Café in Ujina / IGArchitects

Café in Ujina / IGArchitects

© Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano + 25

Hiroshima, Japan
  • Architects: IGArchitects
  • Area Area of this architecture project Area:  56
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Toshiyuki Yano
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Panasonic, Sanwa, ATOM LIVINTECH, ModuleX, RELINCE, Trimble Navigation
  • Lead Architects: IGArchitects, Masato Igarashi
  • Design Team: IGArchitects
  • Clients: Mayumi Yamada
  • Structure: Yousuke Misaki EQSD
  • Mepf: Noriko Ito ZO Consulting Engineers
  • Landscape: Yuuta Itagaki Solso
  • Lighting: Eri Nagao ModuleX Incorporated
  • Kitchen: Hironobu Hosoda Maruzen
More Specs Less Specs
© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Text description provided by the architects. A jungle gym is a playground equipment, but also could be a mountain, observatory, and a small house. It resembles a nature that continue existing there, and it is also like an architecture that can be freely customized. “The perfect architecture” where everything is prepared is somewhat suffocating. A jungle gym carries possibility to change its use while preserving its strength. I think of building an architecture as such. The café stands along the coast. The requirements are to make it able to look out the coast from the seating, and to plant a large tree inside. I thought of an architecture with strength that will be consistent with any acceptance, in order to exceed the use of the space as a café and create a place that makes people gather.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano
Plan
Plan
© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The glass provides openness so people can enjoy their food in nature, the plants inside allows connection between the space inside and outside. The café has a distinctive space for this site, with its small scale that creates coziness and that people can enjoy coffee and the time viewing the coast spreading out before. The heights of four slabs are to be set by relationship of surrounding environment, seating arrangement and height of the trees. To view the coast over the embankment, multiple slabs; people’s roof, and trees’ roof, are stacked and making places with many different scales. Inside and outside spaces got inverted along with the movement, and many different “between spaces” with different scales made by slab layers, such as between nature and human made, between inside and outside, are forming gradational environment.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The simple table formed structure with slabs that prevent rain and wind and supporting columns, has its own independent composition, and the slabs and columns are made to have no relation to the boundary between in and out. This space tried to achieve creation of fulfilled atmosphere only by controlling few materials and simple scales. Being a café, its structure could also be a gallery, hair salon even a house. This space will broaden possibilities of the users’ life style, and it has strength that will be consistent with any acceptance. This space has been released from services and structure, and it is a possibility of strength and freedom in an architecture form.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Hiroshima,Japan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Café in Ujina / IGArchitects" 30 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936601/cafe-in-ujina-igarchitects> ISSN 0719-8884
© Toshiyuki Yano

宇品咖啡馆,可‘自定义’的建筑 / IGArchitects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.