All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Interiors Architecture
  4. China
  5. Infinity Mind
  6. 2017
  7. E6 · Bentu One / Infinity Mind

E6 · Bentu One / Infinity Mind

  • 21:00 - 27 August, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
E6 · Bentu One / Infinity Mind
E6 · Bentu One / Infinity Mind, Retained the light well in the corner. Image © Zhi Xia
Retained the light well in the corner. Image © Zhi Xia

The modular concrete stands can be freely combined. Image © Zhi Xia Inverted concrete colonnade. Image © Zhi Xia A calm concrete space. Image © Zhi Xia The whole space is composed of concrete with different depths and textures.. Image © Zhi Xia + 15

  • Interiors Designers

  • Location

    B1, No.77 Meishuguan Back Street, 77 Culture Park, Dongcheng District, Beijing China
  • Category

  • Site Area

    163.17 ㎡
  • Area

    186.94 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Inverted concrete colonnade. Image © Zhi Xia
Inverted concrete colonnade. Image © Zhi Xia

Text description provided by the architects. Located in the former site of Beijing offset printing factory, E6 · Bentu One is an interior renovation project of a rectangular underground space of 11m×14m. E6 · Bentu One is a joint project of BNETU and URBANUS, a cross-over brand focuses on material experiments and an architectural institution focuses on contemporary urban reality in China, and is planed to be a space that can host various kind of cultural activities.

The modular concrete stands can be freely combined. Image © Zhi Xia
The modular concrete stands can be freely combined. Image © Zhi Xia

There was a grid-system of the column structure occupying the center of the site and obstructing spatial flow. As hosting activities or events requires open space, how to reduce the volume of the Space Before redesign column structure became the first problem to solve. Designers were later inspired by the white steel staircase connecting the entrance with underground space, such floating sense of lightness somehow reflects the works by minimalist artist Sol LeWitt (1928-2007).

Site plan
Site plan

Minimalism comes against abstract expressionism. As the excavation of the very nature of materials, minimalism coincides with the idea behind a series of concrete products BENTU designs, which possesses an enlightening temperament that a space to undertake cultural activities really need.

Open geomestric strusture IV, Sol LeWitt.. Image Courtesy of E6·Bentu One
Open geomestric strusture IV, Sol LeWitt.. Image Courtesy of E6·Bentu One

The space is enclosed by fair-faced concrete slabs of 3 meters in height, giving a sense of calm, and by IV(Open geometric structure IV , 1990) controlling the vertical scale, activity area is clearly defined. Floor and movable concrete module stands are unified under the same color, while each connecting part between columns, walls, ceiling, beams and walls was painted into white. This approach defines architecture from the perspective of spatial feeling instead of constructional logic, as the uniform hue blurs the boundary and dispels the strong existence of columns.

A calm concrete space. Image © Zhi Xia
A calm concrete space. Image © Zhi Xia

The rectangular concrete bar is perpendicular to a quarter of a short side, dividing the service area from activity area; the slender concrete pendant lamps hanging in line above form an inverted colonnade and once again emphasize the spatial change.

Sections
Sections

In activity area, the modular concrete stands of two sizes are embedded with square wooden cabinets and convenient to mix and match for different types of events with the small wheels installed. They can be disperse placed for a open and free space or placed around the concrete columns to string the continuous clues in space and enrich spatial experience.

The whole space is composed of concrete with different depths and textures.. Image © Zhi Xia
The whole space is composed of concrete with different depths and textures.. Image © Zhi Xia

The concrete cubes. in match with the modular concrete stands, hint at the context of minimalism by paying respect to Donald Judd (1928-1994). There are multiple usages of the cubes, including stools, walls or stands for display, even side table with metal legs assembled, so as to create an interactive relationship with people in the limited but unconstrained activity space.

The concrete cubes. Image © Zhi Xia
The concrete cubes. Image © Zhi Xia

Considering the poor lighting condition in underground space, light well in the corner is retained to bring in sunlight. The fair-faced concrete of light tone and the white painted ceiling have revived this visually depressed space, meanwhile, the sharp shadow left by the natural light on the fair-faced concrete adds up impressive visual detail.

Space before redesign. Image Courtesy of Urban Us
Space before redesign. Image Courtesy of Urban Us

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "E6 · Bentu One / Infinity Mind" 27 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900724/e6-star-bentu-one-infinity-nide/> ISSN 0719-8884
Retained the light well in the corner. Image © Zhi Xia

北京文化活动场所“E6·本土一间” / 自由思考

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.