity centers and medical offices, as well as outdoor platforms. It is worth mentioning that the overpass that extended from the second floor terrace connects directly from the sales office to the model house, forming a high-efficiency streamline which is independent from the underlying commercial street.

© FangFang Tian
© FangFang Tian

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Wenzhou Avenue, Longwan District, Wenzhou, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Sales Center in Wenzhou TOD New Town / NAN Architects" 11 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907200/the-sales-center-in-wenzhou-tod-new-town-nan-architects/> ISSN 0719-8884
© FangFang Tian

温州TOD国际新城售楼中心 / NAN Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.