We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Tide / Diller Scofidio + Renfro (Lead) + Neiheiser Argyros

The Tide / Diller Scofidio + Renfro (Lead) + Neiheiser Argyros

© Jeff Moore© Ben Luxmoore© Ben Luxmoore© Ben Luxmoore+ 27

More SpecsLess Specs
© Luke Hayes
© Luke Hayes

Text description provided by the architects. The Tide is a 5-kilometre network of public spaces and gardens embedded into the daily rhythms of Greenwich Peninsula. Both an elevated and at-grade walkway, with programming split across both levels, The Tide activates spaces above and below to provide a layered network of recreation, culture, and wellness. The Tide will stitch together diverse ecosystems, emerging neighbourhoods, and distinct cultural institutions, connecting north to south, east to west, centre to the periphery, and city to river. The Tide is both fast and slow. It is simultaneously a running track, a walking promenade, a series of quiet gardens, and a network of social and cultural hubs.

© Ben Luxmoore
© Ben Luxmoore
© Ben Luxmoore
© Ben Luxmoore

The Tide is conceived of as a series of elevated, landscaped islands where the public is invited to slow down, linger, and overlook the life of the Peninsula. Each island is distinct, defined by unique trees and planting, and by their surrounding views and sounds.

© Ben Luxmoore
© Ben Luxmoore
Phase 1 plan
Phase 1 plan
© Ben Luxmoore
© Ben Luxmoore

These elevated gardens are designed as clusters of structural supports that create elevated planter beds, containing soil and channelling both gravity loads and water down to the ground. The sculptural structure supporting The Tide gardens above also frames and shelters the path below, creating arched pavilions that mark thresholds and passages at the ground level public realm.

© Luke Hayes
© Luke Hayes
© Charles Emerson
© Charles Emerson

Location. Greenwich Peninsula is located in south-east London near Canary Wharf, within the Royal Borough of Greenwich, and is bound on three sides by a loop of the Thames River. A former industrial site with a rich history, it is an area quickly transforming. Although known mostly as the site of the O2 Arena today, it is an evolving community with plans for 15,000 new homes, a design district, and a large central park.

© Charles Emerson
© Charles Emerson

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:The Tide, Pier Walk, London SE10 0ES, United Kingdom

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Tide / Diller Scofidio + Renfro (Lead) + Neiheiser Argyros" 18 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/961855/the-tide-cultural-linear-park-diller-scofidio-plus-renfro-plus-neiheiser-argyros> ISSN 0719-8884
© Ben Luxmoore

伦敦“潮汐”文化公园 / DS+R建筑事务所 + Neiheiser Argyros

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.