the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. xinyang

Xinyang

B Garden / 3andwich Design / He Wei Studio

22:00 - 21 March, 2018
B Garden / 3andwich Design / He Wei Studio, Night view of meditative space. Image © Weiqi Jin
Night view of meditative space. Image © Weiqi Jin

B Garden becomes alive with padding pool and provides a place for summer children's games.. Image © Weiqi Jin The arcade of entrance to Teahouse. Image © Weiqi Jin The entrance of the Teahouse. Image © Weiqi Jin The entrance of the Teahouse. Image © Weiqi Jin + 73

Xihe Cereals and Oils Museum and Village Activity Center / 3andwich Design/He Wei Studio

02:00 - 29 November, 2015
Xihe Cereals and Oils Museum and Village Activity Center / 3andwich Design/He Wei Studio, © He Wei, Qi Honghai, Chen Long
© He Wei, Qi Honghai, Chen Long

© He Wei, Qi Honghai, Chen Long Restaurant . Image © He Wei, Qi Honghai, Chen Long © He Wei, Qi Honghai, Chen Long © He Wei, Qi Honghai, Chen Long + 27

  • Architects

  • Location

    Xinyang, Henan, China
  • Principal Architect

    He Wei (School of Architecture, CAFA)
  • Architecture Design

    Chen Long (School of Architecture, CAFA)
  • Lighting Design

    Qi Honghai (Z DESIGN&PLANNING), Han Xiaowei (Geston)
  • Grafic Design

    Xia Boyang (School of Design, CAFA)
  • Client

    Village cooperative of Xihe Village
  • Area

    1532.0 m2
  • Project Year

    2014
  • Photographs

Xinyang Master Plan / WORD + SWA Group

09:30 - 19 February, 2011
Courtesy of WORD + SWA Group. Rendering by Kilograph.
Courtesy of WORD + SWA Group. Rendering by Kilograph.

For their latest master plan in Xinyang, WORD with SWA Group Los Angeles have developed a framework that responds to the town’s predicted swift population growth. As Chinese communities, such as Xinyang, begin to expand at rapid paces, the existing infrastructures must be re-thought and re-organized, as the demand for new development adds stress to the current systems. Working with a site measuring over 36 kilometers in length with varying topography – a mountainous region in the south to plains and plateaus to the north – the firms resorted to a solution “requiring calculated sensitivity and ingenuity” based on the region’s natural systems.

A great set of diagrams, and more information about the project after the break.