Osdorp Multi-Functional School / Mecanoo

©

Architects: Mecanoo
Location: Osdorp, The Netherlands
Developer: Ymere Ontwikkeling, ; Amsterdamse Stichting voor Katholiek Onderwijs (ASKO),
Cost: € 15.000.000
Project year: 2005 – 2011
Photographs: Courtesy of Mecanoo

Social Housing Sandtlaan / HVE architecten

©

Architects: HVE architecten
Location: , The Netherlands
Project team: Gerrit van Es, Dali Lourens, Lia Tuijt
Client: Dunavie
Project area: 4,500 sqm
Project year: 2011
Photographs: HVE architecten

De Nieuwe Liefde / Wiel Arets Architects

©

Architects: Wiel Arets Architects
Location: Amsterdam,
Client: Amerborgh Monumenten BV
Project team: Bettina Kraus, Gwendolyn Kerschbaumer, Julius Klatte, Dennis Villanueva, Marie Morin
Project area: 1,960 sqm
Project year: 2007 – 2011
Photographs: Courtesy of Wiel Arets Architects

Pavilion for an Artist / DHL Architecture

© Thomas Lenden

Architects: DHL Architecture
Location: ,
Design team: Lada Hršak, Daniëlle Huls
Client: Stichting Nieuw en Meer
Project year: 2008
Photographs: Thomas Lenden

Monumental School Renovation / BYTR Architects

© Cornbread Works

Architects: BYTR Architects
Location: , The Netherlands
Project year: 2006 – 2011
Photographs: Cornbread Works

Utrecht Library / Wiel Arets Architects

© Jan Bitter

Architect: Wiel Arets Architects
Location: ,
Client: University Utrecht
Consultants: ABT Adviseurs; Huygen Installatieadviseurs bv; Heijmans-IBC Bouw bv
Acoustic Advisor: Adviesbureau Peutz & Associates bv
Façade Advisor: Permasteelisa Central Europe bv
Project Area: 36,250 sqm
Project Year: 2004
Photographs: Jan Bitter & Andrea Giannotti

Oosterpoort Cultural Centre / Onix

©

Architects: Onix
Location: , The Netherlands
Photographs: Courtesy of Onix

Loft Lichttoren / De Bever Architecten

©

Architects: De Bever Architecten
Location: , The Netherlands
Project Team: Stefan de Bever, Heleen van Heel, Martijn Wilms
Project area: 110 sqm
Project year: 2011
Photographs: Courtesy of De Bever Architecten

Dwelling Refurbishment in Eindhoven / De Bever Architecten

© Merel van Beukering

Architects: De Bever Architecten
Location: Eindhoven,
Project Team: Stefan de Bever, Heleen van Heel, Jan Smits, Thomas van Weert
Project area: 220 sqm
Project year: 2011
Photographs: Merel van Beukering

The Tree Garden / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/

© Roos Aldershoff

Architects: SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/ – Leen Borst, Mark Snitker
Location: , The Netherlands
Project Team: Brigitte Kwa, Janet André, Pieter van der Pot, Rudy Davi, Petty Tang, Patrick Colly
Design Team – Urban Design: Andrea Alvarez, Sebastian Soelberg
Landscape Architect: Ruwan Aluvihare
Project year: 2007 – 2009
Photographs: Roos Aldershoff

Child Welfare Council Office / Onix

©

Architects: Onix
Location: , The Netherlands
Photographs: Courtesy of Onix

School of Music Auditorium / Onix

©

Architects: Onix – Alex van de Beld
Location: , The Netherlands
Project area: 300 sqm
Photographs: Courtesy of Onix

NBHW Fire Station / LIAG Architects

© Bernard Faber

Architects: LIAG Architects
Location: ,
Project area: 11,815 sqm
Project year: 2006 – 2010
Photographs: Bernard Faber

The Chimney House / Onix

© Onix

Architects: Onix - Haiko Meijer
Location: ,
Project area: 600 sqm
Project year: 2009
Photographs: Courtesy of Onix

Hoogambacht / Locus Architecten

© Kess Hummel

Architects: Locus Architecten (previously Hendriks Schulten Architecten) - Gert-Jan Hendriks, Ted Schulten
Location: Sophiapromenade,
Project area: 8,700 sqm
Project year: 2003 – 2010
Photographs: Kees Hummel

Multifunctional School Building Tesselseveld / HVE architecten

© HVE architecten

Architects: HVE architecten
Location: ,
Project Team: Gerrit van Es, Suzan Reerink
Client: Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) + City of The Hague
Project area: 2,700 sqm
Project year: 2009
Photographs: Peter de Ruig, HVE architecten

Colourful Kameleon / COEN!

© COEN!

Architects: COEN!
Location:
Client: Jeweler Kameleon, Eindhoven
Project area: 50 sqm
Project year: 2010 – 2011
Photographs: Courtesy of COEN!

Rehabilitation Centre Groot Klimmendaal / Koen van Velsen

© Rene de Wit

From a small footprint, the Rehabilitation Centre Groot Klimmendaal designed by Koen van Velsen gradually fans out towards the top and cantilevers out over the surrounding terrain. Despite its size, the brown-golden anodised aluminium facade allows the nearly 14,000 sqm building to blend in with its natural surroundings.

This project was chosen as a finalist for the 2011 Mies van der Rohe Award.

Rehabilitation Centre Groot Klimmendaal was awarded Building of the Year 2010 by the Dutch Association of Architects, winner of the first Hedy d’Ancona Award 2010 for excellent healthcare architecture, winner of the Arnhem Heuvelink Award 2010 and winner of the Dutch Design Award 2010 public award and category commercial interior.

Architects: Architectenbureau Koen van Velsen BV
Location:
Project Area: 14,000 sqm
Project Year: 2011
Photographs: Rob ‘t Hart, Rene de Wit