the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. United States
  5. Vladimir Radutny Architects
  6. 2014
  7. Ranquist Development Group Office / Vladimir Radutny Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Ranquist Development Group Office / Vladimir Radutny Architects

  • 01:00 - 13 February, 2014
Ranquist Development Group Office / Vladimir Radutny Architects
Ranquist Development Group Office / Vladimir Radutny Architects , © Mike Schwartz Photography
© Mike Schwartz Photography

© Mike Schwartz Photography © Mike Schwartz Photography © Mike Schwartz Photography © Mike Schwartz Photography + 16

© Mike Schwartz Photography
© Mike Schwartz Photography

Text description provided by the architects. A Chicago developer tasked us to create a new office atmosphere within an existing single story masonry shell. Our strategy was to place emphasis on the intrinsic character of materials used to build this simple box.

© Mike Schwartz Photography
© Mike Schwartz Photography

First, we needed to uncloak its forgotten beauty, hidden behind the layers of old gypsum skin. Once the perimeter was brought back to life, we kept clear of it, and began to introduce the components needed for an everyday “office space”.

New Floor Plan
New Floor Plan

An oversized communal desk with integrated storage was placed in the center of the room. Structurally supported by two thin perforated metal screens, the desks appear to be cut into smaller segments, defining multiple work areas needed within the single shared space.

© Mike Schwartz Photography
© Mike Schwartz Photography

These striking sheets of metal are designed to be visually intriguing, enhancing the raw qualities of an existing skin. To further separate the office from its adjacent zones, we introduced a continuous black “binding wall” snaking through various programmatic needs. Storage, mechanical closet and a private office are carefully sculpted within this single move.

© Mike Schwartz Photography
© Mike Schwartz Photography

The lack of natural daylight in the space was solved through the placement of large panes of glass as separating walls, borrowing light and adding views throughout. Now, the occupants are more connected with their immediate surroundings and feel much less contained.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ranquist Development Group Office / Vladimir Radutny Architects " 13 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/598541/ranquist-development-office-vladimir-radutny-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.