We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Tea House / Pablo Luna Studio

Tea House / Pablo Luna Studio

Tea House / Pablo Luna Studio - Exterior Photography, WaterfrontTea House / Pablo Luna Studio - Interior Photography, BeamTea House / Pablo Luna Studio - Exterior PhotographyTea House / Pablo Luna Studio - Exterior Photography, Forest+ 24

  • Architects: Pablo Luna Studio
  • Area Area of this architecture project Area :  125
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Valentina Gebrie
  • Lead Architect : Pablo Luna
More SpecsLess Specs
Tea House / Pablo Luna Studio - Exterior Photography, Garden, Forest
© Valentina Gebrie

Text description provided by the architects. Minutes away from the city of Ubud, hidden among the rice fields and mountains of Bali, Indonesia, Tea House emerges as a space dedicated exclusively to tea ceremonies. The tea ceremony is an experience of union, love, and joy between humans and nature. The space is wide, free, and open. It is enveloped in an ecosystem and culture that radiates spirituality. For this reason, the oval structure invites us to experience a new intimacy based on the unity of everything that surrounds us.

Tea House / Pablo Luna Studio - Exterior Photography, Forest
© Valentina Gebrie
Tea House / Pablo Luna Studio - Image 22 of 24
Plan

Tea House rises twelve meters above the ground thanks to the use of fifteen centimeters in diameter of bamboo pillars that emerge in the presence of rice fields and intertwine to create a raven body based on straight elements.

Tea House / Pablo Luna Studio - Exterior Photography, Forest
© Valentina Gebrie
Tea House / Pablo Luna Studio - Image 23 of 24
Section AA
Tea House / Pablo Luna Studio - Interior Photography, Beam
© Valentina Gebrie
Tea House / Pablo Luna Studio - Interior Photography, Wood, Forest
© Valentina Gebrie

The minimalism of the interior design is born out of respect for the beauty and sacredness of bamboo, with a floor constructed of bamboo splits and surrounded only by straight pillars, optimizing the view and emulating the local mountains. The structure, when exposed to the inhabitant, highlights the wall-less space that invites the interior and exterior to function as a single entity.

Tea House / Pablo Luna Studio - Exterior Photography
© Valentina Gebrie
Tea House / Pablo Luna Studio - Interior Photography, Beam
© Valentina Gebrie

The shape of the roof reflects the local landscape, alluding to the topographic relief of the surrounding mountains, characterized by their height and slopes. Using flattened bamboo tiles for its cladding, Tea House gives the sensation of being a mantle that covers and protects its users, as it exposes them to a different feeling, a new way of living, where tea functions as a catalyst for physical, deep, and personal emotions.

Tea House / Pablo Luna Studio - Exterior Photography, Waterfront
© Valentina Gebrie

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ubud, Gianyar Regency, Bali, Indonesia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tea House / Pablo Luna Studio" 23 Jun 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/984070/tea-house-pablo-luna-studio> ISSN 0719-8884
© Valentina Gebrie

茶馆 / Pablo Luna Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.