The Punavuori Stable / AVARRUS Architects

The Punavuori Stable / AVARRUS Architects

The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Exterior Photography, Windows, Brick, FacadeThe Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Interior Photography, Beam, Windows, ColumnThe Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Interior Photography, Windows, Beam, HandrailThe Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Interior Photography, Stairs, Windows, Brick, HandrailThe Punavuori Stable / AVARRUS Architects - More Images+ 23

More SpecsLess Specs
The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Interior Photography, Windows
© Tuomas Uusheimo

Text description provided by the architects. A former horse stable, located in the middle of a Punavuori courtyard in central Helsinki, undergoes a big change as the first human residents of the century-old building are moving into 18 new apartments in the spring of 2022.

The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Exterior Photography, Windows, Brick, Facade
© Atte Aaltonen | Avarrus Architects
The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Image 22 of 28
Site Plan
The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Interior Photography, Windows, Beam, Handrail
© Tuomas Uusheimo

The 3-storey stable, built in 1906, served coach drivers to store their carriages and keep their horses until the 1960’s. After the departure of the last coach drivers, the stable was used as a warehouse. In the early 2000’s the city recognized the building’s depression and declared the stable a historically valuable building.

The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Interior Photography, Windows, Beam, Handrail
© Tuomas Uusheimo
The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Interior Photography, Kitchen, Windows, Countertop
© Tuomas Uusheimo
The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Image 24 of 28
Plan - Second Floor

Great attention and care was required to preserve the historic details and unique atmosphere of the building while converting it into residential use.

The Punavuori Stable / AVARRUS Architects - Exterior Photography, Windows, Cityscape
© Tuomas Uusheimo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Helsinki, Finland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Punavuori Stable / AVARRUS Architects" 09 Oct 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/990051/the-punavuori-stable-avarrus-architects> ISSN 0719-8884

© Atte Aaltonen | Avarrus Architects

马厩改住宅,Punavuori 马厩 / AVARRUS Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.