Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Facade, Beam, HandrailZoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Facade, BeamZoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Windows, Table, BeamZoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Windows, Stairs, Handrail, BeamZoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - More Images+ 21

  • Architects: CARREÑO SARTORI Arquitectos:  Carreño Sartori Arquitectos – Mario Carreño Zunino, Piera Sartori del Campo
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2009

Text description provided by the architects. In the Veterinary Hospital, a single building on a restricted site, must collect the programmatic complexity. At street level the veterinary requirements and animal recovery rooms are designed with easy vehicle and stretchers access. A 50 cm. height base, separates the outside ground, setting a distance between a sterile interior and the pollution from a path that serves other uses. Second floor resolve the offices, laboratories and resident bedroom program.

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Facade, Beam

The site has several neighbor buildings that are part of a set -our office had already developed the Management and Warehouse buildings- from the edges of this form of contact is thought the new building. It is oriented to the south and must resolve the contention of the hill, presenting a major challenge for natural lighting.

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Facade, Beam

First came an order to indoor use, very technical, for the proper functioning of veterinary and then began a process that could be called strain-stretching and contracting parties, to get certain attributes of light and reach the adjacent buildings, reconstituting a path system which we had introduced in earlier intervention.

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Brick, Facade, Patio, Beam, Courtyard

Between the first and second level is a ratio of 3 / 1 in the required square meters, leaving the vast majority of the program on the first floor. This results in a second floor with a large terrace, which is used as a common place for Veterinary Hospital, Management Building and the Staff Dining Room.

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Windows, Handrail, Beam

The ground level has reduced natural light requirements, because many uses should be artificially illuminated. The gallery is lit naturally from the south and in the hospital area, it need a soft light for the animals recovery. There are a courts sequence that gives direct natural light and ventilation to recovery rooms.

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Table, Windows, Beam, Facade

Once raised up the reinforced concrete floor, that contain the hill, it is proposed a steel structure and wood lining for the second floor, to get a higher touch temperature and use the greatest amount of light with different types of windows for domestic work, opening the entire floor with a gallery to the north.

Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos - Beam, Windows

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Camino Carlos Reed, Providencia, Región Metropolitana, Chile

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Zoo Veterinary Hospital / Carreño Sartori Arquitectos" 12 Jul 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/68333/zoo-veterinary-hospital-carreno-sartori-arquitectos> ISSN 0719-8884

动物园内的兽医医院 / Carreño Sartori Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.