Umwelt Arena / Rene Schmid Architekten

01:00 - 25 October, 2012
© Michael Egloff
© Michael Egloff

© Bruno Helbling © Bruno Helbling © Bruno Helbling © Bruno Helbling +35

Schlump ONE / J. Mayer H. Architects

01:00 - 25 October, 2012
© Jan Bitter
© Jan Bitter

© Jan Bitter © Jan Bitter © Ludger Paffrath © Ludger Paffrath +37

CINiBA / HS99

01:00 - 23 October, 2012
© Jakub Certowicz
© Jakub Certowicz
  • Architects

  • Location

    Bankowa 11, Katowice, Poland
  • Design Team

    Dariusz Herman, Piotr Smierzewski, Wojciech Subalski
  • Structural Design

    Jan Filipkowski, Joanna Jacoszek, Jerzy Rawski, Mariusz Staszewski
  • Collaborators

    Rafal Sobieraj, Adam Kulesza, Jacek Moczała, Wojciech Słupczyński
  • Client

    Consortium of the University of Silesia and University of Economics in Katowice
  • Area

    2,910 sqm
  • Project Year

    2011
  • Photographs

Drents Museum / Erick van Egeraat

01:00 - 23 October, 2012
© J Collingridge
© J Collingridge

© J Collingridge © J Collingridge © J Collingridge © J Collingridge +24

Air Flow House / UID Architects

01:00 - 23 October, 2012
© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda
  • Architects

  • Location

    Hiroshima, Japan
  • Design Team

    Keisuke Maeda
  • Structural Engineers

    Hidekazu Ikeda
  • Site Area

    498.15 sqm
  • Total Floor Area

    293.41 sqm
  • Area

    279.18 sqm
  • Project Year

    2008
  • Photographs

    Hiroshi Ueda, Courtesy of UID Architects

© Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda © Hiroshi Ueda +17

Regional Chamber of Commerce and Industry / Chartier-Corbasson Architects

01:00 - 23 October, 2012
© R.Meffre & Y.Marchand
© R.Meffre & Y.Marchand

© R.Meffre & Y.Marchand © R.Meffre & Y.Marchand © R.Meffre & Y.Marchand © R.Meffre & Y.Marchand +11

Echo Ridge Duplexes / El Dorado Inc

02:00 - 22 October, 2012
© Mike Sinclair
© Mike Sinclair

© Mike Sinclair © Mike Sinclair © Mike Sinclair © Mike Sinclair +19

Veilige Veste / KAW Architecten

01:00 - 22 October, 2012
© Gerard van Beek Fotografie
© Gerard van Beek Fotografie

© Gerard van Beek Fotografie © Gerard van Beek Fotografie © Gerard van Beek Fotografie © Gerard van Beek Fotografie +26

Sugar Gum House / Rob Kennon Architects

01:00 - 22 October, 2012
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

© Derek Swalwell © Derek Swalwell © Derek Swalwell © Derek Swalwell +22

Rosie House / ARTechnic architects

01:00 - 19 October, 2012
© Nacasa & Partners
© Nacasa & Partners

© Nacasa & Partners © Nacasa & Partners © Nacasa & Partners © Nacasa & Partners +12

House in Asamayama / Kidosaki Architects Studio

01:00 - 18 October, 2012
© 45g Photography © Junji Kojima
© 45g Photography © Junji Kojima

© 45g Photography © Junji Kojima © 45g Photography © Junji Kojima © 45g Photography © Junji Kojima © 45g Photography © Junji Kojima +31

Brock University / Payette - ArchitectsAlliance

01:00 - 18 October, 2012
Courtesy of Payette
Courtesy of Payette

Courtesy of Payette Courtesy of Payette Courtesy of Payette Courtesy of Payette +13

New Theater "Equilibre" / Dürig AG

02:00 - 17 October, 2012

From the architect. The project is the result of a competition won in 2001 for a new theater in the city center of Fribourg. The project was completed at the end of 2011. The auditorium provides seats for 700 spectators.

The form of the building emerged for two reasons: first because of the spatial restriction through an already existing cinema complex below ground where the new building had to be constructed on top and secondly from the effort to leave as much as possible unobstructed space on the ground floor by creating two big and attractive open public spaces at the same time. This is achieved by reducing the footprint of the building to a minimum with two big building sections cantilevering from the central stage tower; the cantilever towards the city mainly contains the rehearsal rooms and administrative offices, the other one is facing the park and the incision of the river flowing through the city and features the auditorium with a slightly slanted underside above the public space. The ground floor is only occupied with the foyer and the stage tower above it.

The building has large openings on its narrow sides towards the city and the park and almost no windows on its longitudinal facades. At ground level, the foyer opens on both sides to the squares. The rehearsal rooms and the bar which is situated underneath the auditorium and which allows generous views onto alpine mountains, are faced with large windows stretching over the whole width of the building.

The structural composition of the building matches the uniqueness of its overall form. The building is held up by a large portal frame on its cross section which is made of a structural mixture of reinforced concrete and steel. On both longitudinal sides of the building, the public is guided upwards to the auditorium on stairs which are inserted within the depth of the structural frame on each side.

The strong and generous form of the new theater in combination with its public function are not only a landmark for the city but also for the entire region, both in terms of its architecture and its cultural importance.

The Pool Shophouse / FARM

01:00 - 17 October, 2012
© Jeremy San
© Jeremy San
  • Architects

  • Location

    Geylang, Singapore
  • Design Team

    Kurjanto Slamet, Tiah Nan Chyuan, Lee Hui Lian
  • Design Consultants

    FARM in collaboration with KD Architects
  • Area

    366.94 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

    Jeremy San

© Jeremy San © Jeremy San © Jeremy San © Jeremy San +18

Social 01 / i29 l interior architects + VMX Architects

01:00 - 17 October, 2012
© i29 l interior architects
© i29 l interior architects

© Ronald Tilleman © i29 l interior architects © Ronald Tilleman © i29 l interior architects +18

Boulevard Brewing Company Cellar 1 Expansion / El Dorado Inc

01:00 - 16 October, 2012
© Mike Sinclair
© Mike Sinclair

© Mike Sinclair © Mike Sinclair © Mike Sinclair © Mike Sinclair +17

2Verandas / Gus Wüstemann

01:00 - 16 October, 2012
© Bruno Helbling
© Bruno Helbling

© Bruno Helbling © Bruno Helbling © Bruno Helbling © Bruno Helbling +35

House in Hanareyama / Kidosaki Architects Studio

18:00 - 15 October, 2012
Courtesy of Kidosaki Architects Studio
Courtesy of Kidosaki Architects Studio
  • Architects

  • Location

    Nagareyama, Chiba Prefecture, Japan
  • Design Team

    Hirotaka Kidosaki, Satoshi Itasaka
  • Structural Engineer

    Takashi Manda
  • Main Contractor

    Niitsu Gumi
  • Site Area

    3387.23 sqm
  • Area

    375.39 sqm
  • Project Year

    2009
  • Photographs

    Courtesy of Kidosaki Architects Studio

Courtesy of Kidosaki Architects Studio Courtesy of Kidosaki Architects Studio Courtesy of Kidosaki Architects Studio Courtesy of Kidosaki Architects Studio +14