All
Projects
Products
Events
Competitions

Xiang Jing + Qu Guangci Sculpture Studio / aterlier100s+1

Xiang Jing + Qu Guangci Sculpture Studio / aterlier100s+1

© Zeng Renzhen © Zeng Renzhen © Zeng Renzhen © Zeng Renzhen + 21

  • Architects: aterlier100s+1
  • Area Area of this architecture project Area: 1257.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2013
  • Photographs Photographs: Zeng Renzhen
© Zeng Renzhen
© Zeng Renzhen

Text description provided by the architects. The mountain shape building gradually setback towards northwest, in case of that, the pressure from huge building volume has been reduced, meanwhile, realizing better lighting and ventilation.

© Zeng Renzhen
© Zeng Renzhen

According to “Mountain” shape, three dimension routes have been organized between southeastern courtyard to roof courtyard.

© Zeng Renzhen
© Zeng Renzhen

Corridors, external and internal stairs, stones, plants have been organized by connection between skylights and pavilion etc.

© Zeng Renzhen
© Zeng Renzhen
Section
Section
© Zeng Renzhen
© Zeng Renzhen

Chinese courtyard concept has been embedded in the whole building by contract between emptiness and concrete, sparse and dense, turn and return.

© Zeng Renzhen
© Zeng Renzhen

Note: This project was originally published in 5 April, 2015

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Xiang Jing + Qu Guangci Sculpture Studio / aterlier100s+1" 23 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/614753/xiang-jing-qu-guangci-sculpture-studio-aterlier100s-1/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Zeng Renzhen

向京+瞿广慈雕塑工作室 / aterlier100s+1

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.