1. ArchDaily
  2. Genève

Genève: The Latest Architecture and News

New Conference ROOM XIX / Peia Associati

Courtesy of Peia associati© DSL StudioCourtesy of Peia associati© DSL Studio+ 26

  • Architects: Peia Associati
  • Area Area of this architecture project Area:  4000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Flos, Porcelanosa Grupo, Wilkhahn, Casalgrande Padana, Krion, +2

Rhône 8 / Richter Dahl Rocha & Associés

© Fernando Guerra |  FG+SG© Fernando Guerra |  FG+SG© Fernando Guerra |  FG+SG© Fernando Guerra |  FG+SG+ 44

Recreational Community Center Châtelaine – Balexert / STENDARDO MENNINGEN ARCHITECTES

© Federal studio  © Federal studio  © Federal studio  © Federal studio  + 27

Jolimont / Nomos

© Miguel  de Guzmán© Miguel  de Guzmán© Miguel  de Guzmán© Miguel  de Guzmán+ 23

  • Architects: Nomos
  • Area Area of this architecture project Area:  1800
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015

Le Gazouillis Day Nursery Refurbishment / Omar Trinca

© Thomas Jantscher© Thomas Jantscher© Thomas Jantscher© Thomas Jantscher+ 28

  • Architects: Omar Trinca
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015

Wood in the Sky / group8

© Régis Gola © Régis Gola © Régis Gola © Régis Gola + 22

  • Architects: group8
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012

Berrel Berrel Kräutler Wins Competition to Expand WHO's Geneva Headquarters

Berrel Berrel Kräutler has won the World Health Organization's (WHO) two-stage international design competition to expand its headquarters in Geneva, Switzerland. Employing a restrained approach, their design for a cubic office building will replace numerous temporary structures and unify the complex’s permanent infrastructure.

Overlooking the garden. Image Courtesy of Berrel Berrel Kräutler Atrium. Image Courtesy of Berrel Berrel Kräutler Restaurant. Image Courtesy of Berrel Berrel Kräutler Site Plan+ 8

Competition Entry: Latitude Studio Consolidates Office Space at WHO's Geneva Headquarters

Latitude Studio’s entry for the World Health Organization’s (WHO) design competition to expand its Geneva headquarters seeks to embody WHO’s sustainable and collaborative approach to enhancing universal health. Their design consolidates individual offices and open workspaces within one facility, maximizing areas for collaboration and communication, while solar panels and rainwater collection systems improve the building’s sustainability. If chosen, the proposal would become one of three main buildings at the WHO headquarters.

New Conference Hall for the World Intellectual Property Organization / Behnisch Architekten

© David Matthiessen © David Matthiessen © David Matthiessen © David Matthiessen + 24

  • Area Area of this architecture project Area:  7700
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014

Studio in an Agricultural Building / Charles Pictet Architecte

© Thomas Jantscher© Thomas Jantscher© Thomas Jantscher© Thomas Jantscher+ 15