All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Viewing Platform

Viewing Platform: The Latest Architecture and News

Bee Breeders Announce Winners of Nemrut Volcano Eyes Competition

12:00 - 2 June, 2018
Bee Breeders Announce Winners of Nemrut Volcano Eyes Competition, First Prize. Image Courtesy of Bee Breeders
First Prize. Image Courtesy of Bee Breeders

Bee Breeders have announced the winners of the Nemrut Volcano Eyes Competition, where participants were tasked with designing a visitor observation platform on top of Nemrut, a dormant volcano in eastern Turkey. With the unique natural environment, including a caldera and a pair of lakes, the observation platform is intended to provide unobstructed views of the extraordinary landscape. The jury encouraged submissions that were cost-effective, environmentally-responsible, and energy-efficient.

Below are the winners of the competition: 

First Prize. Image Courtesy of Bee Breeders Third Prize. Image Courtesy of Bee Breeders Second Prize. Image Courtesy of Bee Breeders Green Award. Image Courtesy of Bee Breeders + 37

Pine Park Pavilion / DnA

00:00 - 21 May, 2018
Pine Park Pavilion / DnA, © Ziling Wang
© Ziling Wang

© Ziling Wang © Ziling Wang © Ziling Wang © Ziling Wang + 25

  • Architects

    DnA
  • Location

    Huangweicun, Songyang, Lishui, Zhejiang, China
  • Category

  • Lead Architect

  • Client

    Songyang Department of River Control and Reservoir Management
  • Area

    197.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Ateliereen Architecten Creates Playful, Permeable Structure Using Metal and Wood

15:00 - 10 February, 2018
Ateliereen Architecten Creates Playful, Permeable Structure Using Metal and Wood, © Ateliereen Architecten (Eindhoven)
© Ateliereen Architecten (Eindhoven)

Ateliereen Architecten has proposed a metal and wood configuration for an observation tower in Peize, Netherlands. Their plan is to construct a resistant, permeable and playful structure.

The project is designed so that people climbing up the tower will have unique viewpoints. This tower is also easily assembled from screws and bolts. 

© Ateliereen Architecten (Eindhoven) © Ateliereen Architecten (Eindhoven) © Ateliereen Architecten (Eindhoven) © Ateliereen Architecten (Eindhoven) + 26

Tip-Box Balances Vertigo and Nature in Montpellier’s Mountains

06:00 - 13 February, 2017
Tip-Box Balances Vertigo and Nature in Montpellier’s Mountains , © Christophe Benichou
© Christophe Benichou

Have you ever felt yourself teetering on the edge of insanity? Or how about being this close to your tipping point? No? Well, it seems that architect Christophe Benichou has, and the result is a cubic small scale structure balancing upon the precipice of Pic-Saint-Loup.

Aptly named Tip-Box, the fictional project was originally conceived for a soon-to-be 30-year-old friend of Benichou’s. Perhaps realizing that presents should be restricted to more traditional boxes, the space is intended to serve as an outpost for contemplation and rest for hikers in the mountains of Montpellier.

© Christophe Benichou © Christophe Benichou © Christophe Benichou © Christophe Benichou + 9