Zoom image | View original size
Located in the former site of Beijing offset printing factory, E6 · Bentu One is an interior renovation project of a rectangular underground space of 11m×14m. E6 · Bentu One is a joint project of BNETU and URBANUS, a cross-over brand focuses on material experiments and an architectural institution focuses on contemporary urban reality in China, and is planed to be a space that can host various kind of cultural activities. There was a grid-system of the column structure occupying the center of the site and obstructing spatial flow. As hosting activities or events requires open space, how to reduce the volume of the Space Before redesign column structure became the first problem to solve. Designers were later inspired by the white steel staircase connecting the entrance with underground space, such floating sense of lightness somehow reflects the works by minimalist artist Sol LeWitt (1928-2007). View more View full description
Share Share