We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Library of the School of Philosophy / Antonis Noukakis & Partners + Theano Fotiou Architects

The Library is located on an inclined landscape at the foot of Mount Hymettus. Its dynamic crawling form extends linearly and functions as a spatial element between the School of Philosophy and the School of Theological Studies. It sits at a lower level than its surroundings, highlighting its roof, which contributes to the building’s symbolism.

Courthouse Amsterdam / KAAN Architecten

The distinguished and welcoming new building of the Amsterdam courthouse has begun operation, replacing the old complex on Parnassusweg in Amsterdam. The first sessions take place here on Monday the 3rd of May. This scintillating and functional building in the Zuidas area was designed and built by the consortium NACH (New Amsterdam Court House) at the behest of the Central Government Real Estate Agency. The Amsterdam courthouse, with 50 different courtrooms, more than 1000 staff including 200 judges, and 140,000 verdicts per year, is by far the largest of the 11 courthouses in the Netherlands.

Paris XII Apartments / MARS Architectes

The project is located in the twelfth district of Paris, completed in October 2020 for the real estate company GECINA, enclosed at the heart of a block, surrounded by an apartment complex built in the 1970s.

Suure-Jaani Health Centre / Arhitekt Must

Suure-Jaani Health Centre is located on the former site of the fire brigade clubhouse next to the central square in small rural town Suure-Jaani, Estonia. The complex consists of new built units adjoining the historical tower of the fire station. The building was born out of desire to resist the depopulation of small towns and the lifelessness of town centres. In order to activate urban life, a spatial program of a multifaceted public building was erected. The building had to improve town’s public services (swimming pool, ambulance, police) and add value to locals’ quality of life (health centre, rehabilitation clinic among others), while also functioning as the town’s tourist and recreational destination (SPA, visitor centre, café). The building was born as a result of a public architecture competition.

Brf Viva Housing Complex / Malmström Edström Arkitekter Ingenjörer

The housing project Brf Viva is the result of an interdisciplinary research project purposed to form a platform for sustainable housing and construction at the forefront of residential architecture. Initiated by the client - they together with architects, landscape architects, specialists, and academy all worked towards identifying, investigating, and solving programmatic issues and technical challenges.

New Town Hall Prague 7 / BOD Architekti

Expressions used during the reconstruction refer to the morphology and materials of Holešovice, the building respects a historical context of the district with its specifications, honor local industrial aesthetics. The original building was stripped to the core, only the necessary loadbearing constructions were left and the beautiful structural skeleton was exposed. The beauty of the civil engineering constructions lies in their sincerity and honesty. Therefore we honor the rhythm of the structure. We work with the motives which uplift a common building and make it noble as the town hall belongs. The town hall is a public building and it serves the people.

Office Building Principe Amedeo 5 / Vittorio Grassi Architetto & Partners

Principe Amedeo 5” is an architectural redevelopment project that transforms the former headquarters of the American consulate in Milan into a prestigious and contemporary office building.

Museum of Contemporary Art B&E Goulandris / Vikelas Architects

In this project, a systematic attempt has been made, on the one hand, to restore and highlight an existing listed building in neoclassical style, and on the other, to elaborate a contemporary addition, which jointly had to respond to a consolidated functions programme with special demands and content.

Granby Winter Garden / Assemble

Assemble and Granby Four Streets CLT have converted the derelict terraced houses at number 37 and 39 Cairns Street in Granby, Liverpool into a new shared garden, freely accessible to local residents and the wider neighbourhood.

Burés House / TdB Arquitectura + Estudio Vilablanch

The interest of the renovation of the Burés House in Barcelona lies in the overlapping of a double condition: Heritage Rehabilitation and Housing Rehabilitation.

Winery VV / Vincent Van Duysen Architects

Liezele, a small hamlet 30 minutes south of Antwerp, is a fertile area where small agricultural farmsteads are traditionally growing asparagus, were green fields, small streams, aligned with rows of willow- or poplar trees are defining the structure and mood of this beautiful rural Flemish landscape.

Poljana Square / Atelier Minerva + Faculty of Architecture, University of Zagreb + Institute of Architecture

The new Šibenik main square with archaeological park and a garage / logistics centre underneath is designed as an integrated urban, social and infrastractural field setting an open dialogue between the medieval, modern and contemporary city, creating a vast community of astonishing potential that holds the sky aloft.

Salt House / Brigita Bula architects

Salt House is located on the edge of the Pavilosta historical center where all the streets cross at perpendicular angles on a grid that abuts the sea. Pāvilosta has a temperate climate and strong wind, so the building was constructed with thick, monolithic, lime-plastered blocks, with no additional insulation necessary. The cross-section of the one-story building was inspired by traditional fishermen's houses prevalent in the area, with an interior that opens to the building’s full height and width.

Bankhotel / KUDIN architects

BANKHOTEL is located in the reconstructed historic building of the former Austro-Hungarian Bank. At the heart of our planning solutions is the idea of the fullest possible preservation of the building’s authenticity. Valuable elements have been restored and combined delicately with contemporary design.

The Hill House / Maden GROUP

From the beginning for our studio it was important to design a villa that had to be contextualized so that the house would be stretched out and placed inside the location.

Local Activity Center / Marlena Wolnik MWArchitekci

The Local Activity Center is a project that aims to create a space that would be the focal point for the life of the local residents and enable them to integrate. The architecture of the background, modest and blending into the surroundings, creating space rather than being the visible cubature itself.

Regional Music and Dance Conservatory / Studio 1984 + Boris Bouchet Architectes

The Conservatory of Music is at the heart of a much broader public project.It serves as a catalyst for a refined urban lifestyle, breathing new life into the entire public pedestrian space. The use of massive stone in the construction is a striking environmental performance. With little transformation at a nearby source, it makes for a low carbon footprint.

Threeplusone Apartments / Valentino Architects

Replacing a dilapidated single-storey dwelling sited between two of Malta’s most beloved villages, Threeplusone takes cues from its surrounding context whilst addressing contemporary living needs, prioritising light, space and functionality. The building responds stylistically to its inherited street-scape, echoing the elegance of massing, volume, and proportion of a Modernist corner house that sits across the road from its site.