Hall of Remembrance / Methodic Practice

© Robin Hayes Photography

Architects: Methodic Practice
Location: , England
Project Area: 200 sqm
Photographs: Robin Hayes Photography

Private House in Marupe / Open AD

Maris Lagzdins

Architects: Open AD / Zane Tetere
Location: ,
Project Year: 2009
Project Area: 320 sqm
Photographs: Maris Lagzdins

Ottmers House / Vincent Snyder Architects

Courtesy of Vincent Snyder Architects

Architects: Vincent Snyder Architects Location: , Texas, Project Year: 2011 Project Area: 2200 sqf Photographs: Courtesy of Vincent Snyder Architects

Small House with the View / A1 Architects

©

Architects: A1 Architects
Location: , Czech Republic
Project Team: David Maštálka, Lenka Křemenová
Collaborator: Jakub Filip Novák
Project Area: 115 sqm
Project Year: 2009
Photographs: A1 Architects

h8s House / aoydesign

©

Architects: aoydesign
Location: Tokyo,
Constructor: Eishin construction Co., Ltd.
Site area: 45 sqm
Project area: 52 sqm
Project Year: 2011
Photographs: aoydesign

Double Dwelling in Den Hoorn / DP6 Architectuurstudio

© Christian Richters

Architects: DP6 Architectuurstudio / Robert Alewijnse
Location: Den Hoorn,
Project Year: 2010
Project Area: 426 sqm
Photographs: Christian Richters

Recycling+Building Materials

© Paula Bailey - http://www.flickr.com/photos/auntiep/

In today’s world “going green” has become a top priority in our society, and sustainable buildings and design are at the forefront of this green revolution. While many designers are focusing on passive and active energy systems, the reuse of is beginning to stand out as an innovative, highly effective, and artistic expression of sustainable design. Reusing materials from existing on site and nearby site elements such as trees, structures, and paving is becoming a trend in the built environment, however more unorthodox materials such as soda cans and are being discovered as recyclable building materials. Materials and projects featured after the break.

Kindergarten Guntramsdorf / goya

© Kurt Hoerbst

Architects: goya (group of young architects)
Location: Guntramdorf,
Project Year: 2010
Project Area: 730 sqm
Photographs: Kurt Hoerbst

House in Geumsan / Eunjoo ROH + Studio GAON

© Youngchea PARK

Architects: Hyungnam LIM, Eunjoo ROH, Studio GAON
Locations: , Korea
Project Year: 2011
Project Area: 75.6 sqm
Photographs: Youngchea PARK

Tex-Tonic House 1 / Paul McAneary Architects

Paul McAneary Architects

Architects: Paul McAneary Architects
Location: ,
Project Year: 2010
Project Area: 466 sqm
Photographs: Paul McAneary Architects Ltd

The clients brief in this invited competition was to design two apartments on the top floor of the existing Central London post office and Phillips de Pury art action house in Victoria, London. The client expressed a wish for large volume ‘loft’ spaces and his desire for a contemporary design and functionality. Paul McAneary Architects’ response won the competition with a proposal for expressed natural tectonics through numerous new details, and even developing a new material type of cast timber bronze.

Chartrons Gym / Atelier d’Architecture Baudin & Limouzin + La Nouvelle Agence

© LNA

Architects: Atelier d’Architecture Baudin & Limouzin, La Nouvelle Agence / Aït‐Mehdi Samira, Latizeau Sylvain
Location: ,
Project Year: 2008
Project Area: 2.117 sqm
Photographs: LNA

M3/KG / Mount Fuji Architects Studio

© Ryota Atarashi

Architects: Mount Fuji Architects Studio
Location: Meguro, , Japan
Site area: 177.27 sqm
Building area: 106.33 sqm
Total floor area: 259.72 sqm
Project Year: 2006
Photographs: Ryota Atarashi & Satoshi Asakawa

House in Inokashira / Studio NOA

Courtesy of

Architects: Studio NOA Architect & Associates
Location: , Japan
Project Year: 2011
Project Area: 86 sqm
Photographs: Courtesy of Studio NOA

Single Family House / ninkipen!

© Hiroki Kawata

Architect: ninkipen!
Location: ,
Project Area: 80.84 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Hiroki Kawata

Pulpit Rock Mountain Lodge / Helen & Hard

© Courtesy of Helen & Hard

Architects: Helen & Hard
Location: ,
Client: Stavanger Trekking Association
Project Year: 2008
Project Area: 1,260 sqm
Photographs: Courtesy of Helen & Hard

The new Pulpit Rock mountain lodge, the winning design competition entry in 2004, accommodates twenty-eight guest rooms, a café, a restaurant and a conference room. The lodge is situated at the trail-head leading up to The Pulpit Rock, the sheer cliff cantilevering over the Lysefjord.

Layered House / Jun Igarashi Architects

© Courtesy of

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Hokkaido,
Project Year: 2008
Project Area: 202.26 sqm
Photographs: Jun Igarashi Architects

Classroom Extension and Sports Hall / Zwimpfer Partner Architekten + Berrel Berrel Kräutler Architekten

© Johannes Marburger

Architects: Berrel Berrel Krautler, Zwimpfer Partner Architekten
Location: ,
Project Year: 2011
Photographs: Eik Frenzel, Johannes Marburger

House of Trough / Jun Igarashi Architects

© Jun Igarashi Architects

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: ,
Project Year: 2008
Project Area: 98.44 sqm
Photographs: Jun Igarashi Architects