All
Projects
Products
Events
Competitions

House M&M / NEXT architects + Claudia Linders

House M&M / NEXT architects + Claudia Linders

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 22

Renovation  · 
Amsterdam, The Netherlands
  • Architects Authors of this architecture project Claudia Linders, NEXT architects
  • Area Area of this architecture project
    269.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

Text description provided by the architects. In the Funenpark in Amsterdam, an old industrial shack has been transformed into a unique private residence and studio space at just a few minutes’ walk from the city centre. House M&M immediately catches the eye with its 30-metre-long black and 9-metres-high black, graphic facade. It is composed of a grid of black wooden panels. House M&M is designed by NEXT architects and Claudia Linders.

© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
2nd Floor Plan
2nd Floor Plan
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

The 30-meters-long house is just 5 meters deep and consists of a living area and a studio, separated by a patio. The elongated shape of the house is emphasized by the façade’s clean lines and by the large sliding door of gold anodized aluminum. The open-plan residence is accessible via a patio behind the gold fencing. Both the home and the studio are organized around a wooden core. This core of the house contains all the facilities: a storage room, bathroom, kitchen and a hidden mezzanine where the residents can retreat. Openings in the wooden volume connect the confined spaces with the home at strategic positions and bring daylight deep into the heart of the house. Sightlines along the residence’s entire length create an open interior and a smooth transition from indoor to outdoor.

© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

The sturdy façade materials refer to the building’s former function. Elements from the old shed are retaken in the new building, including the old shed roofs with the original steel trusses. The patio can be separated from the park with the large golden sliding door. The graphic play of the façade connects with the structure of the sliding element, which with its movable position always generates a new composition.

© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House M&M / NEXT architects + Claudia Linders" 21 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/923354/house-m-and-m-next-architects-plus-claudia-linders/> ISSN 0719-8884
© Ossip van Duivenbode

M&M之屋 / NEXT architects + Claudia Linders

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.