We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Natura Building / Diez+Muller Arquitectos

Natura Building / Diez+Muller Arquitectos

© JAG Studio© JAG Studio© JAG Studio© JAG Studio+ 35

  • Architects: Diez+Muller Arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area:  6841
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  JAG Studio
  • Lead Architects: Felipe Muller, Gonzalo Diez, Alvaro Borrero, Hugo Navarrete, Paola Picciallo
  • Construction:Diego Cueva
  • Inspection:Carlos Sarzosa
  • Landscape:Clemencia Echavarría
  • City:Tumbaco
  • Country:Ecuador
More SpecsLess Specs
© JAG Studio
© JAG Studio

Text description provided by the architects. The Tumbaco Valley: Tumbaco Valley has become a highly developed residential zone, achieving in recent years a significant population growth. The vast majority of people who inhabit the valley work in the city, which has meant that this area is being transformed into a small dormitory town. This resulting in: long journeys, vehicular congestion, pollution and an extended development, lacking services and equipment. The project emerges from the interest of a group of people to attack this problem. Thus, a mixed-use building (offices and housing) is proposed, promoting certain concepts: work close to home, work and live in contact with nature, and consolidation of the city.

© JAG Studio
© JAG Studio
Section
Section
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio

The place: The site has an important natural heritage: ceibos, jacaranda, acacias, carobs, avocados of several decades of existence. The immediate environment of the land stands out for being a quiet place and in process of consolidation. Natura seeks to insert itself in this context silently, avoiding the highlight and trying to engage in a subtle way. Implantation and topography: The building is implemented based on the recognition and location of existing trees. Since most of these are located on the perimeters of the property, the built volume accommodates them and is arranged in the central part of the land, releasing its front, rear and side boundaries. The trees that cannot be saved are moved to a nursery for a while, until they are relocated in the project itself. The built mass leaves a large interior space (atrium) which becomes the heart of the office project. The land has a negative slope in the longitudinal direction. The building adapts in section to the natural levels of the land, in such a way to be able to conserve the intact plant species, as well as, achieving a succession of spaces at different levels that contribute to the experience of routes and circulations of the building.

© JAG Studio
© JAG Studio
Ground floor plan
Ground floor plan
© JAG Studio
© JAG Studio

Permeability: Every day we see with great concern a city, where buildings are walled towards the street, where users do not interact because they move from their car to the door of their home / office. Faced with this reality, Natura proposes a building which invites you to enter, encourages you to discover it. The stairs and a horizontal “band” on the facade, hint the access. Once this compressed space of one floor is passed, the project is entered through a large-scale atrium. This atrium becomes a connector space. A space that generates paths and encounters between users. In addition, the building manages to establish connections between private and public. Between the outside space and the interior space, in order to grant physical, visual, sound and sensory connectivity. Architecture and society Aware of the impact that architecture generates on people, we have planned a building that generates versatile spaces that can also be used by the community as places of exhibition, health, culture and art.

© JAG Studio
© JAG Studio
Compression and dilation diagram
Compression and dilation diagram
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio
© JAG Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Tumbaco, Ecuador

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Natura Building / Diez+Muller Arquitectos" [Edificio Natura / Diez + Muller Arquitectos] 08 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937102/natura-building-diez-plus-muller-arquitectos> ISSN 0719-8884
© JAG Studio

厄瓜多尔山谷自然大楼 / Diez + Muller Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.