All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Campus
  4. China
  5. Yu Yang · CAFA
  6. 2018
  7. Renovation of Auditorium in North Campus, Central Academy of Fine Arts / Yu Yang · CAFA

Renovation of Auditorium in North Campus, Central Academy of Fine Arts / Yu Yang · CAFA

  • 18:00 - 30 September, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Renovation of Auditorium in North Campus, Central Academy of Fine Arts / Yu Yang · CAFA
Renovation of Auditorium in North Campus, Central Academy of Fine Arts / Yu Yang · CAFA, © Weiqi Jin
© Weiqi Jin

© Weiqi Jin © Weiqi Jin © Weiqi Jin © Weiqi Jin + 22

  • Architects

  • Location

    CAFA, Beijing, China
  • Category

  • Architect in Charge

    Yu Yang · CAFA
  • Interior Designer

    Yu Yang · CAFA
  • Landscape Designer

    Xiaolei Hou · CAFA
  • Area

    1000.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Text description provided by the architects. Auditorium in North Campus was originally used as a lecture hall. The renovation is designed to expand the space and improve the quality of the equipment, which will be used to host international conferences, and to serve as the student activity center. In the traditional concept, auditorium symbolizes sense of honor and order, which presents introverted and stylized stability. However, based on the current open and flexible teaching atmosphere of college, we define the auditorium as a part of the public space of the campus, and make it a diversified interactive place for campus activities, academic exchanges, assemblies and so on.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Spatial Expansion
The biggest problem of the auditorium is the constraint of the internal public space and the disorder and waste of the external environment. First of all, we knocked off the outer facade so that the original narrow front office can extend to the square. Secondly, we removed the wall of the south side of the hall, so that the abandoned flower-shelves were incorporated into the interior, and designed a miniature garden with adjacent green space, making it an independent reading area facing the landscape. Finally, we enlarged the area of the foyer of entrance, and added a path from the side to the reading area, forming a courtyard surrounding the landscape on the south side of the building.

Window Scenery and Stage
The folding steel plate newly constructed and the original building components intersect each other to form several continuous windows. These windows change from privacy to openness as people walk. Its core meaning lies in breaking the boundary between indoor and outdoor, and creating an open, vivid and interesting activity place for students.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The widows formed due to the juxtaposition of old and new structures with the intervention of miniature garden, the south side effectively isolates the indoor and external square environment. People’s activities inside the building attract people outside through the courtyard to create the interest of peeping.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The facade of the building is a huge folding window, 6 meters high and 20 meters wide. In the daytime, it incorporates the exterior landscape into the interior to get maximum lighting and an open view. At night, looking from the outside to the inside, because the indoor platform is 90 cm higher compared to the outdoor ground, so it forms a stage facing the external square naturally. The inner activity is like a vivid stage play.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The Space Composition of Red and Black 
Piet Mondrian said, real modeling was purely abstract compositions that expressed a dynamic balance through black grid lines and blocks of primary colors on white and grey grounds. Inspired by this, the red of the stair has the effect that controls composition and balances in the space.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The frame formed after the removal of original outer wall was reinforced into two huge window frames. Through them, stair showed the graphic relation of black and red. When people stand outside the window, they can feel the dramatism overlapping of shape and color through the frame. The stair also becomes a show field full of sense of form.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The significance of the existence of campus public space is to make teachers and students have the desire to use, as “use” is an important way to realize the interaction between human and space. Behind the rational and rigorous grey brick architecture in the Central Academy of Fine Arts is various scenes of art and cultural life with disorder and vitality. We hope the space after renovation can be the stage to show these scenes. 

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

View the complete gallery

About this office
Cite: "Renovation of Auditorium in North Campus, Central Academy of Fine Arts / Yu Yang · CAFA" 30 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902893/renovation-of-auditorium-in-north-campus-central-academy-of-fine-arts-yu-yang-star-cafa/> ISSN 0719-8884
© Weiqi Jin

中央美术学院北区礼堂改造 / 杨宇·中央美院建筑学院

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.