We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

KidsLabo Minami-Nagareyama Nursery / teamLab Architects

KidsLabo Minami-Nagareyama Nursery / teamLab Architects

© Vincent Hecht© Vincent Hecht© Vincent Hecht© Vincent Hecht+ 31

More SpecsLess Specs
© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

A Place for Early Childhood Education in an Information Society

In an information society, the way we work continues to change dramatically. Rather than continuing to work in the same job or occupation from the time you start until retirement, as was the case before the information society, there is now a need to change your job function and collaborate with people from different fields (to co-create) in order to realize something. In such an age, we believe that we need places that affirm diversity starting in early childhood, places where children can experience spending time with a diverse array of people.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

One of the abilities needed in an information society is spatial awareness. It is believed to be possible to train the body and brain at the same time in places where the body is unstable due to a complex environment, such as multi-dimensional forests and mountains, where it is difficult to comprehend the entire space by sight alone. A space is an area where you can affect change on the other people there. If a space that affirms diversity is created, the people in that space will affirm diversity. And if a space that encourages movement in unstable environments is created, people will naturally develop greater spatial. In this nursery school, we hope to give children the opportunity to gain the experience and mindset needed in an information society.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

Concept of design for KidsLabo Minami-Nagareyama Nursery

1. A Scattered but Shared Space

This is a self-contained polygonal space where children can enjoy various activities together. In an information society, people with different skills need to think together in the same place. Rather than everyone doing the same thing, we need to be able to share the same space while developing individually. Since a polygonal space does not have an obvious center, there are many different areas in the space. Because of this, people can engage in different activities while sharing the same space.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

2. Share a Space without Borders

There is an outer garden completely outside the building and an inner garden that is partly indoors and partly outdoors. When playing in the outer garden, the borders between the outer and inner garden become blurred. And when playing in the inner garden, the outdoor and indoor areas blend together. The inner garden is connected to the indoor rooms, so people in each space can see the other area clearly. The children playing in the inner garden and the children playing in the indoor rooms can spend time together, engaging in different activities, and if they feel like it, children indoors can go outside to play with other children, sometimes children of different age groups. The presence of an inner garden creates an ambiguous space to play in between the indoors and outdoors.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

3. Thinking with the Body Daily

There are very few flat areas in the playground, which is filled with uneven surfaces and soft mesh nets, making it a three-dimensional space that requires the use of the whole body to play. One ability needed in the information society is spatial awareness, which is said to be trained by using the brain and body simultaneously in three-dimensional spaces. Cities are full of flat planes because of the development of roads to be conducive to wheels. But by increasing the number of three-dimensional spaces in the everyday life of a nursery school, we hope that children can develop the spatial awareness skills needed in an information society, which cannot be easily obtained in the city.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht
Sections
Sections
© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

4. An Environment where You Make the Rules

In the schoolyard, there are only mountains, sand, and water. There is no set solution in every situation. In this simple environment, children can work together to come up with their own rules and play.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

5. It’s OK to be Different

The colors used in this space are as uncoordinated as possible. Our goal is to create a space where people can recognize and accept diverse personalities, where just by being there, they can feel that it is OK to be different.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht
Elevations
Elevations

6. A Place where Traces Remain

We have created a place where the traces of play can be found. There is a sandbox at the entrance of the nursery school. As one child plays, traces of their play are left behind, and as another child plays, the sandbox changes even more. By the time parents come to pick up their children in the evening, the sandbox is filled with the traces of various children who have been playing throughout the day.

© Vincent Hecht
© Vincent Hecht

7. The Face of the Nursery School

This nursery school is located in a typical new residential area, with the majority of the surrounding buildings designed by housebuilders of around the same age. In order to create a building that is consistent with the architectural form of the surrounding buildings, we adopted a hip roof design, and the scale of the windows was designed to align with those in surrounding buildings. We designed the hip roof as a collection of multiple roofs rather than a single one in order to express the idea of multiple people consulting with one another and thinking together, rather than a single person thinking alone. The structure is designed to echo people discussing together in a circle around the inner The exterior wall has distinctive windows. By making the windows protrude outward, we can make the outside world seem a little more mysterious. The roofs also have skylights that let lots of natural light into the space.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Nagareyama, Chiba, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "KidsLabo Minami-Nagareyama Nursery / teamLab Architects" 20 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/960344/kidslabo-minami-nagareyama-nursery-teamlab-architects> ISSN 0719-8884
© Vincent Hecht

日本南流山市幼儿园 KidsLabo / teamLab Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.