ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions

NORD Architects' Brønshøj Parish Centre Fosters Community Gathering

17:00 - 14 March, 2015
NORD Architects' Brønshøj Parish Centre Fosters Community Gathering, Courtesy of NORD Architects Copenhagen
Courtesy of NORD Architects Copenhagen

The Brønshøj Parish Centre by NORD Architects provides a space for community congregation informed by the surrounding religious architecture. With warm materials, a multi-functional program, and a form that physically opens up to the city, the Parish Centre presents an inviting social and reverent space for Copenhagen

Esbjerg Beach Promenade & Sailing Club / Spektrum Arkitekter, Sofie Willems, Nathan Romero, Joan Raun, Stine Christiansen, Kira Snowman

16:00 - 10 March, 2015
Esbjerg Beach Promenade & Sailing Club / Spektrum Arkitekter, Sofie Willems, Nathan Romero, Joan Raun, Stine Christiansen, Kira Snowman, © Asger Simonsen
© Asger Simonsen

© Asger Simonsen © Asger Simonsen © Asger Simonsen © Asger Simonsen +27

Here's How BIG's Power Plant Ski Slope Will Blow Smoke Rings

00:00 - 24 February, 2015

When BIG's proposal for Amager Bakke, a waste-to-energy plant in Copenhagen, was unveiled in 2011, there was a lot for skeptics to pick apart. Is it really possible to run a publicly accessible ski slope on the roof of an industrial building? Would they really be able to make it blow giant smoke (or rather, steam) rings? The whole idea seemed rather too good to be true. The project's ground breaking in 2013 may have silenced some critics, but the video above should convince the rest of the design's feasibility.

Win a BIG Trip to Copenhagen

14:46 - 20 February, 2015

Daydreaming about a trip to Copenhagen? Now is your chance to go. As part of BIG’s HOT TO COLD exhibition on view at the National Building Museum, Visit Denmark is hosting a sweepstakes for two to see the architectural and cultural sights of Denmark’s capital. All you need to do is watch the video above, find out which seaside museum Bjarke Ingels believes to be one of the world’s greatest (hint: take a look after the break), and enter your answer here (click "Win a trip to Copenhagen!"). Only US residents are eligible. 

BIG Designs Danish Recycling Center as Neighborhood Asset

09:00 - 20 February, 2015
BIG Designs Danish Recycling Center as Neighborhood Asset , Courtesy of BIG
Courtesy of BIG

Waste management and recycling centers are typically designed as utilitarian facilities shunned to an industrial part of the city. Yet Bjarke Ingels Group (BIG) is challenging this notion by designing a Copenhagen recycling station that serves as an “attractive and lively urban space" in the neighborhood it's part of. 

Commissioned by Amagerforbrænding, BIG has designed the Sydhavns Recycling Center as a public space complete with fitness facilities, running tracks and picnic areas. At its core, the recycling center is submerged beneath a lush landscape, offering curious citizens a peak into the “recycling square” while enjoying their daily exercise. 

Valencia / Dorte Mandrup Arkitekter

01:00 - 14 February, 2015
Valencia / Dorte Mandrup Arkitekter, © Torben Eskerod
© Torben Eskerod

© Torben Eskerod © Torben Eskerod © Torben Eskerod © Torben Eskerod +25

Automotive Showroom in Herning / KRADS

01:00 - 6 February, 2015
Automotive Showroom in Herning / KRADS, © Tina Stephansen - Studio 55
© Tina Stephansen - Studio 55

© Tina Stephansen - Studio 55 © Tina Stephansen - Studio 55 © Tina Stephansen - Studio 55 © Tina Stephansen - Studio 55 +16

DTU Skylab / Juul Frost Arkitekter

01:00 - 1 February, 2015
DTU Skylab / Juul Frost Arkitekter, © STAMERS KONTOR
© STAMERS KONTOR

© STAMERS KONTOR © STAMERS KONTOR © STAMERS KONTOR © STAMERS KONTOR +11

SDU Campus Kolding / Henning Larsen Architects

01:00 - 30 January, 2015
SDU Campus Kolding / Henning Larsen Architects, © Martin Schubert
© Martin Schubert

© Jõrgen Weber © Martin Schubert © Jens Lindhe © Jens Lindhe +27

Moesgaard Museum / Henning Larsen Architects

01:00 - 26 January, 2015
Moesgaard Museum / Henning Larsen Architects, © Jens Lindhe
© Jens Lindhe

© Jens Lindhe © Martin Schubert © Jan Kofod Winther © Martin Schubert +32

  • Architects

  • Location

    Aarhus, Denmark
  • Team from Henning Larsen Architects

    Louis Becker (Responsible Partner), Niels Edeltoft (Project Manager), Troels Troelsen (Design Responsible, Competition Phase), Elizabeth Ø. Balsborg (Architect and Design Manager), Birte Bæk, Carsten Fisher, Gitte Edelgren, Greta Lillienau, Hans Vogel, Henrik Vuust, Irma Persson Käll, Johnny Holm Jensen, Julie Daugaard Jensen, Lars Harup, Lars Krog Hansen, Magnus Folmer Hansen, Mai Svanholt, Maja Aasted, Martha Lewis, Matthias Lehr, Peter Koch, Sarah Kübler, Stefan Ernst Jensen
  • Area

    16000.0 sqm
  • Photographs

CREO ARKITEKTER and JAJA architects to Restore and Expand Roskilde Swimming Hall Outside Copenhagen

01:00 - 23 January, 2015
CREO ARKITEKTER and JAJA architects to Restore and Expand Roskilde Swimming Hall Outside Copenhagen, Entrance. Image © CREO ARKITEKTER A/S & JAJA architects
Entrance. Image © CREO ARKITEKTER A/S & JAJA architects

CREO ARKITEKTER A/S and JAJA architects have won first prize in a competition to restore the mid-century Roskilde Swimming Hall outside of Copenhagen. The Danish team will “architecturally transform” the site’s existing building complex and 1960s water tower into a “cohesive spatial experience” that offers a range of naturally lit bathing areas and amenities directly connected to the surrounding park. 

“We propose a diverse roof element that ties the entire complex – new and existing – into a cohesive architectural composition,” says the architects. “A horizontal window band will frame the landscape whilst creating a strong visual connection between the exterior and interior water space. A series of green courtyards will enhance the experience by bringing daylight and nature into the heart of the swimming bath.”

More about the winning scheme, after the break.

Courtyard. Image © CREO ARKITEKTER A/S & JAJA architects Hot Water Pool. Image © CREO ARKITEKTER A/S & JAJA architects Activity Pool. Image © CREO ARKITEKTER A/S & JAJA architects Olympic Pool. Image © CREO ARKITEKTER A/S & JAJA architects +30

Villa R / C.F. Møller

01:00 - 15 January, 2015
Villa R / C.F. Møller, © Julian Weyer
© Julian Weyer

© Julian Weyer © Julian Weyer © Julian Weyer © Julian Weyer +30

Friis & Moltke Designs Housing Complex as Conceptual Scandinavian Forest

00:00 - 26 December, 2014
Friis & Moltke Designs Housing Complex as Conceptual Scandinavian Forest , © Friis & Moltke
© Friis & Moltke

Friis & Moltke has designed a new housing project in Aarhus inspired by a Scandinavian forest. Just as “moss-covered hillocks and majestic towering trunks with crowns filter light and create shimmering patterns on the forest floor,” says the architect, the Løvhusene housing complex adapts to its natural surroundings as circulatory “boardwalks” weave between a “forest” of clustered wooden residences, all centered around a shared community “clearing.”

Villa Buresø / Mette Lange Architects

01:00 - 24 December, 2014
Villa Buresø / Mette Lange Architects, © Hampus Berndtson
© Hampus Berndtson

© Hampus Berndtson © Hampus Berndtson © Hampus Berndtson © Hampus Berndtson +22

CREO ARKITEKTER and WE architecture Shares First Prize for Danish Psychiatric Hospital

00:00 - 21 December, 2014
CREO ARKITEKTER and WE architecture Shares First Prize for Danish Psychiatric Hospital , © CREO ARKITEKTER A/S & WE Architecture
© CREO ARKITEKTER A/S & WE Architecture

CREO ARKITEKTER A/S and WE Architecture has been selected as one of three winners in the first phase for a new psychiatric hospital in Ballerup. “Reminiscent of a small village,” the prize-winning scheme steps away from the typical hospital typology to propose a dense cluster of gabled structures connected by therapeutic green space. 

“The proposal fits the extension subtly and respectfully into the existing context… It adds a gable motif that opens the communal spaces towards the surrounding park and landscape and at the same time frames terraces and balconies. The committee finds that this simple move adds a subtle, non-institutional appearance with strong positive references to low-dense housing projects of very high quality,” stated the jury. Read on to learn more. 

© CREO ARKITEKTER A/S & WE Architecture © CREO ARKITEKTER A/S & WE Architecture © CREO ARKITEKTER A/S & WE Architecture © CREO ARKITEKTER A/S & WE Architecture +12

C.F.Møller and TRANSFORM Selected to Expand Copenhagen Business School Campus

00:00 - 2 December, 2014
C.F.Møller and TRANSFORM Selected to Expand Copenhagen Business School Campus, Courtesy of C.F. Møller + TRANSFORM
Courtesy of C.F. Møller + TRANSFORM

C.F. Møller and TRANSFORM has won an international competition to design a new campus extension for the Copenhagen Business School (CBS), Denmark’s principle business university. A collaboration with C.F. Møller Landscape, Transform and Moe, the project aims to become the “world’s best city-integrated campus.” The masterplan, organized around four new public parks, will transform a significant, 31000-square-meter site in the city’s Frederiksberg district on top a nexus of old and new metro lines. 

EFFEKT Wins Contest to Redevelop Abandoned Train Shed in Esbjerg with Streetmekka

01:00 - 1 December, 2014
EFFEKT Wins Contest to Redevelop Abandoned Train Shed in Esbjerg with Streetmekka, Courtesy of EFFEKT
Courtesy of EFFEKT

EFFEKT has been awarded first prize in a competition to transform a disused train shed in Esbjerg, Denmark with their proposal to transform the roundhouse-style industrial structure into a home for skating and a host of other street culture activities. Entitled Streetmekka, the design restores the industrial shed's original circular geometry, incorporating indoor facilities for transition and bowl skating, basketball courts, a street dance area, workshop areas for DJ-schools and street art as well as meeting rooms, administration offices, a cafe, kitchen, changing rooms and a large social area and reception. In the heart of the circular compound, the design features an enclosed street sport plaza and large outdoor social space.

Courtesy of EFFEKT Courtesy of EFFEKT Courtesy of EFFEKT Courtesy of EFFEKT +26

Sonorous Museum Copenhagen / CREO ARKITEKTER + ADEPT

01:00 - 28 November, 2014
Sonorous Museum Copenhagen / CREO ARKITEKTER + ADEPT, © Laura Stamer
© Laura Stamer

© Kaare Viemose © Laura Stamer © Laura Stamer © Kaare Viemose +22

  • Architects

  • Location

    Copenhagen, Denmark
  • Lead Consultants

    CREO ARKITEKTER A/S
  • Sub Consultants

    ADEPT, NIRAS
  • Client

    Nationalmuseet / Musikmuseet / Dansk Sprognævn
  • Area

    3500.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs