the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Amphitheater
  4. China
  5. hyperSity Architects
  6. 2017
  7. Big Fish & Begonia Film Studio / hyperSity Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Big Fish & Begonia Film Studio / hyperSity Architects

  • 00:00 - 31 January, 2018
Big Fish & Begonia Film Studio / hyperSity Architects
© Chuan Zuo
© Chuan Zuo

© Chuan Zuo © Chuan Zuo Library. Image © Chuan Zuo © Chuan Zuo + 39

  • Architects

  • Location

    Jili International Art Unit, Jinwei Rd, Chaoyang Qu, Beijing Shi, China
  • Lead Architects

    Yang Shi, Manyu Yin
  • Client

    B&T Film Group
  • Area

    1250.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Chuan Zuo
© Chuan Zuo

Text description provided by the architects. The new office of Bi An Tian is relocated in the C3 area of the Ji Li International Art Zone, Chaoyang district of Beijing, whose animation film “big fish and begonia” won the best animation at the 15th Budapest international animation festival in 2017. The new office space was selected in an old plant with 9m-storey height. While retaining the original walled structure of the factory building, new foundation was provided to ensure stability. The interior new steel structure is added to articulate the new functions without interrupting the overall industrial atmosphere. As the district is full of plants in a grey color, the new façade is painted in white color and extended to the indoor space, with collocation of wood texture, to deliver the transparent and pure feeling.

© Chuan Zuo
© Chuan Zuo
Axon Section
Axon Section

The team is formed of young film makers as a big family, who often spend their time working whole night in the studio. New office space is set to fulfill different filmmaking target groups. Film production workflow is divided into three sections, which is the pre, mid and final stage. The pre-production section requires free air that can lead to the creative thinking. The mid-term section comprised of main parts of production teams, which demands the flexibility and openness. Final production stage requires strict control of skylight burst through interior space.

© Chuan Zuo
© Chuan Zuo
Axon
Axon
Library. Image © Chuan Zuo
Library. Image © Chuan Zuo

In the east of the building, the lower level is the entry space for the poster displaying and the long corridor adjacent to the south facade, a micro-landscape area. Sunlight is stenciled in the form of a tile that is exposed to the promenade through the outer wall. The restis working space for mid-stage team. The west side of the building has a variety of elevations, from two to four layers containing large reading room, a enclosing watching room for final-stage team, gym, shower rooms, and a half-underground kitchen, dinner and party space. Casual spaces are also provided for pre-production team. There is also a sleep space that can be rested by overtime. 

1F Plan
1F Plan

The circular square of the atrium is inspired by the Tulou characteristics shown in the "big fish and begonia" as the classic scene Preserving the original plant story height, it is designated as core communication site, to create a strong sense of collectiveness. Three quarters of the plaza sink in a circle, as a corner-type cascade theatre, as well as a place for discussions, movie watching and meetings. It surrounds a circle of working area, including closed, semi-open offices and office space of the founders.

© Chuan Zuo
© Chuan Zuo
Section
Section

The whole design is to keep the building of a rectangular building, while the interior spatial profile gave up the rectangle.The interior elevation is no longer a single level, but is differentiated for varies functions and territories, connected through corridors and steps.The layers are used to the maximum effect.The indoor levels determine the sizes of the windows that puncture the facades. Seeing from outsideat night,inner activities are projectedand presenting the dynamic of the indoor filmmakingrhythm.

© Chuan Zuo
© Chuan Zuo

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
hyperSity Architects
Office
Cite: "Big Fish & Begonia Film Studio / hyperSity Architects" 31 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/887262/big-fish-and-begonia-film-studio-hypersity-architects/> ISSN 0719-8884
© Chuan Zuo

大鱼海棠电影工作室总部 / hyperSity 工作室