1. ArchDaily
  2. Stroud

Stroud: The Latest Architecture and News

Planning Permissions Granted for Zaha Hadid's Timber Stadium in England

The world’s greenest football stadium, designed by Zaha Hadid Architects will be built in Gloucestershire, England after planning permissions were finally granted by the local council.

Zaha Hadid Architects Unveils Designs for Sports-Centered Eco Technology Hub in England

British green energy company Ecotricity has revealed plans for a new Zaha Hadid Architects-designed green technology hub in Stroud, England. The project, known as the “Gateway to Stroud,” will consist of several greenhouse-like buildings and a wooden footbridge that will connect the campus to the future all-wood stadium for the Forest Green Rovers football club, also designed by ZHA and revealed late last year.

Planned as a center for local sports and sports science, the ECO park will provide state-of-the-art office space for environmentally-focused companies as well as public access to a wide range of health and leisure activities.

Courtesy of EcotricityCourtesy of Ecotricity© Zaha Hadid Architects, render by VA© Zaha Hadid Architects, render by VA+ 9

Zaha Hadid Architects' Competition-Winning Design for Forest Green Rovers Will Be World's First All-Wood Stadium

Zaha Hadid Architects has been announced as the winner of an international competition to design a new football stadium for the Forest Green Rovers in Stroud, UK. Following a seven month competition featuring over 50 entries from around the world, ZHA was selected over finalist Glenn Howells Architects for their all-wood proposal. When finished, the stadium will be the first in the world to be built entirely out of wood.

Exterior Rendering. Image © VA. Courtesy of Zaha Hadid ArchitectsInterior Rendering. Image © VA. Courtesy of Zaha Hadid ArchitectsInterior Rendering. Image © VA. Courtesy of Zaha Hadid ArchitectsPhase 1 Seating. Image © VA. Courtesy of Zaha Hadid Architects+ 6

Origami Coop / Chris Mullaney

© Chris Mullaney
© Chris Mullaney

Chris Mullaney shared with us a project he designed for his parent’s house in Stroud on a relatively small budget. Through working with form and construction and a chance to put academic work into practice, the Origami Coop sees the ubiquitous chicken coop as an opportunity for experiment. More images and Mullaney’s description after the break.