All
Projects
Products
Events
Competitions

San Alberto Magno Chapel / Juan Pavez Aguilar + José Requesens Aldea

San Alberto Magno Chapel / Juan Pavez Aguilar + José Requesens Aldea

© Marcelo Cáceres A. © Marcelo Cáceres A. © Marcelo Cáceres A. © Marcelo Cáceres A. + 28

Chapel  · 
Valparaiso, Chile
  • Architects Authors of this architecture project Juan Pavez Aguilar , José Requesens Aldea
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2014
  • Design Office

    Dirección del Plan Maestro de la Pontificia Universidad Católica de Valparaíso. Vicerrectoría de Desarrollo.
  • Project Area

    320.0 m2
  • Collaborators

    Arturo Chicano, Gianfranco Arata, Eduardo Acevedo, Diego Candia, Francesca Montaño, Tomás Valenzuela
  • Construction

    Ingeniería y Construcciones Serinco Limitada.
  • Client

    Pontificia Universidad Católica de Valparaíso.
  • Structures

    Luis Della Valle Solari
More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. This Chapel, offered to serve the community of San Pablo Parish of Placilla, is located in the north-eastern land of Curauma PUCV Campus and is intended to serve both the university community and the City of Curauma.

© Marcelo Cáceres A.
© Marcelo Cáceres A.

It is located in a sunken courtyard that offers the possibility of multiple accesses by trails that converge to it.

Plan
Plan

It has a total of 320 m² and an interior capacity of 250 seats. In addition, it has an atrium that extends the capacity to some 500 more people, because the bases on the west and south facades can be completely open and can also be covered, allowing that area so as to project the interior of the Chapel outward.

© Marcelo Cáceres A.
© Marcelo Cáceres A.

The Chapel appears as a reinforced concrete cube perched on a wooden base, which is broken on two fronts to extend its interior to the public space. The interior of the chapel is oriented in its diagonal, covering the maximum inner distance and thus configuring three converging aisles: one central and two lateral.

© Marcelo Cáceres A.
© Marcelo Cáceres A.

In addition, the interior of the Chapel is configured through the skylight at its altar, central axis (diagonal), the Holy, the patron (San Alberto Magno), confessional and Sacristy, allowing the suspension of religious signs under the light.

© Marcelo Cáceres A.
© Marcelo Cáceres A.

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Valparaíso, Valparaíso, Valparaíso Region, Chile

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "San Alberto Magno Chapel / Juan Pavez Aguilar + José Requesens Aldea" [Capilla San Alberto Magno / Juan Pavez Aguilar + José Requesens Aldea] 15 Jun 2015. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/642089/san-alberto-magno-chapel-juan-pavez-aguilar-jose-requesens-aldea/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Marcelo Cáceres A.

San Alberto Magno教堂 / Juan Pavez Aguilar + José Requesens Aldea

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.